28 Αυγούστου 2013

Ένας ζωολογικός κήπος, που στο κλουβί έχει.. ανθρώπους


Την τρομακτική όσο και δελεαστική εμπειρία της πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνίας με τις τίγρεις που φιλοξενεί, υπόσχεται το ζωολογικό πάρκο Oarana Wildlife Park, που βρίσκεται στο Κράιστερτς, τη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας. Η διαφορά ενός πάρκου αγρίων ζώων από έναν ζωολογικό κήπο, είναι ότι τα ζώα είναι πιο ελεύθερα και δεν βρίσκονται κλεισμένα σε μικρά κλουβιά. Πώς, όμως, θα προστατευτεί καλύτερα ο επισκέπτης; Με το να κλειστεί ο ίδιος στο κλουβί.

Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται ακριβώς για κλουβιά, αλλά για φορτηγάκια τα οποία γυρίζουν το πάρκο. Στο πίσω μέρος του οχήματος βρίσκεται το κλουβί ασφαλείας, που επιτρέπει στον καθένα όχι απλά να δει με ασφάλεια και από πολύ κοντά ένα από τα πιο αδίστακτα ζώα της φύσης, όπως είναι η τίγρης. αλλά ακόμη και να τα ταΐσει. 
Το μειονέκτημα είναι ότι το ανθρώπινο κλουβί βγαίνει στη γύρα μόνο μία φορά τη μέρα, ενώ η χωρητικότητά του περιορίζεται μόλις στα 20 άτομα. Και μπορεί οι άνθρωποι να μην είναι οι πραγματικοί φυλακισμένοι, αλλά να πρόκειται για ένα έξυπνο διαφημιστικό τρικ, ωστόσο είναι πολύ πετυχημένη η παρακάτω φωτογραφία (πηγή: clamorworld.com), όπου η τίγρης μοιάζει σαν να.. κοροϊδεύει τον επισκέπτη, που βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου