4 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς μπορείτε να παντρευτείτε μόνο με 1,18 ευρώ


Σε εποχές οικονομικής κρίσης, όλο και λιγότερα ζευγάρια το παίρνουν απόφαση ν' ανεβούν στα σκαλιά της εκκλησίας προτιμώντας είτε την απλή συμβίωση - μέχρι νεωτέρας - είτε την πιο οικονομική λύση του γάμου στο δημαρχείο. Κι όμως, μπορεί ένας γάμος με νυφικό, μουσική, δεξίωση και όλες γενικά τις ανέσεις να σας κοστίσει πιο φθηνά απ' όσο ένα σουβλάκι! 

Ένα ζευγάρι από τη Μ. Βρετανία κατάφερε να διοργανώσει τον πιο φθηνό γάμο της χρονιάς - για να μην πω όλων των εποχών - ξοδεύοντας μόλις 1 λίρα ή 1,18 ευρώ. Και προσοχή, ο γάμος τα είχε όλα: θρησκευτική τελετή, μουσική, φωτογράφο, τούρτα, δεξίωση. Πώς τα κατάφεραν; Έβαλαν τη φαντασία τους να δουλέψει και εκμεταλλεύτηκαν κάθε χρυσή ευκαιρία.
Η μία και μοναδική λίρα που ξόδεψαν ο Σιντ Άινς και η Τζορτζίνα Πορτέους, προορίστηκε για το νυφικό. Πού το βρήκαν τόσο φτηνό; Στο ίντερνετ και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα  freecycle.com, όπου άνθρωποι απ' όλον τον κόσμο "ανακυκλώνουν", ουσιαστικά χαρίζουν πράγματα που δεν τους χρειάζονται πια. Ήταν ένα χειροποίητο, μακρύ νυφικό με κεντημένα μανίκια, που ράφτηκε τη δεκαετία του 1960. Αντίστοιχα, ένα παλιό Marks & Spencer ήταν το γαμπριάτικο κουστούμι του Σιντ, το οποίο δεν κόστισε ούτε ένα σεντ, καθώς το είχε στην ντουλάπα του εδώ και πολλά χρόνια.
Οι βέρες του γάμου ήταν χειροποίητες, όμως δεν κόστισαν τίποτε. Τις έφτιαξε η ίδια η Τζορτζίνα από κάτι κέρατα ελαφιού, που βρήκε στην αυλή του σπιτιού της. Η τελετή του γάμου πραγματοποιήθηκε σ' έναν αχυρώνα, που ήταν στολισμένος με ηλιακά φανάρια, λουλούδια και μπάλες σανού, που δώρισαν οι αγρότες της περιοχής. Ο ιερέας του χωριού προσέφερε δωρεάν τις υπηρεσίες του με αντάλλαγμα την προσφορά δωρεών εκ μέρους των 70 καλεσμένων, που παρακολούθησαν την τελετή. Το ζευγάρι δεν είχε καμία οικονομική υποχρέωση.
Ο φωτογράφος προσέφερε δωρεάν τις υπηρεσίες του, καθώς ήταν το αφεντικό της Τζορτζίνα, ενώ μουσική εξασφάλισε ο πατέρας της νύφης, που έπαιξε το σαξόφωνο του. Η θεία της Τζορτζίνα ετοίμασε τη γαμήλια τούρτα, ενώ το φαγητό της δεξίωσης, ένα απλό πικ-νικ στο γρασίδι του κήπου, προσφέρθηκε σε πιάτα που είχαν κουβαλήσει μαζί τους οι καλεσμένοι. 
Όπως η νύφη δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail, "Αυτή η μέρα υποτίθεται ότι είναι για να παντρευτείς τον άνθρωπο που αγαπάς και για μας το μόνο που άξιζε ήταν να γίνουμε ανδρόγυνο. Δεν θέλαμε, ούτε χρειαζόμασταν μια μεγάλη, φανταχτερή γιορτή". Και επειδή το πνεύμα οικονομίας μάλλον διέπει συνολικά τις ζωές του Σιντ και της Τζορτζίνα, για μήνα του μέλιτος το ζευγάρι αποφάσισε να πάει μέχρι το Βερολίνο, όπου άλλωστε αρραβωνιάστηκαν και έχουν φίλους, οπότε όλο και κάποια χρήματα θα γλιτώσουν κι εκεί.



Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου