6 Σεπτεμβρίου 2013

Τραγούδια για τις Πέμπτες


Μουσικά, η Πέμπτη ίσως και να είναι η πιο "ριγμένη" απ' όλες τις μέρες της εβδομάδας, αφού πολύ λίγα και ελάχιστα γνωστά είναι τα τραγούδια που οφείλουν σ' αυτήν την όποια έμπνευσή τους. Ελληνικό δε τραγούδι σχετικό με την Πέμπτη δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Να φταίει που ακολουθεί η πιο εντυπωσιακή Παρασκευή, που κάνει την Πέμπτη να φαίνεται ως ο φτωχός συγγενής; Δεν βαριέστε.. απλά πάρτε μια ιδέα από τραγούδια που για κάποιο λόγο είναι αφιερωμένα στη συγκεκριμένη μέρα και διευρύνετε τους μουσικούς σας ορίζοντες!


Asobi Seksu - Thursday  (2007)
Ταξίδι στη χώρα των ονείρων με την ονειρική φωνή της τραγουδίστριας ενός όχι ιδιαίτερα γνωστού νεοϋορκέζικου συγκροτήματος, το όνομα του οποίου στα ιαπωνικά σημαίνει "παίζω σεξ".


David Bowie  - Thursday's Child  (1999)
"Μόνο για σένα δεν μετανιώνω που ήμουν παιδί της Πέμπτης" λένε σε κάποιο σημείο οι στίχοι της ερωτικής αυτής μπαλάντας του Ντέιβιντ Μπάουι, ο τίτλος της οποίας είναι εμπνευσμένος από το ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο της τραγουδίστριας Έρθα Κιτ - είναι εκείνη που ερμηνεύει τόσο αισθησιακά το χριστουγεννιάτικο "Santa Baby" και που όλοι νομίζουν ότι είναι η Μέριλιν Μονρόε. 
Το 1965, η Κιτ είχε τραγουδήσει επίσης ένα τραγούδι με τον ίδιο τίτλο (Thursday's Child), που ούτε λίγο ούτε πολύ τα παιδιά που γεννήθηκαν τη μέρα αυτή, όπως και η Πέμπτη σαν ημέρα, σχολιάζονταν σαν είναι καταραμένα ή κάτι τέτοιο.



Morphine - Thursday  (1993)
Παράνομες πεμπτιάτικες ερωτικές περιπέτειες θυμάται ο τραγουδιστής του όχι ιδιαίτερα γνωστού αυτού ροκ συγκροτήματος, σ' ένα τραγούδι περίεργο όσο και γοητευτικό για όσους ψάχνονται μουσικά.


Harry Nilsson - Thursday (Here's Why I Did Not Go To Work Today)  (1976)
Αν νομίζετε ότι η Πέμπτη είναι μια τρελά, τεμπέλικη μέρα, τότε αυτό είναι το τραγούδι σας. Οι υπόλοιποι, που είμαι σίγουρος ότι είστε η πλειοψηφία, απλά προσπεράστε το χωρίς να μπείτε καν στον κόπο να πατήσετε το play από περιέργεια. Σε δέκα δευτερόλεπτα θα 'χετε ήδη πατήσει το pause.
(Το τραγούδι υπάρχει και σε xl εκδοχή 7 λεπτών, που δεν μπορώ να διανοηθώ ποιος θα άντεχε να το ακούει επί τόση ώρα)


Σχετικά θέματα:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου