4 Σεπτεμβρίου 2013

Τραγούδια για τις Τρίτες


Ποιος είπε ότι η χειρότερη μέρα της εβδομάδας είναι η Δευτέρα; Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη μουσική, η Τρίτη αποτέλεσε μια πολύ κακή πηγή έμπνευσης για τους στιχουργούς - τους ξένους, μιας και οι Έλληνες δεν μπήκαν καν στον κόπο να γράψουν ένα τραγούδι για τη μέρα αυτή. "Την Τρίτη δεν αντέχω", όπως λέει και το γνωστό στρουμφοτραγούδι. Με μεγάλη δυσκολία μπόρεσα να συλλέξω ξένα τραγούδια, που να ακούγονται έστω για μισό λεπτό, τα οποία να αναφέρονται σε μια Τρίτη. Πρόκειται για τραγούδια ξεπερασμένα και παλιομοδίτικα, που ενδεχομένως ν' αρέσουν στους νοσταλγούς του παρελθόντος και σ' όσους αγαπούν την.. Τρίτη. 

The Progues - Tuesday Morning (1991)
... ένα τραγούδι για τα θλιμμένα πρωινά της Τρίτης. Είναι ίσως το μόνο που ακούγεται από την αρχή μέχρι το τέλος, ενώ αποτελεί τη μοναδική -σχετική- επιτυχία του συγκροτήματος!



Moody Blues - Tuesday Afternoon  (1970)
... για τους Moody Blues τα απογεύματα της Τρίτης δεν είναι θλιμμένα όπως τα πρωινά, αλλά ευκαιρία για νέα ξεκινήματα. Ένα τραγούδι για όσους λένε "αρχίζω από Δευτέρα", για να συνειδητοποιήσουν το απόγευμα της Τρίτης ότι δεν έχουν ξεκινήσει ούτε τα προσχέδια!


Adam Hood - Tuesday Night (2002)
... αφού πιάσαμε το πρωί και το απόγευμα, να μην αφήσουμε παραπονεμένη και τη νύχτα!


Men Without Hats - On Tuesday (1987)
Η New Wave μουσική πρόταση του αφιερώματος, που περιλαμβάνεται στο πιο γνωστό άλμπουμ του καναδικού συγκροτήματος - το "γνωστό" είναι μια σχετική έννοια, όπως καταλαβαίνετε. Οι πολύ ανήσυχοι μουσικά ίσως εντοπίσουν κάτι, που η πλειοψηφία θα σπάζει το κεφάλι της να το εντοπίσει.


David Bowie - Love You Till Tuesday  (1967)
... ένα τραγούδι για τους μπερμπάντηδες, όσους ερωτεύονται την Κυριακή, αλλά ο έρωτας τους τελειώνει μέχρι την Τρίτη. 


The Rolling Stones - Ruby Tuesday  (1966)
.. είναι το πιο άσχετο τραγούδι του αφιερώματος, αφού "Ruby Tuesday" είναι το ονοματεπώνυμο μιας κοπέλας και δεν έχει καμία σχέση με την τρίτη μέρα της εβδομάδας. Είναι το μόνο τραγούδι που ίσως βοηθήσει, ώστε ν' ανανήψει ο.. "καμένος" από τα προηγούμενα τραγούδια εγκέφαλός σας!




Το αφιέρωμα για τα τραγούδια της Δευτέρας είναι καλύτερο, πλουσιότερο, ενώ περιέχει και ελληνικά τραγούδια. Διαβάστε και ακούστε το εδώ: Τραγούδια για τις Δευτέρες



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου