6 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα τραγούδι για την αλεπού, που έγινε παγκόσμιο χιτ στο youtube


Ο Bård και ο Vegard Ylvisåker είναι δυο αδέρφια από τη Νορβηγία, γνωστοί και ως "Ylvis". Ασχολούνται με τη μουσική εδώ και πολλά χρόνια, ενώ εμφανίζονται σε πολλά σατιρικά τηλεοπτικά σόου της νορβηγικής τηλεόρασης - ορισμένες φορές και ως παρουσιαστές - και είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στη χώρα τους. Μάλιστα, το 2004, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ο συμπατριώτης τους Olar Tufte πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στην κωπηλασία τραγουδώντας ένα τραγούδι των Ylvis με τίτλο "I kjempeform", που σημαίνει "Είμαι σε μεγάλη φόρμα".

Ωστόσο, οι δυο Νορβηγοί έγιναν διάσημοι στον υπόλοιπο πλανήτη μόλις τις τελευταίες μέρες χάρη σ' ένα αγγλόφωνο τραγούδι με τίτλο "The Fox" ("Η αλεπού"), ένας φόρος τιμής στο.. μυστηριώδες αυτό ζώο, που συνοδεύεται από ένα ξεκαρδιστικά - σκόπιμα - σοβαροφανές βίντεο-κλιπ, το οποίο έχει κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του youtube. 
Η πρώτη στροφή του τραγουδιού είναι μια εναλλακτική, ποπ εκδοχή του περίφημου "πουλάκι τσίου", μέχρι που ο τραγουδιστής αναρωτιέται για τον ήχο ενός ζώου, που κανείς δεν γνωρίζει πώς ακούγεται: Τι λέει η αλεπού; Αυτοσχεδιάζει κάνοντας κάποιους περίεργους ήχους, που μάλλον καμιά πραγματική αλεπού δεν θα καταλάβαινε, ενώ στη συνέχεια, στη δεύτερη στροφή πλέκει το εγκώμιο του ζώου, που όλοι γνωρίζουμε από τα παραμύθια ότι είναι πονηρό, αλλά.. δεν γνωρίζουμε πώς ακούγεται!
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Απλά απολαύστε το - και κάψτε τα εγκεφαλικά σας κύτταρα, όσοι δεν καταλαβαίνετε το νορβηγικό τους χιούμορ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου