17 Οκτωβρίου 2013

Ακούστε ένα τραγούδι από το τελευταίο άλμπουμ της Αλέξια, που είναι υποψήφιο για Γκράμι


Από το "Άσπρο-μαύρο παίζω στο πιάνο" και "Τα κορίτσια ξενυχτάνε μ' ένα μυστικό", τραγούδια που την καθιέρωσαν σε Ελλάδα και Κύπρο ως την λάιτ εκδοχή μιας "Ελληνίδας Μαντόνα", έχουν περάσει πολλά χρόνια. Η Αλέξια, που από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του '90 έκανε στροφή στην τζαζ μουσική, πριν ακόμη αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, όπου αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στην πραγματική μουσική της αγάπη, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με εκείνο το κορίτσι, που άθελα της ίσως είχε γίνει το πρώτο κατασκευασμένο προϊόν της ελληνικής ποπ βιομηχανίας. Και μεταξύ μας, καλά έκανε και ακολούθησε αυτό που πραγματικά ήθελε η καρδιά της, μια απόφαση που την οδήγησε στον προθάλαμο των βραβείων Γκράμι.

Το τελευταίο άλμπουμ της Αλεξίας Βασιλείου (Alexia Vassiliou, όπως κάνει καριέρα στις ΗΠΑ) κυκλοφόρησε στις αρχές του 2013 και έχει τίτλο "Birds Have To Fly". Στο άλμπουμ αυτό η Αλέξια συνεργάστηκε με τον Ολλανδό καλλιτέχνη Πέτερ Μάσινκ (Peter Massink) και απ' ό,τι φαίνεται τα έχουν πάει περίφημα, καθώς είναι μεταξύ των υποψηφιοτήτων για τα 56α βραβεία Γκράμι στην κατηγορία Best Jazz Vocal Album (καλύτερο φωνητικό, τζαζ άλμπουμ). Για την ακρίβεια, το άλμπουμ έχει προταθεί να είναι υποψήφιο, κάτι που θα αποφασιστεί σε επόμενο στάδιο, όμως και μόνο αυτή η αρχική υποψηφιότητα αποτελεί μια πολύ σημαντική διάκριση.
Ένα από τα τραγούδια του άλμπουμ είναι και το "As A Last Resort". Είναι το μοναδικό για το οποίο έχει γυριστεί βίντεο-κλιπ -και μπορεί να το βρει κανείς στο yotube - ενώ αποτελεί και το σάουντρακ της ομώνυμης ταινίας μικρού μήκους του Κύπριου σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Ησαΐα, όπου η Αλέξια συμμετέχει και σαν ηθοποιός. Το τραγούδι είναι για πολύ λίγους, μόνο για τους σκληροπυρηνικούς φαν της τζαζ, να κάτσουν ένα βράδυ δίπλα στο τζάκι, με χαμηλό φωτισμό, κρατώντας ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και να το απολαύσουν.
Χωρίς να συντρέχουν αυτές οι προϋποθέσεις ακούστε το κι εσείς (πηγή: youtube.com/AlexiaFanClub):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου