18 Οκτωβρίου 2013

Η πρώτη ταινία που γυρίστηκε αποκλειστικά μέσω iPhone - Δείτε το τρέιλερ


Τα smartphones έχουν αλλάξει όχι απλά τον τρόπο που επικοινωνούμε, αλλά και τον καθημερινό μας τρόπο ζωής. Θα μπορούσαν, άραγε, στο μέλλον ν' αλλάξουν ακόμη και το γύρισμα μιας κινηματογραφικής ταινίας αντικαθιστώντας τις παραδοσιακές κάμερες; Το ενδεχόμενο αυτό δεν είναι τόσο υποθετικό ή μακρινό, καθώς έχει ήδη συμβεί. Ένας Ισπανός σκηνοθέτης παρουσίασε την πρώτη ταινία, η οποία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου από την κάμερα ενός iPhone!

Η ταινία είναι ισπανική παραγωγή διάρκειας 78 λεπτών, ονομάζεται "Hooked Up" και σκηνοθέτης είναι ο 26χρονος Πάμπλο Λαρκουέν. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ του Σίτζες (Sitges, ισπανική πόλη) μόλις δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων - όλα με τις κάμερες τριών iPhone. Πρόκειται για μια ταινία τρόμου σε στιλ μοκιουμένταρι, που αφηγείται τις όχι και τόσο ειδυλλιακές διακοπές δύο Αμερικανών στην Ισπανία. 
Ο Τόνιο κι ο Πίτερ ταξιδεύουν μέχρι τη Βαρκελώνη έχοντας κατά νου να συμμετάσχουν σε πολλά πάρτι και να ρίξουν γκόμενες. Ήδη από την πρώτη βραδιά που πάτησαν το πόδι τους στην κοσμπολίτικη ισπανική πόλη, γνώρισαν δυο κοπέλες, τις οποίες και συνοδεύουν μέχρι το σπίτι τους. Όμως τα πράγματα θα πάρουν μια απρόβλεπτη τροπή και οι δυο νεαροί Αμερικανοί θα ζήσουν τους χειρότερους εφιάλτες τους, ενώ τα περιθώρια διαφυγής θα είναι ελάχιστα. 
Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας γυρίστηκε στο σπίτι των παππούδων του Λαρκουέν, ο οποίος δήλωσε σε ισπανική εφημερίδα ότι ήταν ένα μέρος που τον τρόμαζε πολύ κατά την παιδική του ηλικία. Η ταινία είναι χαμηλού μπάτζετ και προφανώς το αισθητικό αποτέλεσμα δεν συγκρίνεται με αυτό ενός μπλοκμπάστερ του Χόλιγουντ, ενώ και οι ερμηνείες των ηθοποιών φαίνονται - από το τρέιλερ - αρκετά ερασιτεχνικές.. 
Εξάλλου, όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης σε ισπανική εφημερίδα, το γύρισμα δυσκόλευε και η τεχνολογία του iPhone, που δεν είναι προορισμένη για το γύρισμα μεγάλων βίντεο. Μόλις ένα βίντεο ξεπερνούσε το ένα λεπτό, άλλαζαν οι ταχύτητες και υπήρχε συχνά πρόβλημα συγχρονισμού της εικόνας με τον ήχο. Κατά την κρίση του σκηνοθέτη, όμως, το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας είχε γυριστεί στο σκοτάδι. 
Μια ιδέα του "Hooked Up", της πρώτης ταινίας στον κόσμο που γυρίστηκε αποκλειστικά μέσω iPhone, μπορείτε να πάρετε παρακολουθώντας το παρακάτω τρέιλερ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου