3 Δεκεμβρίου 2013

Μια γυναίκα συμβουλεύει τους άνδρες: Τα 7 βήματα για να επιβιώσεις μέσα από τη σχέση σου με μια γυναίκα


Όσα χρόνια η Κάρεν Νόουλς από την Αυστραλία εργαζόταν στον ανδροκρατούμενο κόσμο των επιχειρήσεων, παρατήρησε ότι οι περισσότεροι άνδρες συνάδελφοί της, ακόμη και οι πιο επιτυχημένοι επαγγελματικά, τα έβρισκαν σκούρα σε ό,τι είχε να κάνει με το κινητό ναρκοπέδιο, που λέγεται... γυναίκες. Αυτό που κατάλαβε η Κάρεν ήταν ότι αν και οι άνδρες έχουν καλές προθέσεις, δυσκολεύονται να κατανοήσουν το αντίθετο φύλο - "της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος", όπως έλεγε ένα παλιό τραγούδι - με αποτέλεσμα να κάνουν συνέχεια γκάφες. Η Κάρεν Νόουλς θέλησε να φανεί μεγαλόψυχη και να βοηθήσει γενικότερα τον ανδρικό πληθυσμό να "επιβιώσει" από μια γυναίκα κι έτσι έγραψε ένα βιβλίο αυτοβοήθειας με τίτλο "How to Survive Women: A Man's Guide".

Το βιβλίο έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τη στιγμή που η συγγραφέας είναι γυναίκα κι επομένως οι συμβουλές της θεωρούνται πιο "αξιόπιστες" συγκριτικά μ' ένα αντίστοιχο βιβλίο κάποιου άνδρα συγγραφέα. Σε γενικές γραμμές, η Κάρεν Νόουλς προτείνει σε κάθε άνδρα εφτά βήματα επιβίωσης, τα οποία συμπυκνώνονται στα εξής:
1. Επέλεξε σωστά. Μην βγεις ραντεβού με κάποια που μισεί το σκύλο σου.
2. Να φροντίσεις ώστε μια καλή κατάσταση να έχει διάρκεια. Να θυμάσαι ν' ακούς και ποτέ να μην κριτικάρεις.
3. Να αποφεύγεις τα ναρκοπέδια. Ευαίσθητα θέματα είναι η επικοινωνία, τρελές ερωτήσεις, τα δώρα που της κάνεις και οι... μανάδες. 
4. Να πολεμάς δίκαια. Η τέχνη του πολέμου συμπυκνώνεται σε τρεις μαγικές λέξεις: "Πες μου περισσότερα".
5. Κάνε τη δουλειά. Προσπάθησε σκληρά για τη σχέση σου
6. Ανάλαβε την ευθύνη για τα λάθη σου. Σταμάτα τις δικαιολογίες και απολογήσου αμέσως.
7. Ύψωσε το ανάστημά σου. Κανένας δεν πρέπει να πέφτει θύμα εκμετάλλευσης. 
Φυσικά στις 200 και πλέον σελίδες του βιβλίου της, που νομίζω ότι κυκλοφορεί μόνο στην Αυστραλία, η Νόουλς εξηγεί αναλυτικότερα αυτά τα εφτά βήματα, όμως έχει αποκτήσει μια ιδέα. Απλά δοκιμάστε και... ό,τι γίνει, έγινε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου