2 Δεκεμβρίου 2013

Κίνημα στο facebook, για να μη χάσει τον καλύτερο του φίλο ένα αγοράκι 10 ετών, που βρίσκεται σε άγρυπνο κώμα


Ο 10χρονος Dylan Gerzmehle από τη Γερμανία βρίσκεται σε άγρυπνο κώμα εκ γενετής. Πέρα από την οικογένειά του, που τον φροντίζει μέρα-νύχτα, ο καλύτερος φίλος του είναι μια 6χρονη σκυλίτσα, η Τάσα, ένα αμερικανικό Στάντφορντ τεριέ. Πρόκειται για ένα μοναδικό δεσμό του σκύλου με το μικρό παιδί, που κινδυνεύει να χαθεί εξ αιτίας της νομοθεσίας.

Η οικογένεια Γκέρζμεχλε αγόρασε την Τάσα πριν έξι χρόνια ως δώρο για τον Ντίλαν, αγνοώντας τη ράτσα του σκύλου και πόσο επιθετικός μπορούσε να γίνει. Ωστόσο, η Τάσα αγάπησε από την πρώτη στιγμή τον Ντίλαν και σε πολλά βίντεο φαίνεται να γλείφει το χέρι του αγοριού. Μάλιστα, οι γονείς του υπογραμμίζουν ότι το 10χρονο αγόρι νιώθει πιο ήρεμος με την παρουσία της Τάσα δίπλα του. 
Τα προβλήματα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, όταν η οικογένεια μετακόμισε από το Βερολίνο και εγκαταστάθηκε στο Βραδεμβούργο. Εκεί, η Τάσα επιτέθηκε σ' ένα άλλο σκυλί, το οποίο και δάγκωσε. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία του συγκεκριμένου γερμανικού κρατιδίου, η Τάσα κρίθηκε "επικίνδυνη". Πρέπει να απομακρυνθεί από την οικογένεια Γκέρζμεχλε και ενδεχομένως να θανατωθεί. 
Πριν μια εβδομάδα, η είδηση δημοσιεύτηκε στην ταμπλόιντ εφημερίδα του Βερολίνου, "Β.Ζ.". Ένας πυροσβέστης, ο Γιούργκεν Τόπφερ, συγκινήθηκε διαβάζοντας για το δεσμό αγάπης που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο σκύλο και τον Ντίλαν, παρόλο που λόγω της κατάστασής του το παιδί δεν μπόρεσε ποτέ να παίξει με την Τάσα, και αποφάσισε να ανοίξει μια σελίδα στο facebook καλώντας ανθρώπους απ' όλον τον κόσμο να ζητήσουν να μην απομακρυνθεί ο σκύλος από την οικογένεια Γκέρζμεχλε και μέσα σε μία εβδομάδα δέχτηκε 179.000 like από ανθρώπους απ' όλον τον κόσμο, οι οποίοι θέλουν να σωθεί η ζωή της Τάσα και να συνεχίσει να κρατάει συντροφιά στον μικρό Ντίλαν.
Οι φωτογραφίες είναι από τη σχετική σελίδα στο Facebook:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου