25 Ιουνίου 2014

Το χειρότερο βιντεοκλίπ για να ξανακερδίσεις πίσω την πρώην, που σε παράτησε


Όταν μια γυναίκα χωρίζει έναν άνδρα κι εκείνος τη διεκδικεί προσπαθώντας να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη της, γίνεται δημιουργικός - συνήθως. Κατ' αρχήν θα προσπαθήσει να γίνει καλό παιδί και στη συνέχεια θ' αρχίσει να στέλνει sms μεταμέλειας στο κινητό της... αν είναι ρομαντικός, θα φροντίσει ώστε εκείνη να λαμβάνει κάθε μέρα από ένα τουλάχιστον τριαντάφυλλο ή το αγαπημένο της λουλούδι... ίσως ξυπνήσει ο ποιητής που έκρυβε καλά μέσα του και αρχίσει να γράφει στιχάκια, ίσως μάλιστα γράψει κι ένα τραγούδι. Για έναν τραγουδιστή, μάλιστα, αυτό το τελευταίο είναι πιο εύκολο, αφού μπορεί να γράψει όχι μόνο ένα τραγούδι, αλλά ολόκληρο άλμπουμ, ενώ μπορεί επιπλέον να γυρίσει κι ένα βιντεοκλίπ, με το οποίο θα εκφράζει δημόσια τη συγγνώμη του ζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία. Ωραία και εντυπωσιακή ιδέα, εκτός κι αν ο εν λόγω μεταμελημένος γυρίσει το χειρότερο βιντεοκλίπ συγγνώμης, όπως συνέβη με τον Καναδό τραγουδιστή Ρόμπιν Θικ.

Ο Θικ έγινε διάσημος σ' όλον τον κόσμο το καλοκαίρι του 2013 με το πολυσυζητημένο, που χαρακτηρίστηκε από "υπέροχα προκλητικό" μέχρι "υποτιμητικό για τις γυναίκες", βιντεοκλίπ του τραγουδιού "Blurred Lines". Κι επειδή η επιτυχία του βιντεοκλίπ ήταν τεράστια, μεταφράστηκε σε πωλήσεις κι έτσι το τραγούδι έγινε μια από τις μεγαλύτερες της χρονιάς - αν όχι η μεγαλύτερη.
Ωστόσο, η σύζυγος του Θικ, Πάουλα Πάτον, δεν φάνηκε να εντυπωσιάζεται ιδιαίτερα ούτε με το βιντεοκλίπ, ούτε με την ξαφνική επιτυχία του συζύγου της και πολύ περισσότερο δεν χάρηκε από το προκλητικό παιχνίδι του Θικ με την Μάιλι Σάιρους στο stage των MTV Video Music Awards. Έτσι, το Φεβρουάριο του 2014, ύστερα από 9 χρόνια γάμου και 23 χρόνια γνωριμίας, το ζευγάρι χώρισε. 
Από τότε ο Θικ κάνει τα πάντα για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της εν διαστάσει συζύγου του και μεταξύ άλλων έγραψε 14 τραγούδια, τα οποία περιλαμβάνονται στο νέο του άλμπουμ με τίτλο "Paula", που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο - πού αλλού; - σ' εκείνη. Εν όψει της κυκλοφορίας του άλμπουμ στα μουσικά καταστήματα, γυρίστηκε και το βιντεοκλίπ ενός από τα τραγούδια, του "Get Her Back". Μήπως να μην το γύριζε καλύτερα; 
Ημίγμυνος από τη μέση και πάνω, δακρυσμένος, ματωμένος και σε ασπρόμαυρο φόντο, ο Θικ θέλει να δείξει ότι μέσα από τους στίχους του τραγουδιού έχει απογυμνώσει την ψυχή του. Ένα μοντέλο, που μοιάζει πολύ στην Πάουλα, εμφανίζεται επίσης στην οθόνη. Πολύ ωραία ιδέα και καλλιτεχνικό το οπτικό αποτέλεσμα. Αλλά δυστυχώς για τον Ρόμπιν Θικ το βιντεοκλίπ δεν περιορίζεται σ' αυτά. 
Στην οθόνη εμφανίζονται προτασούλες, που παραπέμπουν σ' ανταλλαγή sms ή σε κάποιον διάλογο του ζευγαριού, όπου ο τραγουδιστής ζητάει συγγνώμη, της θυμίζει ότι "είχαμε τα πάντα", επιμένει ότι άλλαξε, προβάλλει ως επιχείρημα το ότι έγραψε ένα ολόκληρο άλμπουμ για την αγαπημένη του, μόνο που εκείνη του ρίχνει συνέχεια πόρτα με κοφτές φράσεις, όπως "με ντρόπιασες, "πίνεις πολύ", "δεν μπορώ πια να κάνω έρωτα μαζί σου" κλπ. Τι κι αν εκείνος υποστηρίζει ότι "μισώ τον εαυτό μου", εκείνη αρνείται πεισματικά να τον δει, του λέει ότι δεν την νοιάζει για το άλμπουμ που εκείνος έγραψε για χάρη της, τον κατηγορεί ότι "τα κατέστρεψε όλα" κλπ. 

Δείτε το βιντεοκλίπ κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: Robin Thicke - Get Her Back - YouTube

Με άλλα λόγια, διά της πλαγίας οδού η Πάουλα εμφανίζεται σαν μια πεισματάρα, άκαρδη bitch, η οποία αρνείται να δεχτεί τις επίμονες ικεσίες του καημενούλη συζύγου της για συγχώρεση. Σοβαρά, υπάρχει γυναίκα που θα ένιωθε κολακευμένη από μια τέτοιου είδους δημόσια έκφραση συγγνώμης, όταν η ίδια παρουσιάζεται μ' έναν τόσο ντροπιαστικό τρόπο, σαν την κακιά μάγισσα ενός ρομαντικού love story; 
Η υπερβολή είναι μεγάλη μπανανόφλουδα και απ' ό,τι φαίνεται ο Ρόμπιν Θικ την πάτησε. Βέβαια, ποιος ξέρει.. ίσως κάποια στιγμή η Πάουλα εκτιμήσει τις καλές προθέσεις του και τον συγχωρήσει επιτέλους, αν μη τι άλλο για να μην βομβαρδιζόμαστε με δημόσιες δηλώσεις μεταμέλειας από τον τραγουδιστή, αλλά το κόβω δύσκολο αυτό να γίνει με αφορμή το βιντεοκλίπ του "Get Her Back". Σε κάθε περίπτωση, αν θέλεις να ακολουθήσεις το παράδειγμα του Θικ για να κερδίσεις την πρώην σου και να γυρίσεις ολόκληρο βιντεοκλίπ για χάρη της, τουλάχιστον πρόσεξε να της αποδείξεις γιατί αξίζει να γυρίσει κοντά σου και μην της δώσεις περισσότερα επιχειρήματα για να σ' αφήσει στον πάγο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου