28 Ιουνίου 2014

Ο Ιησούς και ο Βούδας κολλητά φιλαράκια και συγκάτοικοι σε ιαπωνικό manga!


Θα μπορούσαν ο Ιησούς και ο Βούδας να είναι κολλητά φιλαράκια; Η απάντηση είναι καταφατική, σύμφωνα με μια πολύ δημοφιλή ιαπωνική σειρά manga, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2006, ενώ το 2013 μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο ως anime. Τίτλος του: "Saint Young Men", δηλαδή "Νεαροί Άγιοι Άνδρες". 

Ο Ιησούς και ο Βούδας κατέβηκαν στον πλανήτη Γη και επέλεξαν το σύγχρονο Τόκιο για να συγκατοικήσουν, κρύβοντας όμως τις πραγματικές τους ταυτότητες από τον κόσμο. Ο Ιησούς. που μοιάζει με τον Τζόνι Ντεπ, είναι ο πιο χαρούμενος, ο πιο ανέμελος από τους δύο, ενώ ο Βούδας εμφανίζεται ως η φωνή της λογικής, συχνά θυμώνει με τον αυθορμητισμό και την πιο αφελή συμπεριφορά του Ιησού,  που μπλέκει συνέχεια σε μπελάδες και τον οποίο μάλιστα συμβουλεύει να μην εμπιστεύεται και πολύ τον Ιούδα τον Ισκαριώτη. Μεταξύ των γεκστ σταρ είναι - εκτός από τους δώδεκα Αποστόλους - ο αρχάγγελος Μιχαήλ, ο άγιος Νικόλαος, ο οποίος προφανώς άγιασε χωρίς να έχει σταυρωθεί ο Ιησούς, εκτός κι αν ο Ιούδας ο Ισκαριώτης του κόμικ είναι κάποιος συνονόματος του αυθεντικού. 
Μια μικρή ιδέα από τα βιβλία: Ο Ιησούς εμφανίζεται να φοβάται το νερό και αυτός είναι ο λόγος που προτιμά να περπατάει πάνω του, αντί να κολυμπάει. Εξάλλου, σύμφωνα με τους συγγραφείς, όταν ο Ιησούς βαφτίστηκε από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, το περιστέρι που εμφανίστηκε στον ουρανό ήταν για να σιγουρέψει ότι όλα είχαν πάει καλά. Βέβαια, το νερό δεν είναι η μοναδική φοβία του Ιησού. Έχει πολλές, όπως για παράδειγμα με τους εμπόρους. Γενικά, ο Ιησούς εμφανίζεται ως ο πιο ανώριμος, πλην όμως εξαιρετικά καλόκαρδος και καλοπροαίρετος, σε σημείο ώστε κάποια στιγμή να νομίζει ότι ένα μέλος της ιαπωνικής μαφίας των γιακούζα ήταν οπαδός του φίλου του, του Βούδα!
Οι περιπέτειες των δύο συγκατοίκων είναι κωμικές, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται και διάφορα ζώα, τα οποία μάλιστα είναι έτοιμα να θυσιαστούν, όταν οι δύο φίλοι πεινάνε και δεν έχουν κάτι πρόχειρο να φάνε. Θα μπορούσε να ενοχληθεί ένας φανατικός Χριστιανός από το περιεχόμενο του κόμικ; Ναι, αν είναι κάποιος στενόμυαλος και ζηλωτής Χριστιανός, που δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά της ιαπωνικής κουλτούρας, αλλά και την χιουμοριστική διάθεση των συγγραφέων. Σκοπός τους δεν είναι να προσβάλουν τις δύο θρησκείες, αλλά αντιθέτως τις καθιστούν πιο οικείες σε μια κοινωνία, όπως η ιαπωνική, που φημίζεται για το ανοιχτό της πνεύμα. 
Η σειρά βιβλίων έχει μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες, μεταξύ των οποίων στ' αγγλικά, τα γαλλικά και τα ιταλικά, όχι όμως και στα ελληνικά. Την αγγλική μετάφραση των βιβλίων της σειράς "Saint Young Men" μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα mangadoom.com/saint-young-men/.
Δείτε εδώ και το τρέιλερ της κινηματογραφικής ταινίας, που προβλήθηκε στους ιαπωνικούς κινηματογράφους τον Μάιο του 2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου