18 Μαρτίου 2016

Τα 10 παράπονα των γυναικών, που ενοχλούν περισσότερο τους άνδρες (τουλάχιστον στην Ιαπωνία)

Ένας ιαπωνικός ιστότοπος απευθύνθηκε σε Ιάπωνες ηλικίας 20 έως 39 ετών και τους ζήτησε να επιλέξουν τα πιο ενοχλητικά παράπονα που τους κάνουν οι σύντροφοί τους. Αν μια αντίστοιχη ερώτηση γινόταν σε Έλληνες, οι απαντήσεις δεν θα διέφεραν και πολύ. Ίσως να υπήρχαν κάποιες διαφορές στην κατάταξη των πιο ενοχλητικών γυναικείων παραπόνων, αλλά σε γενικές γραμμές θα κινούνταν στο ίδιο πλαίσιο. Άλλωστε, όλοι οι άνθρωποι αυτού του πλανήτη έχουμε πάνω κάτω τους ίδιους προβληματισμούς τόσο γενικά όσο και ειδικότερα σε θέματα σχέσεων.
Αυτό λοιπόν είναι τα 10 πιο ενοχλητικά παράπονα που ακούνε τις από τις συντρόφους τους οι Ιάπωνες ξεκινώντας αντίστροφα, δηλ. από το νούμερο δέκα μέχρι την κορυφή, το ενοχλητικότερο γυναικείο παράπονο όλων:

10. "Σταμάτα να ξοδεύεις τόσα χρήματα σε αχρείαστα πράγματα".
Θυμάστε στο τηλεοπτικό "Ρετιρέ", όταν ο Ιάσονας έκανε για μια φορά στην ζωή του κι αυτός τα ψώνια του σουπερμάρκετ θέλοντας να ξεκουράσει την Ελένη; Ε, όταν γύρισε άκουσε τα εξ αμάξης, γιατί αγόρασε ό,τι βρήκε στα ράφια - ειδικά σ' αυτά με τα αποσμητικά. 

9. "Σταμάτα να είσαι τόσο τεμπελχανάς". 
Μένει ν' αποδειχτεί αν οι άνδρες θεωρούν αυτό το παράπονο ενοχλητικό, επειδή οι γυναίκες τους τους κατηγορούν άδικα ή αν απλά οι ίδιοι απολαμβάνουν την τεμπελιά τους και δεν θέλουν κανένα να τους το υπενθυμίζει.

8. "Δεν θέλω να μοιραστώ τον ίδιο τάφο μαζί σου". 
Οκ, αυτό το παράπονο νομίζω ότι είναι καθαρά ιαπωνικής προέλευσης, καθώς στη μακρινή χώρα, όπου ανατέλλει ο ήλιος, τα ζευγάρια προορίζονται να μοιράζονται τον ίδιο τάφο - οι τέφρες δηλαδή, αφοί οι Ιάπωνες δεν θάβονται μετά θάνατον, αλλά καίγονται.

7. "Τουλάχιστον, πλένε τα πιάτα μετά το δείπνο"
Η μεγάλη απορία είναι η εξής: Σε πόσα ιαπωνικά σπίτια η λάντζα γίνεται στο χέρι και όχι με τη βοήθεια πλυντηρίου πιάτων; Είναι δυνατόν στη χώρα της τεχνολογίας να γίνεται θέμα για καβγά το ποιος θα μουλιάσει τα χέρια του πλένοντας τα πιάτα; Το πλυντήριο φυσικά! Εκτός κι αν οι Ιάπωνες βαριούνται να βοηθήσουν ακόμη και στο πάτημα ενός κουμπιού...

6. "Να μαγειρεύεις πού και πού".
Είναι νομίζω εύλογο το γυναικείο παράπονο, όταν ακόμη και το έτος 2016, που υποτίθεται ότι η ισότητα των δύο φύλων είναι ένα ζήτημα προ πολλού λυμένο, εξακολουθεί να επιβιώνει το στερεότυπο ότι η θέση της γυναίκας είναι να μαγειρεύει το φαγητό της οικογένειας και ο άνδρας απλά να το καταβροχθίζει στο τραπέζι. Ε, και δεν χρειάζεται ένας άνδρας - ή μια γυναίκα, ένας άνθρωπος γενικότερα - να ξέρει να κάνει πολλά ή εντυπωσιακά φαγητά, αλλά να είναι σε θέση ν' αναλαμβάνει πού και πού κι αυτή τη φροντίδα. 

5. "Να εκτιμάς περισσότερο τα πράγματα που κάνω"
Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες γυναίκες ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης έχουν αυτήν την ανασφάλεια και περιμένουν από τους συντρόφους τους να τις κολακεύουν συνέχεια, ν' ακούνε πόσο καλές είναι με ό,τι καταπιάνονται και γενικά ν' ακούν καλά λόγια - ανεξάρτητα από το αν και οι ίδιες ξέρουν ότι μπορεί να είναι απλά υπερβολές για την κολακεία και μόνο.

4. "Αν δεν είχαμε παιδιά, οπωσδήποτε θα σε είχα χωρίσει ως τώρα".
Ότι οι Ιάπωνες και οι Γιαπωνέζες είναι τόσο παραδοσιακοί, που δυσκολεύονται να χωρίσουν λόγω των παιδιών, όταν καλά καλά δυσκολεύονται καν να ξεκινήσουν μια οικογένεια! Οικτρή κατηγορία και δίκαια θεωρείται μια από τις ενοχλητικότερες σ' αυτήν τη λίστα. 

3. "Έκανα τεράστιο λάθος που σε παντρεύτηκα".
Συνήθως η απάντηση σε μια τέτοια κατηγορία είναι "Κι εγώ το ίδιο", αφού ένα τέτοιο λάθος σχεδόν πάντα οφείλεται και στους δύο παίκτες, οι οποίοι αμοιβαία υπέπεσαν στο σφάλμα του γάμου. Άλλωστε, αυτό το άλλοθι του "λάθος γάμου", που χρησιμοποιείται εξίσου από άνδρες και γυναίκες, δεν είναι τίποτε άλλο από τον αντικατοπτρισμό της παροιμίας για την καμήλα που βλέπει μόνο την καμπούρα της άλλης σε επίπεδο ανθρωπίνων σχέσεων.

2. "Βρωμάς". 
Όποιος και να σου πει ότι το σώμα σου ζέχνει από την μπόχα, το πιθανότερο είναι ότι θα κατεβάσεις το κεφάλι ή θα αποτραβηχτείς στην άκρη, για να μην σε πάρει μυρωδιά και κάποιος άλλος - κι ας το παίζεις στην αρχή και καλά άνετος ότι δεν τρέχει και τίποτα, είσαι άνδρας και σιγά μην βάζεις αποσμητικά ή κολόνιες κλπ. Ε, όταν σου το λέει η σύντροφός σου, ακούγεται δεκάδες φορές πιο άσχημα, ειδικά όταν η βρομερή αλήθεια εκστομίζεται τις πλέον ακατάλληλες ώρες. 

1. "Να βγάζεις περισσότερα χρήματα".
Γενικά, οι άνδρες έχουν την τάση να θίγεται ο εγωισμός τους ανεπανόρθωτα, όποτε αντιλαμβάνονται ότι βγάζουν λιγότερα χρήμα απ' ό,τι οι σύντροφοί τους και πολύ περισσότερο όταν εκείνες τους το θυμίζουν όλη την ώρα. Δεν ξέρω αν είναι περισσότερο ενοχλητικό από το "Βρωμάς!", αλλά ναι... είναι σπαστικό να κατηγορείσαι από τη σύντροφό σου για τη δουλειά που κάνεις και τα χρήματα που συνεισφέρεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Δηλαδή δεν κατάλαβα... οι γυναίκες αγωνίζονταν επί δεκαετίες - και καλά έκαναν - ν' ανοίξει η αγορά εργασίες και για εκείνες χωρίς προκαταλήψεις και αποκλεισμούς, για να εξακολουθήσουν να βγάζουν λιγότερα χρήματα από τους συντρόφους τους; Απλά αυτό δεν στέκει...



Στο ίδιο πνεύμα...
OI 10 TΥΠΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ (ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου