29 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΤΟΜΟΙ ΓΑΜΟΙ ΔΙΑΣΗΜΩΝ

 Στις 9 Δεκεμβρίου η Sinead O'Connor παντρεύτηκε για τέταρτη φορά. Ο τυχερός (;) ήταν ένας θεραπευτής που γνώρισε στο διαδίκτυο μόλις τρεις μήνες νωρίτερα. Τα Χριστούγεννα η διάσημη Ιρλανδή τραγουδίστρια ανακοίνωσε ότι χωρίζει. Ο γάμος κράτησε μόλις δεκάξι ημέρες. Όχι ότι οι προηγούμενοι γάμοι της Sinead αποτελούσαν παραδείγματα μακροβιότητας, ο τελευταίος αυτός ξαφνικός γάμος με το ακόμα πιο ξαφνικό διαζύγιο έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ για την τραγουδίστρια που ουκ ολίγες φορές έχει προκαλέσει με τα σκαμπανεβάσματα της προσωπικής της ζωής. Ο λόγος για το διαζύγιο; Σύμφωνα με την ίδια, όπως έγραψε στο προσωπικό της blog, ο ένας λόγος ήταν ότι τη νύχτα του γάμου τραβολογούσε τον γαμπρό σε αναζήτηση μαριχουάνας στο Λας Βέγκας, όπου πραγματοποιήθηκε και η τελετή, και ο δεύτερος λόγος ήταν ότι κάποια άτομα του περιβάλλοντός της τραγουδίστριας ασκούσαν ασφυκτικές πιέσεις στον σύζυγό της, χωρίς όμως να διευκρινίζει περισσότερα. Ύστερα από δυόμιση εβδομάδες γάμου και μόλις εφτά ημέρες κοινού έγγαμου βίου πάντως - σύμφωνα με τη δική της μαρτυρία - η Sinead ομολογεί ότι μάλλον "βιάστηκε να παντρευτεί" θέτοντας υποψηφιότητα για έναν από τους πιο σύντομους γάμους στην ιστορία της παγκόσμιας showbiz. 


Τον τίτλο του πιο αδιάφορου σύντομου γάμου στο Χόλυγουντ διεκδικεί με πολλές αξιώσεις ο φετινός γάμος εξπρές της σελέμπριτι χωρίς αιτία Kim Kardashian και του μπασκετμπολίστα στην ομάδα των New Jeresy Nets του πρωταθλήματος NBA, Kris Humphries. Ο γάμος του ζευγαριού πραγματοποιήθηκε στις 20 Αυγούστου της χρονιάς που μας αποχαιρετά στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια, και το διαζύγιο ανακοινώθηκε μετά από εβδομήντα δύο μέρες στις 31 Οκτωβρίου. Ενδεχομένως η αίτηση διαζυγίου να είχε υποβληθεί ακόμα νωρίτερα, αν δεν μεσολαβούσε στις αρχές του Οκτώβρη η ειδική εκπομπή-αφιέρωμα στο γάμος του καναλιού Ε!, στο οποίο προβάλλεται η εκπομπή που παρακολουθεί την καθημερινότητα της πιο ανούσιας και πιο αδιάφορης διασημότητας που έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα ο πλανήτης. Επειδή δε τα επεισόδια που προβάλλονται τώρα στον αέρα αφορούν την επίμαχη περίοδο του περιβόητου γάμου δίνοντας αφορμή για σχόλια ότι όλο αυτό το πανηγύρι ήταν μόνο για λόγους διασημότητας, αυτό που έχουμε καταλάβει μέχρι στιγμής είναι ότι η πλούσια/άνεργη Kim θίχτηκε όταν την πρώτη ημέρα του γάμου της, ο σύζυγος της έκανε ένα αστειάκι για τα κιλά της, όπως επίσης και ότι η Kim δεν αντέχει να βλέπει πεταμένα ρούχα γύρω της. Γλυκιά μου Kim, επειδή προφανώς δεν έχεις αίσθηση του χιούμορ, έστω και του άκομψου, αλλά κατεβάζεις αμέσως τα μούτρα θιγμένη με το πρώτο συζυγικό ατοπηματάκι και επειδή η αταξία των ρούχων είναι κάτι παραπάνω από καθημερινό φαινόμενο στην οικογενειακή ζωή, ειδικά αν σκοπεύεις να γίνεις μανούλα οπότε θα βλέπεις το παιδάκι σου να πετάει συνέχεια τα ρούχα του, θα σε συμβούλευα να μην ξαναπαντρευτείς καλή μου, αλλιώς πολύ φοβάμαι ότι ο δεύτερος γάμος σου θα κρατήσει ακόμα λιγότερο από τον πρώτο.

 Ο πρώτος σύντομος γάμος στη ιστορία του Χόλιγουντ ήταν αυτός του πρώτου κινηματογραφικού γόη Rudolph Valentino με την ηθοποιό Jean Acker. Παντρεύτηκαν στις 6 Ιανουαρίου 1919 και χώρισαν επισήμως το 1921. Όχι κι άσχημα θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος. Στην πραγματικότητα όμως ο γάμος τους κράτησε ελάχιστες ώρες και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ σεξουαλικά καθώς, όπως λέγεται, η Acker μετάνιωσε αμέσως για τον γάμο αυτό και κλείδωσε τον Valentino έξω από τη νυφική τους σουίτα από το πρώτο κιόλας βράδυ. Οι δύο βέβαια έμειναν φίλοι παρά το διαζύγιο, ενώ μέχρι και σήμερα αναπαράγονται οι φήμες ότι ο μεγάλος λατίνος εραστής της εποχής ήταν στην πραγματικότητα ομοφυλόφιλος.


Ο τίτλος του πιο σύντομου γάμου με τη μεγαλύτερη διαδικασία διαζυγίου νομίζω ότι έχει καπαρωθεί από την κόρη του βασιλιά του ροκ εν ρολ, Lisa Marie Prisley και τον αστέρα του Χόλιγουντ, ηθοποιό Nicolas Cage. Ο γάμος κράτησε δεκαέξι εβδομάδες, από τις 10 Αυγούστου 2002 μέχρι τις 25 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου, όταν ο Cage κατέθεσε αίτηση διαζυγίου. Η Lisa Marie αναγνώρισε ότι ο γάμος ήταν "ένα πολύ μεγάλο λάθος" που δεν έπρεπε να γίνει εξ αρχής, όμως το ζευγάρι αποφάσισε να κινηθεί με τις συμβατικές νομικές διαδικασίες αντί να ακυρώσει τον γάμο του, όπως συνήθως έκαναν άλλα διάσημα ζευγάρια, με αποτέλεσμα το διαζύγιο να βγει στις 26 Μαΐου 2004, ενάμισι χρόνο μετά την κατάθεση της αίτησης διαζυγίου!

Το ρεκόρ του πιο σύντομου γάμου δε θα μπορούσε να το κατέχει άλλη από την πριγκίπισσα της ποπ Britney Spears, η οποία πολλές φορές μας έχει απασχολήσει με τα καμώματα της. Στις 3 Ιανουαρίου 2004 λοιπόν, κάτι το νεαρό της ηλικίας (τότε ήταν μόλις 23 ετών), κάτι η παραζάλη από τα πρωτοχρονιάτικα πάρτι, οδήγησαν την νεαρή Britney να παντρευτεί ξαφνικά στο Λας Βέγκας τον παιδικό της φίλο Jason Alexander, με τον οποίο χώρισε πενήντα πέντε ... ώρες μετά! Οι δυο τους απέδωσαν τον γάμο σε μια τρέλα της στιγμής χωρίς να έχουν προηγουμένως σκεφτεί τις συνέπειες για τις ζωές τους - μάλλον κανένα hangover θα είχαν πάθει τα παιδιά - κι έτσι ο γάμος ακυρώθηκε. Τώρα βέβαια η Britney ετοιμάζεται για τρίτο γάμο με τον μάνατζερ της, πάντως ο πρώτος σύζυγος των δύο ημερών εξέφρασε πρόσφατα σε συνέντευξη του σε αμερικάνικα περιοδικά επιφυλάξεις για τη βιωσιμότητα, ακόμα και για τα πραγματικά κίνητρα αυτού του αναμενόμενου γάμου. Ελπίζουμε να κάνει λάθος ο Jason και ο γάμος να κρατήσει τουλάχιστον περισσότερο όχι μόνο από τον πρώτο γάμο-φάρσα, αλλά και από τον δεύτερο γάμο της τραγουδίστριας με τον Kevin Federline, ο οποίος άντεξε δύο περίπου χρόνια.

Τον τίτλο του συντομότερου γάμου με το χειρότερο σκεπτικό λήξης πρέπει να απονείμουμε ασυζητητί στον διάρκειας τεσσάρων μηνών γάμο της ηθοποιού Renee Zellweger με τον τραγουδιστή της κάντρι μουσικής Kenny Chesney. Οι δυο τους παντρεύτηκαν στις Παρθένες νήσους στις 9 Μαΐου 2005 και στις 15 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να ακυρώσουν τον γάμο διότι "εξ αρχής υπήρχε παρεξήγηση ως προς το σκοπό του γάμου", ενώ στα επίσημα χαρτιά ακύρωσης αναγραφόταν στο αιτιολογικό η λέξη "απάτη" με τη γλυκύτατη κατά τα άλλα Renee να δικαιολογείται ότι ήταν απλά ένας νομικός όρος και δε σήμαινε τίποτε περισσότερο. Τραγικό το βρίσκω όλο αυτό το σκηνικό και κανείς δεν μπορεί να με πείσει ότι δεν υπάρχει κάτι ύποπτο κρυμμένο από πίσω.



Δύο γυναίκες ηθοποιοί είναι γνωστές για τους δύο σύντομους γάμους τους: η Drew Barrymore και η σεξοβόμβα Pamela Anderson. Αν βέβαια συνυπολογίζαμε και τους πιο σύντομους αρραβώνες, το πρώην παιδί-θαύμα του Χόλιγουντ με την ταραγμένη εφηβεία θα κέρδιζε άνετα το βραβείο για τις περισσότερες σύντομες επίσημες σχέσεις. Στις 20 Μαρτίου 1994, σε ηλικία 19 ετών, η Drew Barrymore παντρεύτηκε έναν Ουαλό μπαρ τέντερ, από τον οποίο χώρισε στις 28 Απριλίου (το 1994 φυσικά). Τον Δεκέμβριο του 2007 η Barrymore παντρεύτηκε τον ηθοποιό Justin Long, από τον οποίο χώρισε τον Ιούλιο του 2008. Η πρώην πρωταγωνίστρια του Baywatch, Pamela Anderson παντρεύτηκε τον Ιούλιο του 2006 τον τραγουδιστή Kid Rock με δύο τελετές - τη μία σε ένα γιοτ και μία ακόμα στο έδαφος, στο Μπέβερλι Χιλς. Ο γάμος έγινε όχι τόσο από αγάπη, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, αλλά λόγω της εγκυμοσύνης της ηθοποιού. Στις αρχές Νοεμβρίου η Pamela απέβαλλε και λίγες ημέρες αργότερα, στις 27 Νοεμβρίου, κατέθεσε αίτηση διαζυγίου. Τον Οκτώβριο του 2007 όμως ξανανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας, αυτή τη φορά στο πλευρό του Rick Salomon. Ο γάμος τελέστηκε στις 6 Οκτωβρίου, το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι χωρίζει στις 13 Δεκεμβρίου και μέχρι τον επόμενο Μάρτιο προχώρησαν στην ακύρωση του γάμου τους (Βέβαια τα ήθελε και η ίδια, αφού και ο Salomon ήταν γνωστός ήδη για τον επίσης σύντομο γάμο του με την πρώην πρωταγωνίστρια στα "Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς" Shannen Doherty το 2002).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου