14 Ιανουαρίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2012. Αν ακολουθείτε το παλιό ημερολόγιο, τότε θα πρέπει να σας ευχηθώ "Καλή χρονιά", καθώς για εσάς σήμερα είναι η πρώτη ημέρα του 2012. Να ευχηθούμε "χρόνια πολλά" στον Τζορτζ Κλούνεϊ του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος σήμερα κλείνει τα 41 του χρόνια.
Η σημερινή είναι μία από εκείνες τις ημέρες όπου δεν υπάρχει κάποια εθνική γιορτή κάπου στον πλανήτη. Σαν σήμερα όμως, ακριβώς ένα χρόνο πριν, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε τη δυναμική της αποκαλούμενης Αραβικής Άνοιξης. Ύστερα από 28 ημέρες αιματηρών διαδηλώσεων, ο Τυνήσιος δικτάτορας Μοεν Άλι εγκατέλειψε τη χώρα με προορισμό τη Σαουδική Αραβία, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Η Τυνησία προσπαθεί ακόμα να βρει το βηματισμό της, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό ως ένα βαθμό, καθώς η μετάβαση από ένα απολυταρχικό καθεστώς σε μια δημοκρατία και - κυρίως - η παράλληλα απαιτούμενη αλλαγή νοοτροπίας των ανθρώπων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο λαός όμως έχει στα χέρια του την ευκαιρία να καθορίσει μόνος του την τύχη του και αυτό από μόνο του είναι πολύ σπουδαίο και ελπιδοφόρο.
Στην Ταϊλάνδη η ημέρα είναι αφιερωμένη στην προστασία των δασών. Είναι μια ημέρα ευαισθητοποίησης του πληθυσμού της χώρας, για ένα πρόβλημα που είναι παγκόσμιο και πολύ σημαντικό για το μέλλον του πλανήτη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου