2 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Τι κι αν μπήκε ο Αύγουστος; Οι νέες κινηματογραφικές προτάσεις της εβδομάδας ανέρχονται στις πέντε, εκ των οποίων η μία είναι ελληνικής παραγωγής ("Χωρίς Σύνορα" με τον Γιώργο Βογιατζή). Για τις γυναικοπαρέες ενδείκνυται ο... χορευταράς "Magic Mike", ενώ για τις ανδροπαρέες η ταινία-έκπληξη από την Ινδονησία με τίτλο "Επιχείρηση: Χάος". Οι θαυμαστές του Ρόμπερτ ντε Νίρο μπορούν να τον απολαύσουν στην ταινία "Άλλη μια νύχτα", ενώ για τους φίλους του γαλλικού σινεμά προτείνεται "Η ζωή μιας άλλης" με πρωταγωνίστρια τη Ζιλιέτ Μπινός. Τέλος, η επανέκδοση της εβδομάδας είναι το κλασικό δράμα του 1950 "Όλα για την Εύα". Η ταινία είναι η μοναδική στην ιστορία του κινηματογράφου μέχρι σήμερα, τέσσερις ηθοποιοί της οποίας προτάθηκαν για τα βραβεία πρώτου και δεύτερου γυναικείου ρόλου - από δύο σε κάθε κατηγορία.


Magic Mike (δράμα/κωμωδία, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Steven Soderbergh/ Πρωταγωνιστούν: Channing Tatum, Alex Pettyfer, Matthew McConaughey
Υπόθεση: Ο Μάικ είναι ένας άνθρωπος με πολλά ταλέντα και γοητεία, που αναζητεί το αμερικανικό όνειρο κάνοντας όσες περισσότερες δουλειές μπορεί. Αλλά τη νύχτα... είναι απλά μαγικός. Ο σέξι χορευτής, βάζει φωτιά στην πίστα του κλαμπ Xquisite εδώ και χρόνια με το μοναδικό του στυλ και τις χορευτικές του κινήσεις. Όσο περισσότερο τον λατρεύουν οι γυναίκες, τόσο περισσότερα ξοδεύουν, και τόσο πιο χαρούμενος είναι ο ιδιοκτήτης του κλαμπ, Ντάλας. Ο Μάικ παίρνει υπό την προστασία τον 19χρονο the Kid και του μαθαίνει την τέχνη του χορού, του ξελογιάσματος και του εύκολου χρήματος. Στο μεταξύ θα γνωρίσει την πανέμορφη αδερφή του The Kid, Μπρουκ, και θα την ερωτευτεί. Η ευκαιρία να στρώσει τη ζωή του βρίσκεται μπροστά του... αλλά η ίδια του η ζωή του θα μπει στη μέση.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.5/10 (από 12.211 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.9/10 (κριτικοί), 3.6/5 (από 68.738 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 7/10 
ΕΘΝΟΣ: 4/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2.5/5
myfilm.gr: 3.5/10



Άλλη μια νύχτα - Being Flynn (δράμα, ΗΠΑ)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Paul Weitz/ Πρωταγωνιστούν: Robert de Niro, Paul Dano, Julianne Moore
Υπόθεση: Ο Νικ Φλιν, ένας νεαρός συγγραφέας που αναζητά τον εαυτό του, πιάνει δουλειά ως εθελοντής σ’ ένα άσυλο αστέγων. Έχει πρόσφατα χάσει την αγαπημένη του μητέρα και έχει να δει τον πατέρα του, Τζόναθαν, από όταν ήταν παιδί. Ο Τζόναθαν, πρώην κατάδικος, αλκοολικός, αναξιόπιστος κι εκκεντρικός, αυτοπροσδιορίζεται ως ένας σπουδαίος ποιητής, και μπαίνει συνεχώς σε μπελάδες λόγω της συμπεριφοράς του. Ένα βράδυ, ανάμεσα στους άπορους στο άσυλο όπου δουλεύει, ο Νικ θα αναγνωρίσει τον πατέρα του και θα προσπαθήσει να δώσει μια ευκαιρία και στους δύο προτού να είναι πολύ αργά.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.5/10 (από 2.862 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.1/10 (κριτικοί), 3.2/5 (από 2.449 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 5/10 
ΕΘΝΟΣ: 5/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1.5/5
myfilm.gr: 6.5/10


Επιχείρηση: Χάος - Serbuan maut (δράσης, Ινδονησία)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Gareth Evans/ Πρωταγωνιστούν: Iko Uwais, Joe Taslim,  Ray Sahetaphy
Υπόθεση: Μια επίλεκτη ομάδα ειδικών δυνάμεων έχει αναλάβει να εξοντώσει τον Tama, τον πιο αδίστακτο εγκληματία της Τζακάρτα που εδρεύει σε ένα τεράστιο ρημαγμένο κτίριο παρέα με δολοφόνους, βιαστές, ναρκομανείς και κλέφτες. Η αποστολή εκτός από μυστική είναι και η πρώτη που συμμετέχει ο Rama, ένα νεοσύλλεκτο μέλος της ομάδας των αστυνομικών. Όταν η αποστολή αποκαλύπτεται κι ο Tama υπόσχεται ασυλία σε όποιον προσφερθεί να σκοτώσει τους αστυνομικούς-εισβολείς, ο Rama θα χρειαστεί να επιστρατεύσει όλο του το θάρρος για να βγει ζωντανός από μια εφιαλτική δοκιμασία που τον περιμένει σε κάθε ένα από τους 30 ορόφους του κτιρίου.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.97/10 (από 24.673 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7.4/10 (κριτικοί), 4.3/5 (από 35.195 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 7/10 
ΕΘΝΟΣ: 5/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 1/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
myfilm.gr: 6.5/10


Η ζωή μιας άλλης - La vie d' une autre (δράμα, Γαλλία)
Σκηνοθεσία: Sylvie Testud/ Πρωταγωνιστούν: Juliette Binoche, Mathieu Kassovitz
Υπόθεση: Η Μαρί, 40 χρονών, ξυπνάει ένα πρωί πιστεύοντας ότι είναι μόλις 25. Ξαφνικά, 15 χρόνια από τη ζωή της έχουν διαγραφεί από την μνήμη της. Καταξιωμένη πλέον επαγγελματικά και μητέρα ενός γλυκύτατου αγοριού, η Μαρί προσπαθεί να αντιληφθεί τι ακριβώς έχει συμβεί σ’ αυτό το διάστημα. Σταδιακά, αρχίζει να καταλαβαίνει με το πιο δυσάρεστο τρόπο ότι οι τίτλοι τέλους έχουν αρχίσει να πέφτουν για το μεγαλύτερο έρωτα της ζωής της. Της απομένουν μόνον τέσσερις μέρες για να καταφέρει να διορθώσει τα σοβαρά λάθη της ενήλικης ζωής της. Θα μπορέσει άραγε να τα καταφέρει;
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 5.5/10 (από 199 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 4/10 
ΕΘΝΟΣ: 5/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
myfilm.gr: 6/10



Χωρίς Σύνορα (δράμα, Ελλάδα)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκαϊτατζής/ Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Βογιατζής, Γιώργος Χωραφάς
Υπόθεση: Ο Θανάσης, ένας καλοκάγαθος πλανόδιος πωλητής έχει υπό την προστασία του την μικρή Μελίσα, ένα πεντάχρονο κοριτσάκι που η μητέρα της Μίλλα, μετανάστρια από την Ρωσία, του την εμπιστεύτηκε, προκειμένου να αναζητήσει την τύχη της στην Αμερική. Όλα θα ανατραπούν στη ζωή τους, όταν η Μίλλα επιστρέφει στην Ελλάδα με τον άνδρα της, για να πάρει την κόρη της στην Αμερική. Η Μελίσα πρέπει να αποχωριστεί τον άνθρωπο που θεωρεί πατέρα της, ενώ ο Θανάσης είναι αναγκασμένος να συνηθίσει να ζει και πάλι μόνος του, χάνοντας το μοναδικό πλάσμα που έδινε χαρά στην καθημερινότητα του. Με την προτροπή ενός φίλου του και την συμπαράσταση των γειτόνων του, ο Θανάσης θα ταξιδέψει στην Αμερική για να συναντήσει για μια ακόμη φορά την Μελίσα. Στην προσπάθεια του αυτή θα τον βοηθήσει ένας στενός του συγγενής, σε ένα ταξίδι πολύ διαφορετικό από αυτό που περίμενε όταν έφευγε από την Ελλάδα.
Οι βαθμολογίες:
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 2/10 
ΕΘΝΟΣ: 0/10
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 0.5/5
myfilm.gr: 1/10



Όλα για την Εύα - All About Eve (δράμα, ΗΠΑ 1950)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Joseph L. Mankiewicz/ Πρωταγωνιστούν: Bette Davis, Anne Baxter
Υπόθεση: Η Μάργκο Τσάνινγκ είναι η μεγαλύτερη σταρ του Μπρόντγουεϊ, η οποία έχει κλείσει τα σαράντα κι η ηλικία της έχει αρχίσει να φαίνεται. Ένα βράδυ μετά από μια παράσταση, μια φίλη της Μάργκο, η Κάρεν Ρίτσαρντς της συστήνει, στα καμαρίνια του θεάτρου, μια νεαρή θαυμάστρια, την Ιβ "Έυα" Χάρρινγτον. Η Εύα δηλώνει ότι έχει παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις της Μάργκο, ότι είναι κι εκείνη επίδοξη ηθοποιός κι ότι η Μάργκο με τις ερμηνείες της δίνει λίγη χαρά κι ελπίδα στην ταλαιπωρημένη και μες τη φτώχεια ζωή της. Η Μάργκο κολακεύεται και ενθουσιάζεται με το ήθος, τη σεμνότητα και την λατρεία που έχει η νεαρή κοπέλα για αυτήν τόσο ώστε να την κάνει προστατευόμενη της. Αυτές τις αρετές της Εύας δείχνουν να εκτιμούν κι οι υπόλοιποι φίλοι της Μάργκο, ο εραστής της και σκηνοθέτης Μπιλ Σάμσον, ο θεατρικός συγγραφέας Λόιντ Ρίτσαρτς και η σύζυγός του Κάρεν. Το μοναδικό άτομο που δεν πιστεύει την ιστορία της Εύας είναι η οικονόμος της Μάργκο, Μπέρντι, η οποία θεωρεί δικαιολογημένα ότι η Εύα υποκρίνεται κι ότι δεν είναι αυτό που θέλει να δείξει. Η Εύα έχοντας πλέον αποκτήσει την εμπιστοσύνη της Μάργκο θα προσπαθήσει με τη βοήθεια ενός κυνικού θεατρικού κριτικού, του Άντισον ΝτεΓουίτ, να κλέψει από τη Μάργκο καριέρα, εραστή και φίλους. Η Μάργκο την καταλαβαίνει κι ακονίζει τα νύχια της προσπαθώντας να σώσει ότι είναι για αυτή πολυτιμότερο.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 8.4/10 (από 47.178 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 9.0/10 (κριτικοί), 4.2/5 (από 40.215 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 8/10 
ΕΘΝΟΣ: 9/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 4/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 4.5/5
myfilm.gr: 8/10


Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου