4 Αυγούστου 2012

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ "ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ"


Συχνά, κάνοντας ζάπινγκ σταματάω στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, την ώρα που προβάλλει επεισόδια της ξένης κωμικής σειράς "Ποιος είναι το αφεντικό" ("Who's the Boss?), με την οποία κάποιοι μεγαλώσαμε τη δεκαετία του '90 παρακολουθώντας την είτε στην ΕΤ2 είτε στο MEGA channel. Ο  Τόνι είναι ένας "μάτσο" πρώην παίκτης του μπέιζμπολ (χήρος με μία κόρη στην εφηβεία), ο οποίος γίνεται οικιακός βοηθός στο σπίτι της διαζευγμένης, πλούσιας διαφημίστριας (και μητέρας ενός αγοριού) Άντζελα. Η ερωτική σπίθα δεν αργεί ν' ανάψει ανάμεσα τους, αν και σιγοκαίει για αρκετές σαιζόν, κάτω από το βλέμμα της Μόνα - η απελευθερωμένη μητέρα της αρκετά συντηρητικής Άντζελα.
Η σειρά προβαλλόταν στην αμερικανική τηλεόραση για οκτώ σαιζόν (196 επεισόδια) από το 1984 έως το 1992. Έχουν περάσει δηλαδή 20 χρόνια από τότε που προβλήθηκε το τελευταίο επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς. Τι έχουν απογίνει οι πρωταγωνιστές της και πώς μοιάζουν σήμερα;

Ο Tony Danza, δηλαδή ο ηθοποιός που υποδυόταν τον Τόνι Μισέλι,  πριν το "Ποιος είναι το αφεντικό" συμμετείχε σε ακόμα μία δημοφιλή κωμική σειρά, το "Ταξί", ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκε κυρίως με την παρουσίαση διαφόρων event και ριάλιτι σόου, ενώ είχε και δικό του καθημερινό τοκ σόου για δύο σαιζόν. Ο Danza σήμερα είναι 61 ετών.



Η Judith Light πριν το "Ποιος είναι το αφεντικό" συμμετείχε στη σαπουνόπερα "One Life To Live" την περίοδο 1977 - 1983 κερδίζοντας μάλιστα κι ένα βραβείο Emmy. Μετά την κωμική σειρά, η οποία και την ανέδειξε ευρύτερα ως Άντζελα Μπάουερ, έκανε κυρίως γκεστ σταρ εμφανίσεις και ελάχιστες ταινίες. Τα τελευταία χρόνια όμως έκανε δυναμικό τηλεοπτικό comeback συμπρωταγωνιστώντας στις σειρές "Law & Order: Special Victims Unit" και "Ugly Betty", οι οποίες προβάλλονται και στην ελληνική τηλεόραση. Επίσης, η 63χρονη σήμερα Light είναι γνωστή για τον αγώνα της υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων - η ίδια δεν είναι ομοφυλόφιλη, αλλά είναι παντρεμένη με τον σύζυγο της από το 1985.


Η 39χρονη σήμερα Αlyssa Milano υποδυόταν στη σειρά τη Σαμάνθα (ή Σαμ), την έφηβη κόρη του Τόνι Μισέλι. Στα τέλη της δεκαετίας του '80 με αρχές των '90s, παράλληλα με το "Ποιος είναι το αφεντικό" προσπάθησε να ξεκινήσει καριέρα στο τραγούδι, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Στα τέλη της δεκαετίας του '90 έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στις τηλεοπτικές σειρές "Melrose Place" και "Μάγισσες" ("Charmed"), όπου κρατούσε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στις 8 σαιζόν που διήρκεσε η σειρά (1998-2006). 


Ο Danny Pintauro υποδυόταν στη σειρά τον Τζόναθαν, το γιο της Άντζελα. Μετά τη σειρά, αν και συνέχισε να ασχολείται με την ηθοποιία, δεν έκανε κάτι τηλεοπτικά ή κινηματογραφικά. Σε συνέντευξη του το 1997 στο περιοδικό National Enquirer αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος. Το 2011, τα αμερικανικά ταμπλόιντ υποστήριζαν ότι ο Pintauro εργαζόταν ως πωλητής της Tupperware. Σήμερα είναι 36 ετών.


Η Katherine Helmond, η απελευθερωμένη Μόνα στο "Ποιος είναι το αφεντικό", ήταν ήδη γνωστή από το ρόλο της αφελούς Τζέσικα Τέιτ στην κωμική σειρά "Soap", την οποία είχε προβάλλει η ΕΤ1 γύρω στο 1990 με τον τίτλο "Δυο μουρλές, μουρλές οικογένειες". Συμμετείχε σε αρκετές ταινίες (κινηματογραφικές και τηλεοπτικές), όπως και σε κωμικές σειρές ως γκεστ σταρ, ενώ πιο σημαντική παρουσία μετά το "Αφεντικό" ήταν στο "Everybody Loves Reymond", που προβαλλόταν πρόσφατα από τον Alpha, όπου υποδύθηκε για 11 επεισόδια την πεθερά του Raymond, ένας ρόλος που της χάρισε υποψηφιότητα για βραβείο Emmy. Σήμερα, η Helmond είναι 83 ετών, ενώ είναι παντρεμένη με τον δεύτερο σύζυγό της από το 1962, πενήντα ολόκληρα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου