10 Ιανουαρίου 2013

Έρευνα: οι άντρες είναι καλύτεροι οδηγοί από τις γυναίκες


Αν ένας άντρας τολμήσει να υπαινιχθεί μπροστά στην κοπέλα του ότι είναι καλύτερος οδηγός από εκείνη, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα γλιτώσει την κρεβατομουρμούρα. Φυσικά, δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις να πρόκειται όντως για κάποιο αρσενικό που απλά θέλει να επιδείξει υπεροχή, όμως σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της μη κερδοσκοπικής ελβετικής εταιρίας Suva, που ασχολείται με θέματα ασφάλειας και πρόληψης ατυχημάτων, η πικρή αλήθεια για τις γυναίκες είναι ότι οδηγούν χειρότερα από τους άντρες!

Σύμφωνα με την εταιρία, που ειρήσθω εν παρόδω συνέλεξε στοιχεία μόνο από την Ελβετία, οι γυναίκες είναι κατά 25% πιο επιρρεπείς στα οδικά ατυχήματα σε σχέση με τους άντρες οδηγούς. Το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι γυναίκες διανύουν 40% λιγότερα χιλιόμετρα από τη θέση του οδηγού, βάσει των ίδιων στοιχείων. Μάλιστα, η έρευνα έδειξε ότι η χειρότερη ώρα για μια γυναίκα οδηγό είναι μεταξύ 7 και 8 το πρωί.
Πώς εξηγείται αυτή η αδυναμία των γυναικών στην οδήγηση; Σύμφωνα με τη Suva, "φαίνεται ότι η αυξημένη κίνηση στους δρόμους αποτελεί έναν πρόσθετο παράγοντα", ενώ οι γυναίκες οδηγοί χαρακτηρίζονται από "στρες και και έλλειψη οδηγικής εμπειρίας", δύο πρόσθετοι επιβαρυντικοί παράγοντες. Και μη βιάζεστε να δικαιολογηθείτε ότι το φαινόμενο είναι μόνο ελβετικό. Πρόσφατα, σύμφωνα με έρευνα αυστραλιανής ιστοσελίδας για το αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών ηλικίας 5 έως 7 ετών θεωρούν καλύτερους οδηγούς τους μπαμπάδες κατά 56% - έναντι 36% που ισχυρίστηκαν το ίδιο για τις μανάδες τους. Περισσότερα για την έρευνα αυτή, μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.
Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να παραδεχτούν οι γυναίκες την ήττα τους στην οδήγηση; Ή μήπως θα πρέπει να τις αφήνουμε να πιάνουν το τιμόνι λίγο περισσότερο για ν' αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες κι επομένως να έχουν μεγαλύτερο "αέρα";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου