6 Μαρτίου 2013

Οι άνδρες με χιούμορ είναι σέξι ή... οι σέξι άνδρες έχουν χιούμορ;

Πόσο σέξι είναι ο Τζορτζ Κλούνεϊ σ' αυτήν τη φωτογραφία;

Θυμίζει πολύ το ερώτημα-γρίφος, αν η κότα έκανε τ' αβγό ή το αβγό την κότα. Αν και σπάνια ένας άντρας θα παραδεχτεί ότι ελκύεται από μια γυναίκα επειδή είναι αστεία, αντιθέτως πολλές είναι οι γυναίκες που επιμένουν ότι ένα από τα προσόντα που εκτιμούν στον άνδρα είναι το χιούμορ του. Άλλωστε, μια έρευνα του 2000 επιβεβαίωνε αυτό ακριβώς υποστηρίζοντας ότι το χιούμορ αυξάνει την ελκυστικότητα ενός ατόμου. Εν τω μεταξύ, μία πρόσφατη έρευνα του βρετανικού Πανεπιστημίου Στίρλινγκ, έρχεται ν' ανατρέψει αυτήν την πεποίθηση εκτιμώντας ότι δεν είναι το χιούμορ που κάνει έναν άνθρωπο σέξι, αλλά οι σέξι είναι εκείνοι που έχουν χιούμορ!
Καθηγητές ψυχολογίας του βρετανικού πανεπιστημίου χρησιμοποίησαν φωτογραφίες, βίντεο και ηχητικά αποσπάσματα για να ελέγξουν την επίδραση του χιούμορ στους εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα, σε σχέση με την πιθανότητα πρόσκαιρης ή μακρόχρονης σχέσης. Εν τω μεταξύ, στα βίντεο συμμετείχαν προπτυχιακοί φοιτητές, που κλήθηκαν ν' απαντήσουν στην ερώτηση ποια δύο πράγματα θα έπαιρναν μαζί τους, αν έπρεπε να ζήσουν σ' ένα νησί και γιατί, χωρίς να γνωρίζουν το σκοπό της έρευνας. Προσπάθησαν, ωστόσο, να δώσουν όσο το δυνατόν πιο αστείες απαντήσεις.
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, "το χιούμορ ήταν περισσότερο συνδεδεμένο με την ελκυστικότητα στις βραχυχρόνιες σχέσεις" - κυρίως όσον αφορά την άποψη των γυναικών για τους άνδρες. Με άλλα λόγια, οι ωραίοι άντρες αξιολογούνταν και ως οι πιο αστείοι. Πώς, όμως, κατάλαβαν ότι την υπεροχή της εξωτερικής εμφάνισης; Όταν οι γυναίκες έβλεπαν έναν ωραίο άνδρα σε φωτογραφία ή σε βίντεο, τον αξιολογούσαν ως πιο αστείο απ' ότι όταν άκουγαν απλά τη φωνή του σε κάποιο ηχητικό απόσπασμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου