26 Ιουνίου 2013

Με τι μπλούζα θα ρίξεις τη γυναίκα των ονείρων σου;


Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η πιο ανούσια έρευνα όλων των εποχών, όμως φιλοδοξεί να δώσει μια απάντηση στο ερώτημα που βασανίζει τους περισσότερους μετροσέξουαλ άντρες, "τι μπλούζα να φορέσω για να τη ρίξω". Η απάντηση είναι ικανοποιητική; Όχι απόλυτα, σίγουρα όμως δίνει μια τάση για κάθε ενδιαφερόμενο.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Nottingham Trent έκαναν το εξής πείραμα. Έδειξαν σε τριάντα γυναίκες φωτογραφίες ανδρών με διαφορετικό σωματότυπο, οι οποίοι φορούσαν τριών ειδών λευκά t-shirt: απλό χωρίς στάμπα, μ' ένα όρθιο Τ και μ' ένα ανάποδο Τ. Ποιοί ξεχώρισαν; Οι άνδρες της μεσαίας κατκηγορίας, με το όρθιο Τ, οι οποίοι αξιολογήθηκαν κατά 10% περισσότερο ελκυστικοί από τους υπόλοιπους. Πριν όμως βγείτε στην αγορά ψάχνοντας για λευκό t-shirt με ταυ, διαβάστε τον συμβολισμό και πώς οι επιστήμονες ερμηνεύουν το συγκεκριμένο εύρημα.
Όλα έχουν να κάνουν με την αρρενωπότητα, όπως εκφράζεται από το σχήμα του αντρικού στήθους. Το ανάποδο Τ τονίζει την κοιλιά και δείχνει μεγαλύτερο το μέγεθος των γοφών. Αντίθετα, το όρθιο Τ τονίζει το στέρνο, που φαίνεται ευρύτερο κι επομένως πιο αρρενωπό και πιο ελκυστικό. Εξάλλου, οι στυλιστικές διαφορές δεν φάνηκε να έχουν κάποια ιδιαίτερη επίδραση στο πώς αντιλαμβάνονται οι γυναίκες την ευφυία των ανδρών. 
Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, δρ. Άντριου Ντουν, κατέληξε στο συμπέρασμα πως "είναι σαφές ότι υπάρχουν ατομικά γούστα και προτιμήσεις, όμως μπορούμε να δούμε ότι η μόδα θα μπορούσε να έχει μια έμμεση θετική ή αρνητική επίδραση στην θεωρούμενη ελκυστικότητα και υγεία", ενώ προτρέπει τους σχεδιαστές μόδας να χρησιμοποιήσουν τα ευρήματα της έρευνας, ώστε να προσαρμόσουν ανάλογα τα ρούχα που δημιουργίαν κατά παραγγελία των πελατών τους. 
Με άλλα λόγια, για να ρίξεις την γκόμενα απ' το απέναντι διαμέρισμα, το κλειδί βρίσκεται στο στήθος και στο πώς θα το τονίσεις μέσω της μπλούζας σου, ώστε να δείχνει πιο αρρενωπό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου