28 Ιουνίου 2013

Οι ολυμπιακών διαστάσεων κοτσάνες ενός παγκόσμιου πρωταθλητή.


Έχοντας κρατήσει χαμηλό προφίλ, όπως και χαμηλές επιδόσεις για χρόνια, ο Ράιαν Λόχτι ήταν η αποκάλυψη της αμερικανικής ομάδας κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Πολλά ήταν και τα κορίτσια που έλιωσαν κοιτάζοντας το γυμνασμένο του σώμα, μέχρι που ο Λόχτι άνοιξε το στόμα του και άρχισε να δίνει συνεντεύξεις. Το παιδί, που δεν είναι και τόσο παιδί δηλαδή, δεν το 'χει. Μπροστά του, η Άντζελα Δημητρίου μοιάζει με καθηγήτρια πανεπιστημίου. Οι κοτσάνες που εκσφεδονίζει σε κάθε του συνέντευξη ή στο ριάλιτι που πρωταγωνιστεί, έχουν γράψει ιστορία. Δεν είναι τυχαίο το ασυγκράτητο ξέσπασμα γέλιου παρουσιαστών της αμερικανικής τηλεόρασης on camera ύστερα από μια συνέντευξη μαζί του. Διαβάστε ορισμένες από τις ατάκες του.


"Τι με προσδιορίζει; Ο Ράιαν Λόχτι".

"Έχουμε πολλά κοινά. Της αρέσουν τα πατατάκια με αλάτι και ξύδι, τα άσπρα gummy bear, μένει εδώ στο Μαϊάμι".

"Δεν νομίζω ότι γνώρισα ποτέ μια κοπέλα που δεν της αρέσει το σούσι".

"Μην αντιγράφεις, απλά γκρέμισε"

"Αυτό που λέγεται πολύ είναι "ο Ράιαν Λόχτι, ο Αμερικανός douchebag" (ας πούμε στα ελληνικά "μαλάκας"). Douchebag; Δεν ξέρω καν τι είναι douchebag, δηλαδή τι είναι; Δηλαδή, ποιος είναι ο ορισμός; Δηλαδή, στ' αλήθεια δεν ξέρω τι σημαίνει...Ξέρεις εσύ;".

"Μπορείς να καταλάβεις έναν μεγάλο αθλητή όχι από το πόσες φορές κερδίζει σε αντίθεση με όταν χάνει, επειδή αυτό πρόκειται να κάνει έναν κολυμβητή".

"Δυσκολεύομαι να εκφραστώ,  επειδή οι κολυμβητές λίγο-πολύ είναι συγκεντρωμένοι σε μια μαύρη γραμμή για αρκετές ώρες την ημέρα".

"Αν είσαι άντρας τη νύχτα, πρέπει να είσαι άντρας το πρωί".

"Κάτι θα πεταχτεί στο κεφάλι μου. Θα μπορούσε να είναι το πιο περίεργο πράγμα. Όπως ξαφνικά να θέλω να έχω κάτι σαν μια μπανάνα που πηδάει στο κεφάλι μου. Και σταματώ και κάνω παύση. Και είμαι σαν αυτήν την καταραμένη μπανάνα που πηδάει μέσα στο κεφάλι μου. Σαν να μην ξέρω τι τρέχει".

"Εννοώ ότι ο λόγος που αγαπώ την κολύμβηση είναι οι αγώνες".

"Ποτέ δεν ήξερα ότι τρώγοντας μια μπανάνα και πίνοντας σπράιτ αυτόματα ξερνάς".

"Αυτό στο οποίο ήμουν πάντα καλός ήταν στο να αφήνω τα πράγματα να μπαίνουν από το ένα αφτί και να βγαίνουν από τ' άλλο".

"Για αυτούς που είναι κατανοητοί, δεν χρειάζεται να εξηγήσεις".

"Είτε είναι η ζωή είτε υπάρχει κολύμβηση, πάντα να κάνεις το καλύτερο".

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τον αριθμό των μεταλλίων που έχει, ο Λόχτι απάντησε: "Ω, δεν θυμάμαι ούτε τι πήρα στους Ολυμπιακούς".

"Πρόκειται να συνεχίσω να ζω την ζωή μου, όπως ζω την ζωή μου και τίποτα δεν πρόκειται να τ' αλλάξει αυτό, ακόμη κι αν πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί αγώνες".

"Ειλικρινά πιστεύω ότι αν είχα δέσει το μαγιό μου και δεν έμπαιναν μέσα νερά, νομίζω ότι θα πήγαινα τουλάχιστον ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορα".

Σε ερώτηση αν αισθάνεται παίκτης, η απάντηση ήταν εξαιρετικά σύντομη: "Περιέγραψε τον παίκτη" (δηλ. κάτι σαν "Τι εννοείς").

Η αδερφή του τον ρώτησε: "Βγάζει κάθε κορίτσι στην ίδια πόλη στο ίδιο εστιατόριο για σούσι;" και ο Λόχτι ήταν ειλικρινέστατος: "Μπορεί να είναι το ίδιο μέρος, μπορεί να είναι το ίδιο τραπέζι, όμως είναι διαφορετικό κορίτσι".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου