5 Ιουλίου 2013

Ένας απίστευτα πρακτικός τρόπος για να σταματήσετε τη φαγούρα από τα τσιμπήματα των κουνουπιών


Δεν ξέρω αν είναι η πιο έξυπνη ή η πιο ηλίθια ιδέα για να σταματήσετε το ενοχλητικό φαγούρισμα ύστερα από ένα τσίμπημα κουνουπιού, ωστόσο φαντάζει σαν μια αρκετά πρακτική λύση για όσους έχουν αμελήσει να εξοπλίσουν το φαρμακείο του σπιτιού τους με τη σχετική αλοιφή. Σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της ιαπωνικής ιστοσελίδας Rocketnews24.com, ο ευκολότερος και ανέξοδος τρόπος για να σταματήσει κανείς το επίμονο.. ξύσιμο, εκεί όπου εκδηλώθηκε η επίθεση του κουνουπιού, είναι... το κουτάλι. 

Όλα τα σπίτια έχουν μεταλλικά κουτάλια. Κι αν ακόμη κάποιος είναι λάτρης των πλαστικών, αδιαφορώντας για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει τουλάχιστον ένα ο γείτονας. Πώς, τώρα, μπορεί ένα κουτάλι να βοηθήσει να σταματήσει το φαγούρισμα; 
Η διαδικασία είναι η εξής: Πρώτα θερμαίνουμε το κουτάλι βάζοντας το σε ζεστό νερό -δεν χρειάζεται να βράσει- και στη συνέχεια το εφαρμόζουμε πάνω στο σημείο που μας "πεθαίνει", εκεί δηλαδή όπου εκδηλώθηκε η "εχθρική" επίθεση. 
Ποιο είναι το μυστικό; Όταν το κουνούπι τσιμπάει το δέρμα μας, αφήνει μια πρωτεΐνη, που παραμένει κάτω από το δέρμα στο σημείο εκείνο. Αυτός είναι ο λόγος που νιώθουμε φαγούρα. Η θερμότητα που εκπέμπεται από το κουτάλι διασπά την πρωτεΐνη αυτή κι έτσι μας ανακουφίζει. 
Η καλύτερη λύση, πάντως, θα ήταν κάποιο εντομοαπωθητικό. Εξάλλου, τα κουνούπια δεν χτυπάνε μόνο μία φορά, αλλά πολλές και, όπως και να το κάνουμε, δεν είμαστε σαν τη θεά Κάλι των Ινδών, να απλώνουμε ζεστά κουτάλια σε όλο μας το σώμα ταυτόχρονα. Γιατί τα τσιμπήματα των κουνουπιών αποτελούν ανυπόφορο μαρτύριο για όσους έχουν την ατυχία να τα υφίστανται με το παραμικρό. 



Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου