3 Ιουλίου 2013

Τα παρανοϊκά (αλλά όμως ξεκαρδιστικά) προβλήματα που απασχολούν τους Βρετανούς!


Οι συγκρατημένοι, ντροπαλοί, εξαιρετικά αμήχανοι αλλά και ενίοτε πνευματώδεις Βρετανοί αποτελούν αγαπημένο στόχο για ανέκδοτα. Υπάρχει πιο τυπικός Βρετανός από τον Χιου Γκραντ στην ταινία "Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ"; Δεν είναι λίγοι μάλιστα οι Βρετανοί που αυτοσαρκαζόμενοι σατιρίζουν αυτές τις ιδιορρυθμίες, αν και υπάρχουν άλλοι τόσοι που θα ξίνιζαν τα μούτρα τους -διακριτικά, για να μην ξεχνιόμαστε.

Ο Ρομπ Τεμπλ είναι ο συγγραφέας του βιβλίου "Very British Problems", αλλά και ο άνθρωπος πίσω από το προφίλ "SoVeryBritish" στο τουίτερ (αλλά και στο Facebook και το Tumblr), όπου σατιρίζει έξυπνα και σαρδόνια κάποια.... πολύ βρετανικά προβλήματα! Τι προβλήματα, λοιπόν, απασχολούν τους Βρετανούς; Πάρτε μια ιδέα:
- Αποφασίζουν να κάνουν πιο πικάντικα τα πρωινά τους γεμίζοντας την τσαγιέρα λίγο πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, αλλά στη συνέχεια το ξανασκέφτονται.
- Ψάχνουν τις τσέπες τους σαν να πρόκειται να βρουν κάποια ενεργοποιημένη χειροβομβίδα, όταν κάποιους τους ρωτάει: "Έχετε 5 πένες;".
- "Αλήθεια, δεν τρέχει τίποτα". Μετάφραση: "Έχεις 10 δευτερόλεπτα να φύγεις από το δωμάτιο, προτού εκραγώ αυθόρμητα".
- Παρατηρούν ότι κάποιος τους χαμογελάει και αναρωτιούνται τι στο καλό πρόβλημα έχει το πρόσωπό τους.
- Κάνουν ένα τηλεφώνημα την ώρα που όλο το γραφείο κάνει ησυχία, με αποτέλεσμα να ξεχνούν πώς να μιλήσουν.
- Ανησυχούν ότι κατά λάθος έχουν πακετάρει 3 κιλά κοκαΐνη και μια νεκρή κατσίκα, την ώρα που περνάνε από τα αδήλωτα στο τελωνείο.
 - Είναι ενθουσιασμένοι περισσότερο για το ότι θα πάρουν μια μπίρα στο αεροδρόμιο στις 7 το απόγευμα, απ' ότι για οποιοδήποτε άλλο μέρος του ταξιδιού (Ok, αυτό είναι ψιλοάκυρο, αφού -στην Ελλάδα τουλάχιστον- οι Βρετανοί τουρίστες του δίνουν και καταλαβαίνει όσον αφορά το αλκοόλ). 
- Αναρωτιούνται πώς να πηδήξουν από το παράθυρο, όταν κάποιος καθίσει δίπλα τους σ' ένα άδειο λεωφορείο.
- Λαμβάνουν ένα email που κλείνει με "Χαιρετίσματα" ("Regards") και αναρωτιούνται τι έχουν κάνει και προκάλεσαν τόσο θυμό
- Ντύνονται στα μαύρα τουλάχιστον για ένα μήνα, αφότου έσπασαν την αγαπημένη τους κούπα.
- Βουτάν ένα μπισκότο (στον καφέ/το τσάι κλπ.) για ανεύθυνα μεγάλο διάστημα, επειδή αισθάνονται ότι από την ζωή τους λείπει ο ενθουσιασμός.
- Ανησυχούν ότι έχουν προκαλέσει τυφώνα αγοράζοντας φαγητό για μπάρμπεκιου.
- Κλείνονται στην ντουλάπα, μέχρι να φύγει ο άνθρωπος που καθαρίζει τα παράθυρα. 
- Αναρωτιούνται τι να κάνουν τις 100 σακούλες κάρβουνο που αγόρασαν την περασμένη εβδομάδα, τώρα που το καλοκαίρι τελείωσε για φέτος.
- Κοιτούν τόσο επίμονα τον διπλανό τους που γράφει το pin, ώστε παραλίγο να εξαρθρώσουν το λαιμό τους.
- Δεν ξέρουν τι μορφασμό ή τι θόρυβο να κάνουν, όταν κάποιος λέει έναν απαίσιο ανέκδοτο - ή έστω ένα ανέκδοτο.

Πηγή: Tumblr

Περισσότερα "πολύ βρετανικά προβλήματα" εδώ: twitter.com/SoVeryBritish


Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου