2 Ιουλίου 2013

Ετοιμάστε ένα τρελό κοκτέιλ με.. Νουτέλα!


Στην κουζίνα, το βασικό συστατικό που χρειάζεται κάποιος -το μυστικό της επιτυχίας- είναι η πλούσια φαντασία. Και η φαντασία δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε ό,τι τρώμε, αλλά να επεκτείνεται και σε ό,τι πίνουμε! Κάπως έτσι, μια Αμερικανίδα, ονόματι Λίσα Ντάγκλας, που αυτοσυστήνεται ως "army wife, η οποία μεγαλώνει επτά παιδιά" και αγαπάει τρελά τη Νουτέλα, πόσταρε στο μπλογκ της (crazyadventuresinparenting.com) μία πρωτότυπη συνταγή για ένα γλυκύτατο κοκτέιλ με βασικό συστατικό τη γνωστή σε όλους Νουτέλα, το οποίο ονομάζει "Νουτέλα Μαρτίνι".

Δεν ξέρω αν αντί για Νουτέλα θα μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει την ελληνική Μερέντα -η γεύση των δύο είναι αρκετά διαφορετική- σίγουρα πάντως μπορείτε να πειραματιστείτε με τα λικέρ και βασιζόμενοι στη συνταγή της Λίσα να ετοιμάσετε -γιατί όχι;- κάτι ακόμη καλύτερο!

Η συνταγή για ένα ποτήρι Νουτέλα Μαρτίνι προϋποθέτει:
- 1.5 μεζούρα λικέρ Frangelico (είναι ένα παραδοσιακό λικέρ φουντουκιών από την Ιταλία, που μπορείτε να το βρείτε και στην Ελλάδα)
- 1 μεζούρα λικέρ Godiva Chocolate (το οποίο δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να το βρει κάποιος στην Ελλάδα, αλλά μπορείτε να πειραματιστείτε με ένα άλλο λικέρ σοκολάτας)
- 1 κουταλιά Νουτέλα
- περίπου 4-5 μεζούρες σοκολατούχο γάλα
- πάγος

Η προετοιμασία δεν θα σας πάρει περισσότερα από 5 λεπτά:
Βάζουμε τη Νουτέλα σ' ένα μπολ, το οποίο ζεσταίνουμε για 15 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Όταν τη βγάλουμε, χύνουμε τη ρευστή Νουτέλα σ' ένα ψιλό ποτήρι, όπου θα απολαύσουμε στη συνέχεια το Μαρτίνι μας. 
Σ' ένα σέικερ βάζουμε πάγο και τα υπόλοιπα υλικά μας και το κουνάμε καλά, μέχρι να παγώσει - εδώ θέλει τέχνη. Στη συνέχεια, περιχύνουμε απαλά το μείγμα στο ποτήρι με τη Νουτέλα -το γεμίζουμε μέχρι πάνω- και το απολαμβάνουμε μόνοι μας ή το σερβίρουμε παγωμένο.

Εν τω μεταξύ, η Λίσα συνιστά και μια παραλλαγή του ίδιου κοκτέιλ με την προσθήκη βότκας Σμιρνόφ με γεύση βανίλιας, για όποιον θέλει να κάνει κεφάλι. 


Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου