17 Δεκεμβρίου 2013

Ένα ελληνικό εστιατόριο μεταξύ των 101 καλύτερων της Ευρώπης για το 2013


Η ιστοσελίδα thedailymeal.com ανακοίνωσε τη λίστα με τα 101 καλύτερα ευρωπαϊκά εστιατόρια για το 2013, όπως τη διαμόρφωσαν συνεργάτες της, οι οποίοι τα επισκέφτηκαν και αξιολόγησαν με βάση την προσωπική τους εμπειρία, όπως ενημερώνει η ίδια η ιστοσελίδα. Ανάμεσα στα 101 αυτά εστιατόρια περιλαμβάνεται και ένα ελληνικό - έναντι τριών πέρυσι - το οποίο βρίσκεται στη Σαντορίνη. 

Πρόκειται για το εστιατόριο Selene (Σελήνη), το οποίο αξιολογείται ως το 82ο καλύτερο εστιατόριο της Ευρώπης για το 2013, δώδεκα θέσεις ψηλότερα σε σχέση με το 2012. Η ιστοσελίδα περιγράφει: "Ο σκοπός του Σελήνη, να προωθήσει τα τοπικά προϊόντα και την τοπική κουζίνα, έχει παραμείνει ο ίδιος από τότε που άνοιξε πριν από 27 χρόνια στη Φύρα, στο νησί της Σαντορίνης. Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, η Σελήνη μετακόμισε στο κέντρο του Πύργου και βρίσκεται σ' ένα από τα ψηλότερα σημεία του νησιού, παρέχοντας θαυμάσια θέα από την τραπεζαρία. Τοποθετημένη δίπλα σε ορισμένα από τα διάσημα αμπέλια και χωράφια του νησιού, η Σελήνη έχει ένα νέο σεφ, τον Νίκο Μπούκη, όμως το εμπνευσμένο από τον τόπο φαγητό παραμένει εξαιρετικό... Από τότε που μετακόμισε στον Πύργο, το εστιατόριο πρόσθεσε μια πιο ανεπίσημη ταβέρνα κι ένα λαογραφικό μουσείο, που διαθέτει εκθέματα από την παραδοσιακή γεωργική παραγωγή. Οι επισκέπτες μπορούν ν' απολαύσουν ένα πακέτο που περιλαμβάνει γευσιγνωσία κρασιού, περιήγηση στο μουσείο, μαθήματα μαγειρικής και δείπνο".
Όσον αφορά τα 10 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης για το 2013, ξεχωρίζουν τα λονδρέζικα και τα παριζιάνικα (σύμφωνα πάντα με το thedailymeal.com):
1. Dinner by Heston Blumenthal (Λονδίνο)
2. Osteria Francescana (Ιταλία, Μοδένα)
3. Taillevent (Παρίσι)
4. L'Arpège (Παρίσι)
5. Noma (Κοπεγχάγη)
6. St. John Bar & Restautant (Λονδίνο)
7. Le Grand Vètour (Παρίσι)
8. Le Louis XV στο Hotel de Paris (Μόντε Κάρλο)
9. Arzak (Ισπανία, Σαν Σεμπαστιάν)
10. The Fat Duck (Μεγάλη Βρετανία, Μπρέι)

Περισσότερα για το εστιατόριο Selene εδώ: www.selene.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου