21 Δεκεμβρίου 2013

Τι πιστεύει ένας γκρινιάρης άνθρωπος για τα Χριστούγεννα;

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη των παιδιών. Για κάποιους ενήλικες, όμως, η εορταστική ατμόσφαιρα δεν έχει την παραμικρή ευεργετική επίδραση στη συνήθη κακοκεφιά τους. Είναι οι γνωστοί "γρουσούζηδες", κάποιοι στριφνοί τύποι, οι οποίοι δεν ικανοποιούνται με τίποτε, αλλά βρίσκουν συνεχώς αφορμή να γκρινιάξουν για όλους και για όλα. Το ένα τους βρωμάει, το άλλο τους ξυνίζει, το παράλλο τους ενοχλεί την αισθητική και γενικά έχουν σκοπό της ζωής τους να παρασύρουν τους πάντες στη μιζέρια τους. Ή μήπως είναι απλά γκρινιάρηδες από συνήθεια;

Στην ηλεκτρονική σελίδα της αγγλόφωνης ισλανδικής εφημερίδας The Reykjiavik Grapevine δημοσιεύεται μα απολαυστική συνέντευξη με τον "πιο στριφνό άνθρωπο της ισλανδικής πρωτεύουσας. Πρόκειται για έναν 30χρονο άνδρα σκοτεζογαλλικής καταγωγής, που ονομάζεται Kenneth Fraser και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Ρέικιαβικ.
Καθώς η Ισλανδία δεν είναι παρά - επί της ουσίας - ένα μεγάλο χωριό, τα καυστικά σχόλια του 30χρονου άνδρα μέσα από τα σόσιαλ μίντια δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους συντάκτες της εφημερίδας, που του απένειμαν τον πιο πάνω τίτλο, αν και ο ίδιος θεωρεί ότι δεν είναι στριφνός, αλλά "ενθουσιώδης με τα πράγματα που δεν του αρέσουν". Η άποψή του για τα Χριστούγεννα; Απολαυστική!
"Δεν υπήρξα ποτέ μεγάλος θαυμαστής των Χριστουγέννων", παραδέχεται, "από τότε που έπρεπε να σκέφτομαι για τους άλλους ανθρώπους και δώρα και ούτω καθεξής. Ποτέ δεν μου άρεσαν τα Χριστούγεννα. Φαντάζομαι ότι τα βλέπω σαν μια οικογενειακή μάζωξη και τα απολαμβάνω γι' αυτό, λίγο πολύ".
Είναι όμως κάθετος με τη χριστουγεννιάτικη μουσική, που ακούγεται παντού τις μέρες αυτές: "Τη μισώ", δηλώνει. Μάλιστα, μια χρονιά τα είχε πάρει με το συγκάτοικό του, ο οποίος είχε κατεβάσει 15 gb με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τον κοινό τους λογαριασμό. "Πώς μπορεί κανείς να κατεβάσει 15 gigabytes με χριστουγεννιάτικα τραγούδια", αναρωτιέται.
Βέβαια, αν υπάρχει κάποια γιορτή για την οποία έχει χειρότερη άποψη απ' ό,τι για τα Χριστούγεννα, αυτή είναι η Πρωτοχρονιά: "Είναι το χειρότερο πάρτι. Είναι αυτή η εποχή του χρόνου, όπου όλοι υποτίθεται ότι πρέπει να βγουν έξω ή να κάνουν πάρτι ή να γιορτάσουν τίποτε το συγκεκριμένο. Δεν γιορτάζουν τίποτα"
Και συνεχίζει ακάθεκτος: "Βρίσκω την παραμονή Πρωτοχρονιάς τόσο σκατένια. Περιλαμβάνει ανθρώπους που συνήθως δεν γιορτάζουν, ανθρώπους που συνήθως δεν βγαίνουν έξω να κάνουν πάρτι και κατά κάποιο τρόπο ρίχνουν την ένταση του πάρτι για όλους τους άλλους. Δηλαδή, το πάρτι είναι σκατένιο, επειδή οι άνθρωποι στο πάρτι είναι σκατένιοι"!
Κι επειδή ένας αυθεντικός γκρινιάρης δεν μπορεί αν δεν έχει αφορμές για να γκρινιάξει, ο Κένεθ Φρέιζερ τις δημιουργεί μόνος του, αφού κάθε χρόνο διοργανώνει από ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην πόλη Λιλ της Γαλλίας. Γιατί αυτό; "Επειδή δεν θέλω να πάω σ' ένα σκατένιο πάρτι. Έτσι προτιμώ να οργανώσω το σκατένιο πάρτι μόνος μου". Πλούσιο το λεξιλόγιο αυτού του παιδιού..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου