5 Ιουνίου 2015

Μαθήματα μουσικών βιντεοκλίπ από τη Δανία [3 βίντεο]

Μπορεί την τελευταία πενταετία να μην προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε συνθήκες γενικότερης οικονομικής κρίσης όπως η εγχώρια μουσική βιομηχανία, ωστόσο η αντίστοιχη δανέζικη έχει εξίσου δύσκολη αποστολή. καθώς απευθύνεται σ' ένα πολύ πιο περιορισμένο κοινό, μιας και ο πληθυσμός της Δανίας είναι σχεδόν ο μισός της Ελλάδας. Και να μην ξεχνάμε βέβαια ότι γενικά στις σκανδιναβικές χώρες είναι πολύ δημοφιλή τα ξένα τραγούδια και δη τα αγγλόφωνα - είτε από τις ΗΠΑ είτε από τη Μ. Βρετανία ή ακόμη κι από τη γειτονική Σουηδία.
Ωστόσο, η δανέζικη μουσική βιομηχανία δεν έχει καταθέσει τα όπλα και έχει να επιδείξει κάποια πολύ όμορφα βιντεοκλίπ, που πλαισιώνουν πετυχημένα τραγούδια - προφανώς μόνο για Δανούς, λόγω γλώσσας. Ας πάρουμε τα τρία πιο πετυχημένα, δανέζικα βιντεοκλίπ στο youtube, με εκατομμύρια θεατές - πολύ περισσότερους από τον πληθυσμό της Δανίας. 
Χωρίς "τοποθετήσεις προϊόντων", χωρίς περιττούς κομπάρσους, άσχετα χορευτικά, ατελείωτα γκρο πλαν με ναρκισσιστική διάθεση, αλλά και χωρίς ν' αποτελούν κακέκτυπα ξένων παραγωγών - ή ακόμη και ταινιών από σκηνοθέτες που ψάχνουν δημιουργική διέξοδο σε λάθος μέσα - τα βιντεοκλίπ των παρακάτω τριών τραγουδιών δεν είναι τυχαίο ότι κέρδισαν θεατές, δίνοντας μαθήματα καλλιτεχνικής προσπάθειας με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Δεν θα καταλάβετε λέξη απ' όσα λένε - εκτός από κάνα δυο αγγλικές φράσεις που πετάγονται εδώ κι εκεί - αλλά αξίζει τον κόπο να απολαύσετε τα κλιπάκια.

Burhan G feat. Nico & Jay - "Tættere På Himlen"



Rasmus Seebach -  "I Mine Øjne"


Joey Moe - "Du en ener"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου