25 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: RIHANNA ft. CHRIS BROWN - BIRTHDAY CAKE


Πριν μία εβδομάδα, προαναγγείλαμε σε αυτό το μπλογκ τη μουσική συνεργασία της Ριάνα με τον Κρις Μπράουν στο ρεμίξ ενός τραγουδιού της πρώτης με τίτλο "Birthday Cake". Το "Birthday Cake" είναι το τέταρτο σινγκλ από το έκτο προσωπικό άλμπουμ της Ριάνα με τίτλο "Talk That Talk", που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2011.
Η αρχική έκδοση του τραγουδιού, αυτή που περιλαμβάνεται στο άλμπουμ, έχει διάρκεια μόλις 1 λεπτό και 18 δευτερόλεπτα. Δεν επρόκειτο να περιληφθεί στο άλμπουμ, μέχρι που το τραγούδι διέρρευσε στο ίντερνετ και τελικά, χάρη στο ενδιαφέρον των θαυμαστών, αποφασίστηκε το "Birthday Cake" να αποτελέσει ένα από τα έντεκα κομμάτια του άλμπουμ. 
Αν και το τραγούδι αναφέρεται αόριστα σε μια "τούρτα γενεθλίων", ωστόσο μόνο σε παιδικό πάρτι γενεθλίων δεν πρέπει να ακουστεί. Οι στίχοι του αναφέρονται σε σεξουαλικές επιθυμίες με αρκετά προκλητική διάθεση. Στις 20 Φεβρουαρίου, ημέρα των γενεθλίων της Ριάνα, κυκλοφόρησε ένα ρεμίξ του τραγουδιού, το οποίο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ακόμα και από θαυμαστές της τραγουδίστριας, διότι σε αυτό η Ριάνα συνεργάζεται με τον Κρις Μπράουν, πρώην αγαπημένο της, αλλά και ο άνθρωπος που την ξυλοκόπησε άγρια πριν τρία χρόνια. Αυτό που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις είναι οι στίχοι που ραπάρει ο Μπράουν, με τους οποίους της λέει ότι "θέλω να σε γαμ*σω εδώ και τώρα", "μου έλειψε το κορμί σου" κλπ. 
Ο λόγος των αντιδράσεων εστιάζεται αποκλειστικά και μόνο στο "συγχωροχάρτι" που δίνει η Ριάνα στον Μπράουν μέσα από αυτή τη συνεργασία, παρότι έπεσε θύμα της επιθετικής του συμπεριφοράς, με πολλές γυναικείες οργανώσεις να υπογραμμίζουν το λάθος μήνυμα που περνάει η τραγουδίστρια στις κακοποιημένες γυναίκες: Όταν ένας άντρας σηκώνει το χέρι και ξυλοκοπάει άγρια μια γυναίκα - και θυμόμαστε όλοι τις σοκαριστικές φωτογραφίες της μωλωπισμένης στο πρόσωπο Ριάνα - κάποια στιγμή θα το ξανακάνει με κάποιο πρόσχημα.
Το τραγούδι δε μου λέει και πολλά, αλλά υπάρχει σίγουρα κοινό στο οποίο απευθύνεται, εάν είναι έτοιμο να δεχτεί την ανορθόδοξη αυτή συνεργασία της Ριάνα με τον Κρις Μπράουν, που μάλλον έγινε αποκλειστικά και μόνο για λόγους εντυπώσεων και πρόκλησης ντόρου. Ακούστε το και αποφασίστε μόνοι σας, εάν είναι του δικού σας μουσικού γούστου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου