29 Μαρτίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 29 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2012. Όπως έχει γράψει και ο Πάολο Κοέλιο "Μπορείς να τυφλωθείς, αν βλέπεις όλες τις μέρες ίδιες. Κάθε μέρα είναι διαφορετική, κάθε μέρα φέρνει ένα δικό της θαύμα. Το ζήτημα είναι να δώσεις προσοχή στο θαύμα". Δε νομίζω να υπάρχει καλύτερος τρόπος να προσεγγίζουμε την κάθε μέρα που ξημερώνει, παρά μόνο με ένα χαμόγελο και με διάθεση να κάνουμε θαύματα, γιατί και τα "θαύματα" δεν έρχονται από μόνα τους, θέλουν και λίγη δουλειά από εμάς. 

Στην Ταϊβάν σήμερα τιμάται ως εθνική αργία η επέτειος από την εξέγερση του Γκουανγκζού το 1911 και το θάνατο 72 νέων στις συγκρούσεις που ακολούθησαν. Στόχος ήταν η ανατροπή της δυναστεία των Κινγκ, κάτι που τελικά επετεύχθη δύο χρόνια αργότερα, με την παραίτηση του αυτοκράτορα Πούι στις 12 Φεβρουαρίου 1912 ύστερα από την εξέγερση του Γουτσάνγκ.
Στη Μαδαγασκάρη οι κάτοικοι της χώρας θυμούνται σήμερα τους περισσότερους από 11.000 νεκρούς της εξέγερσης του 1947 εναντίον των Γάλλων αποικιοκρατών.
Στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία η σημερινή εθνική αργία συμπίπτει με την επέτειο του θανάτου του Βαρθολομαίου Μπογκάντα, ενός πολιτικού άνδρα που δραστηριοποιήθηκε έντονα για την ανεξαρτησία της χώρας από τη γαλλική κυριαρχία, αλλά δεν πρόλαβε να ζήσει τη στιγμή αυτή, καθώς σκοτώθηκε σε ένα περίεργο αεροπορικό δυστύχημα, για το οποίο υπήρχαν υποψίες δολιοφθοράς, στις 29 Μαρτίου 1959.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου