30 Μαρτίου 2012

76ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΒΕΒΑΡΥΜΕΝΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΠΕΖΗΣΕ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ, ΟΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΜΟΝΟ ΧΙΟΝΙ!

Ο 76χρονος επιζών Τζέιμς Κλέμοβιτς, άντεξε 10 ημέρες χωρίς τροφή, αν και είναι διαβητικός.

Μετά τον Σουηδό που επέζησε αποκλεισμένος στο αυτοκίνητό του για δύο ολόκληρους μήνες τρώγοντας μόνο χιόνι, ακόμα μία απίστευτη ιστορία που αποδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης ήρθε στο φως, αυτή τη φορά στις ΗΠΑ. Ο 76χρονος Τζέιμς Κλέμοβιτς από το Κολοράντο, αν και είναι διαβητικός και στο παρελθόν έχει κάνει τριπλό μπάιπας στην καρδιά, κατάφερε να επιζήσει επί δέκα ημέρες στην έρημο του Κολοράντο χωρίς φαγητό παρά μόνο με χιόνι, εν αντιθέσει με τον 75χρονο φίλο του, ο οποίος δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή στην έρημο. 
Οι δύο άντρες έφυγαν από το Κολοράντο με προορισμό τη βορειοδυτική Νεβάδα για να ερευνήσουν κάτι ορυχεία στην περιοχή. Ωστόσο, το αυτοκίνητο τους κόλλησε σε έναν έρημο δρόμο, ενώ δεν υπήρχε δυνατότητα επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο με κινητό τηλέφωνο. Η περιοχή είναι από τις πιο αραιοκατοικημένες των ΗΠΑ, ωστόσο οι δύο άνδρες άναψαν φωτοβολίδες και φωτιές ελπίζοντας ότι κάποιος θα τους έβλεπε. Παρόλ' αυτά, όλες τους οι προσπάθειες απέβησαν μάταιες. Καθώς δεν είχαν αρκετό φαγητό μαζί τους, έλυσαν αυτό το πρόβλημα συγκεντρώνοντας νερό και χιόνι σε μπουκαλάκια που είχαν μαζί τους με τη βοήθεια μιας πετσέτας. Ωστόσο, ύστερα από τέσσερις με πέντε μέρες που οι δύο άντρες ήταν χαμένοι στη μέση του πουθενά, ο ένας από αυτούς, ο 75χρονος Λάζλο Ζάμπο, αποφάσισε να φύγει από ψάχνοντας για βοήθεια. Ήταν μια μάλλον απερίσκεπτη απόφαση τη δεδομένη χρονική στιγμή, αφού είχε ήδη εξαντληθεί μετά από τόσες μέρες αποκλεισμού και με μοναδική τροφή το νερό που είχε μαζευτεί στα μπουκαλάκια, με αποτέλεσμα να έχει βρεθεί το πτώμα του άτυχου άνδρα περίπου ενάμισι μίλι μακριά από το αυτοκίνητο. 
Αντίθετα, ο 76χρονος Κλέμοβιτς, που είχε και το βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, βρέθηκε σε καλή κατάσταση από στρατιώτες που διενεργούσαν στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Όπως έγινε γνωστό, οι στρατιώτες που βρήκαν τον άνδρα του έδωσαν να φάει μία μπανάνα, δύο μανταρίνια και τρία βραστά αυγά, προτού τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Η σύζυγός του, που αγωνιούσε για την τύχη του συζύγου της, με τον οποίο εξάλλου αδυνατούσε να επικοινωνήσει όλο αυτό το διάστημα, περιμένει τη στιγμή που ο 76χρονος θα βγει από το νοσοκομείο και θα επιστρέψει στο σπίτι τους στο Λίτλετον του Κολοράντο για να του ευχηθεί με λίγες ημέρες καθυστέρηση για την επέτειό τους, καθώς την περασμένη Τετάρτη, μία ημέρα με τη διάσωση του άνδρα, το ζευγάρι έκλεισε 48 χρόνια γάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου