12 Μαΐου 2012

7 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΑΣ ΦΙΛΙ


"Ένα φιλάκι είναι λίγο, πολύ λίγο" τραγουδούσε κάποτε ο Λουκιανός Κηλαϊδόνης και όλοι όσοι είχαν γευτεί έστω και μία φορά την αίσθηση ενός φιλιού στο στόμα συμφωνούσαν και επαύξαναν. Τι γίνεται όμως, όταν ακόμα και το ένα φιλάκι καθυστερεί να έρθει; Όταν μετά το καταπληκτικό ραντεβού, αφού σε συνοδέψει μέχρι την πόρτα του σπιτιού σου, σε καληνυχτίσει και φύγει ανανεώνοντας το ραντεβού στα λόγια, δίχως να το σφραγίσει ενώνοντας τα χείλη του με τα δικά σου; Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι φταις εσύ ή ότι κάτι πήγε στραβά. Άλλωστε, αυτό θα φανεί πολύ εύκολα, από το αν θα σου τηλεφωνήσει την επομένη (ή έστω μετά από δυο ημέρες) για ακόμη ένα ραντεβού. Για πολλούς άντρες ωστόσο, οι οποίοι είτε είναι κάπως ντροπαλοί είτε φοβούνται ότι μπορεί να παρεξηγηθούν ότι βιάζονται (ναι, υπάρχουν και άντρες που το φοβούνται αυτό) προτιμούν να κρατήσουν τις αποστάσεις περιμένοντας ένα σινιάλο, ένα σήμα που θα τους επιτρέψει να νιώσουν πιο χαλαροί, ποιο έτοιμοι για το πρώτο φιλί.

1. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης να τον αγγίζεις. Όταν βέβαια μιλάμε για άγγιγμα, δεν εννοούμε τρίψιμο, ούτε να του δείξεις πόσο απεγνωσμένα τον θέλεις. Αυτό που χρειάζεται είναι τακτ και διακριτικότητα, τόσο ώστε να δημιουργηθεί μια ζεστή, άνετη ατμόσφαιρα, που τον βοηθήσει να λυθεί. Π.χ. άγγιξε κάπου κάπου τα μπράτσα του, το χέρι του κλπ.

2. Γείρε προς το μέρος του και χαμογέλασε του. Βέβαια, υπάρχουν πολλά είδη χαμόγελου, όμως αυτό που χρειάζεται είναι ένα χαμόγελο-πρόσκληση για να σε πλησιάσει, σαν να του μιλάς με το στόμα και με τα μάτια ταυτόχρονα. και να ζητάς από τα χείλη του να ενωθούν με τα δικά σου.

3. Κράτα το κεφάλι σου στο πλάι απορροφημένη κοιτάζοντας κατ' αρχήν στα χείλη του και στη συνέχεια στα μάτια του. Εδώ βέβαια χρειάζεται προσοχή, καθώς δεν πρέπει να γίνεται και συνέχεια αυτό το παιχνίδι, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος παρεξηγήσεως. Όσο κι αν έχεις λυσσάξει μέσα σου, για να νιώσεις πώς φιλάει, αυτό δεν πρέπει επ' ουδενί να γίνει αντιληπτό. Το κλειδί είναι η φυσικότητα.

4. Άφησε διακριτικούς υπαινιγμούς. Καλώς ή κακώς, ορισμένοι είναι τόσο ντροπαλοί ή αδέξιοι με τις γυναίκες, ώστε χρειάζονται κάποιου είδους ενθάρρυνση. Και πάλι όμως χρειάζεται προσοχή, γιατί είναι άλλο πράγμα ο υπαινιγμός για φιλί και τελείως άλλο η διαταγή να σε φιλήσει (τύπου "άσε τα πολλά και φίλα με που να πάρει"). Στη δεύτερη περίπτωση πολύ απλά θα το βάλει στα πόδια.

5. Πέρασε το μέσα από τη συζήτηση. Ένας πολύ καλός τρόπος είναι ρωτώντας τον για τα πράγματα που του αρέσουν πάνω σου. Αφού σου εκθέσει τα προσόντα σου που τον σαγήνεψαν και έρθει η ώρα να του απαντήσεις κι εσύ, άρχισε να του μιλάς για τα χείλη του και πόσο απαλά σου φαίνονται. Θα κολακευτεί, θα χαμογελάσει και στο τέλος θα θελήσει να σου αποδείξει ότι όχι μόνο φαίνονται απαλά, αλλά και ότι όντως είναι.

6. Παίξε λίγο θέατρο. Προσποιήσου ότι κρυώνεις. Ως τζέντλεμαν που λογικά θα πρέπει να είναι - εκτός κι αν το γούστο σου στους άνδρες είναι περίεργο - θα φροντίσει να σου δώσει το σακάκι του και να σε αγκαλιάσει. Το πολύ πολύ, βρε αδερφέ, τον πλησιάζεις εσύ, για να ζεσταθείς πάνω του. Ε, δεν μπορεί να μη νιώσει τον ηλεκτρισμό και να μη σε φιλήσει ούτε τώρα...

7. Ανέλαβε δράση και φίλησε τον εσύ. Εδώ χρειάζεται και πάλι προσοχή. Δεν πρέπει να το κάνεις επιθετικά. Άλλωστε, όπως είπαμε, δεν πρέπει να δείχνεις λυσσασμένη για το φιλί του - ακόμη κι αν όντως είσαι. Γύρε ήσυχα προς το μέρος του και δωσ' του ένα πεταχτό φιλάκι στα χείλη. Στη συνέχεια αποτραβιέσαι εξίσου ήσυχα και συνεχίζεις την κουβέντα, σαν να έχεις μόλις κάνει το πιο φυσικό πράγμα εκείνη τη στιγμή.

Αν δεν πετύχει ούτε η έβδομη συμβουλή, τι να πω... κατηγόρησε την Μαίρη Λάιλς (Mary Lyles), η οποία είναι σύμβουλος σχέσεων και υπεύθυνη στην ιστοσελίδα Mybeautifulrelationship.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου