11 Μαΐου 2012

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ!

 
Αυτήν την Κυριακή είναι η γιορτή της μητέρας. Μαζί με το ποιηματάκι, την καρτούλα ή τα λουλούδια και φυσικά ένα γλυκό φιλί στο μάγουλο, μπορείτε να ετοιμάσετε για τις μανάδες σας ένα πολύ απλό και γρήγορο γλύκισμα, μερικά απλά, μαλακά κουλουράκια με βουτυρόγαλα. Τη συνταγή τη βρήκα σε ένα αυστραλέζικο σάιτ και η πρωτότυπη ονομασία είναι "Basic buttermilk scones".

Υλικά:
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
60g βούτυρο ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζανιού αποβουτυρωμένο γάλα
κ α ι 
Επιπλέον αποβουτυρωμένο γάλα για το βούρτσισμα
Μαρμελάδα βατόμουρο και κρέμα σαντιγί ή οτιδήποτε άλλο θέλετε για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220° C ή στους 200 ° C με αέρα. Στο πάνω μισό του φούρνου, τοποθετήστε μια λαμαρίνα ψησίματος με λαδόκολλα. 
Κοσκινίστε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέστε το βούτυρο. Με τα δάχτυλά σας τρίψτε το βούτυρο στο μείγμα, μέχρι εκείνο να μοιάζει με φρυγανιά.
Αφήστε μια τρύπα στο κέντρο του μίγματος και προσθέστε το αποβουτυρωμένο γάλα (3/4 φλιτζανιού). Ανακατέψτε το με μια επίπεδη λεπίδα, μέχρι να σχηματισθεί μια κολλώδης ζύμη. Βάλτε το σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε το απαλά μέχρι να γίνει λείο.
Με έναν ελαφρώς αλευρωμένο πλάστη ανοίγετε τη ζύμη απαλά προς τα έξω μέχρι 2 εκατοστά πάχος. Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κόφτη 6 εκατοστών, κόψτε τα κουλουράκια. Μαζέψτε την ζύμη που έχει απομείνει και επαναλάβετε μέχρι να φτιάξετε 12 κουλουράκια.
Βάλτε τα κουλουράκια στη λαμαρίνα με τη λαδόκολλα, που έχει ήδη προθερμανθεί. Βουρτσίστε τα με λίγο αποβουτυρωμένο γάλα, για να γυαλίσουν. Ψήστε για 12 με 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να είναι συμπαγές, όταν το τρυπάτε στην κορυφή. Στο σερβίρισμα βάλτε από πάνω μαρμελάδα, κρέμα ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε.

Συμβουλές:
Να αλευρώνετε τον κόφτη με τον οποίο κόβετε τη ζύμη σε κουλουράκια, ώστε να αποφύγετε το ενδεχόμενο να κολλήσει ζυμάρι πάνω του.
Βεβαιωθείτε ότι ο πλάστης είναι ελαφρώς αλευρωμένος πριν να τον χρησιμοποιήσετε. 
Το ταψί στο οποίο θα ψήσετε τα κουλουράκια σας, πρέπει να είναι έχει λαδόκολλα.


[Πηγή: Taste.com.au]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου