12 Μαΐου 2012

ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΓΚΙΖΑΣ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ!


Πόσο θα θελα να μπορούσα να ταξιδέψω σ' όλον τον κόσμο! Είναι τόσα πολλά τα μαγευτικά μέρη εκεί έξω, προορισμοί που έχουν να προσφέρουν διαφορετικές συγκινήσεις στον επισκέπτη - ανάλογα με τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα του καθενός. Ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως είναι οι πυραμίδες της Γκίζας, η νεκρόπολη των αρχαίων Αιγύπτιων βασιλιάδων, ένα από τα θαύματα του αρχαίου κόσμου, που προκαλεί τον παγκόσμιο θαυμασμό μέχρι και τις μέρες μας. Δυστυχώς, είτε για οικονομικούς λόγους είτε λόγω έλλειψης χρόνου, πολλοί δεν έχουμε ακόμη πραγματοποιήσει αυτό το ονειρεμένο ταξίδι, παρόλο που η απόσταση της Ελλάδας από την Αίγυπτο δεν είναι και ιδιαίτερα μεγάλη. Ευτυχώς όμως που υπάρχει και η σύγχρονη τεχνολογία και πάνω απ' όλα το μεράκι ορισμένων να προσφέρουν την ανεκτίμητη εμπειρία της περιήγησης στη νεκρόπολη της Γκίζας για κάθε ενδιαφερόμενο, από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και αν αυτός βρίσκεται, με ένα απλό κλικ από το σπίτι του. 
Μια γαλλική εταιρία, η Dassault Systems, συγκέντρωσε αρχειακό υλικό από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης, το μετέτρεψε σε 3D και προσφέρει τη δυνατότητα να το παρακολουθήσει από την οθόνη του υπολογιστή του, να κάνει μια εικονική περιήγηση στις πυραμίδες της Γκίζας, όποιος ενδιαφέρεται να έρθει σε επαφή - έστω και με αυτόν τον τρόπο - με τα θρυλικά μνημεία-σύμβολα του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού. Οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν σε όλη τη νεκρόπολη, να επισκεφτούν τους προσεκτικά ανακαινισμένους τάφους των αρχαίων βασιλέων, να "περπατήσουν" στους διαδρόμους, αλλά και να μάθουν στοιχεία για τα ευρήματα των ανασκαφών, όπως στοιχεία για τους θαμμένους στον κάθε τάφο, τι ανακάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη κλπ. Και όλα αυτά "ζωντανά" σε τρισδιάστατη μορφή. 
Το μόνο που έχετε να κάνει, αν ενδιαφέρεστε για το συγκεκριμένο πρότζεκτ, είναι να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.3ds.com/giza3D και να διεισδύσετε στα άδυτα του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού από το δωμάτιο του σπιτιού σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου