22 Ιουνίου 2012

Η ΦΑΛΑΚΡΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ


Ποιος είπε ότι μια "βασίλισσα της ομορφιάς" πρέπει να έχει μακριά, καλλοχτενισμένα, ξανθά μαλλιά, να μην τσαλακώνει την εμφάνιση της και να ασχολείται με τυπικές φιλανθρωπίες εν είδει αγγαρείας, αφού προηγουμένως κατακτήσει τον πολυπόθητο τίτλο ομορφιάς; Όλα τα μάλλον ισοπεδωτικά αυτά στερεότυπα ανέτρεψε ο διαγωνισμός ομορφιάς για την ανακήρυξη της Μις Αλάσκα που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (16 Ιουνίου).
Τρεις μήνες πριν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ομορφιάς της βορειότερης πολιτείας των ΗΠΑ, η 23χρονη Debbe Ebben ξύρισε εντελώς το κεφάλι της για φιλανθρωπικό σκοπό. Πιο συγκεκριμένα,  η Debbe ήθελε να συγκεντρώσει χρήματα για να τα δωρίσει στο Ίδρυμα St. Baldrick's (από τον συνδυασμό της λέξης "bald", δηλαδή "φαλακρός" και το όνομα του αγίου Πατρίκιου, δηλαδή St. Patrick), το οποίο με τη σειρά του θα προσέφερε τα χρήματα σε ένα κέντρο ερευνών για τον παιδικό καρκίνο. Με αυτόν τον τρόπο, η νεαρή κοπέλα ήθελε να συμπαρασταθεί στα παιδιά που έχασαν τα μαλλιά τους από τις χημειοθεραπείες στα πλαίσια θεραπείας από τον καρκίνο και να τους δείξει ότι δεν είναι και τόσο σπουδαία υπόθεση το γεγονός ότι δεν έχουν μαλλιά. Όπως δήλωσε η ίδια, σε μία από τις συνεντεύξεις που παραχώρησε μετά την ανάδειξη της σε Μις Αλάσκα, "Ήθελα να προσθέσω νόημα και συναίσθημα πίσω από αυτή μου την κίνηση και να τους δώσω να καταλάβουν, γιατί το έκανα - για τα παιδιά. Δεν ξύρισα το κεφάλι μου για να τραβήξω την προσοχή. Δεν το ξύρισα για τη δημοσιότητα. Δεν το ξύρισα, επειδή είναι ένα εύκολο στυλ μαλλιών. Το ξύρισα γι΄ αυτά (τα παιδιά)". 
Τελικά, η πρωτοβουλία της είχε αντίκρισμα στον κόσμο, καθώς κατάφερε να μαζέψει 4.0000 δολάρια. Να σημειωθεί ότι την περίοδο εκείνη, πριν τρεις μήνες, η Debbe ήταν ήδη εστεμμένη στα καλλιστεία της περιοχής της και έφερε τον τίτλο της Μις Chugiak-Eagle River, ενώ είχε ήδη δηλώσει συμμετοχή για τα καλλιστεία της Αλάσκα. Εξάλλου, η επίδειξη φιλανθρωπικής δραστηριότητας ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για τις συμμετέχουσες, αν και ο τρόπος υλοποίησής της αποτελούσε καθαρά προσωπική επιλογή της καθεμιάς.
Στο διάστημα που μεσολάβησε από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι την ενθρόνισή της ως Μις Αλάσκα το περασμένο Σάββατο, στο κεφάλι της Debbe βγήκαν φυσικά καινούρια μαλλιά, πολύ πολύ κοντά σε μάκρος, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσαν κατ' αρχήν εξωτερικό πλεονέκτημα για την νεαρή Αμερικανίδα. Σε καμία περίπτωση δε σκέφτηκε να παραμείνει φαλακρή ειδικά για το διαγωνισμό, από φόβο μήπως παρεξηγηθούν τα κίνητρά της. Άλλωστε, δηλώνει ότι δε θέλει να της αποδοθεί ο χαρακτηρισμός της "φαλακρής βασίλισσας ομορφιάς", αν και αυτό δύσκολα θα το αποφύγει. Πάντως, δε σκοπεύει να αφήσει να μακρύνουν και πολύ τα μαλλιά της για το διαγωνισμό ανάδειξης της Μις Αμέρικα, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2013 και στο οποίο σκοπεύει να εμφανιστεί επίσης με κοντά μαλλιά, αν και όχι στο σημερινό τους μάκρος. "Θα συμβουλευτώ έναν haistylist!, αστειεύεται η νεαρή εστεμμένη.  
Δείτε εδώ πώς ήταν η 23χρονη Debbe τον περασμένο Μάρτιο, όταν ξύρισε το κεφάλι της, σε ειδική φωτογράφηση που έκανε εκείνη την εποχή φορώντας το στέμμα της Μις Chugiak-Eagle River:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου