21 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Πολλές είναι οι κινηματογραφικές προτάσεις της εβδομάδας, αν και οι περισσότερες μοιάζουν να κινούνται σε ένα κάτω του μετρίου επίπεδο. Ωστόσο, αν είστε λάτρεις της ρετρό γαλλικής κωμωδίας ("Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου"), των συνηθισμένων αμερικανικών κομεντί ("Τι να περιμένεις, όταν είσαι έγκυος"), των ρομάντζων ("Δικός σου για πάντα"), των ταινιών τρόμου ("Πιράνχας: Η επιστροφή"), των βαλκανικών ταινιών ("Εντελώς μεταξύ μας"), του εξπρεσιονιστικού κινηματογράφου ("La Antena") ή ταινιών του κλασσικού Χόλιγουντ ("Ένας μεγάλος έρωτας"), φαντάζομαι ότι όλο και κάποια από τις νέες ταινίες της εβδομάδας θα σας ενδιαφέρει να την παρακολουθήσετε είτε σε κλιματιζόμενη αίθουσα είτε κάτω από τ' αστέρια σε κάποιο θερινό σινεμά.


Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου - Les Femmes du 6ème étage (κωμωδία, Γαλλία)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Philippe le Guay/ Πρωταγωνιστούν: Fabrice Luchini, Sandrine Kiberlain
Υπόθεση: Παρίσι, 1962. Ο Ζαν-Λουί Ζουμπέρ, ένας ευκατάστατος χρηματιστής και σοβαρός οικογενειάρχης, ζει ήρεμα αλλά βαρετά με την ψηλομύτα γυναίκα του Σουζάν και τα δυο κακομαθημένα βλαστάρια τους. Όμως ο κόσμος τους θα έρθει τα πάνω κάτω, όταν στον τελευταίο όροφο του σπιτιού τους μετακομίζει μια πολύχρωμη και ζωηρή παρέα από Σπανιόλες, που εργάζονται ως οικιακές βοηθοί στην πολυκατοικία. Ο Ζαν-Λουί θα συνδεθεί αναπάντεχα μαζί τους, ιδιαίτερα με τη δυναμική Κονσεπσιόν και κυρίως με τη γοητευτική ανιψιά της, Μαρία, τη νέα υπηρέτρια της οικογένειάς του, που θα τον κάνουν να εκτιμήσει τις απλές χαρές της ζωής... Μπορεί όμως ν’ αλλάξει ένας άντρας της ηλικίας του;
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.1/10 (από 2.187 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.2/10 (κριτικοί), 3.5/5 (από 1.287 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 6/10 
ΕΘΝΟΣ: 5/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2.5/5
myfilm.gr: 8/10


Τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος - What To Expect When You're Expecting (αισθηματική κωμωδία, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Kirk Jones/ Πρωταγωνιστούν: Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Elisabeth Banks
Υπόθεση: Πέντε ζευγάρια που οι ζωές τους αλληλοσυνδέονται, βλέπουν την πραγματικότητά τους να γίνεται άνω κάτω εν όψει της επικείμενης άφιξης ενός μωρού... Λίγο προτού γίνουν γονείς, η τηλεπερσόνα-γκουρού του fitness Τζουλς και ο διάσημος χορευτής Έβαν ανακαλύπτουν ότι η έντονη ζωή τους δεν έχει χώρο για τις απαιτήσεις μιας εγκυμοσύνης. Η συγγραφέας και λάτρης των μωρών, Γουέντι, συνειδητοποιεί ότι οι αυστηρές συμβουλές που έδινε στις μέλλουσες μητέρες προσκρούουν σθεναρά στις επιθυμίες των ορμονών της τώρα που είναι έγκυος, ενώ ο άντρας της, Γκάρι, βρίσκεται ξαφνικά να ανταγωνίζεται τον πατέρα του, ο οποίος περιμένει δίδυμα από την κατά πολύ νεώτερη γυναίκα του, Σκάιλερ. Η φωτογράφος Χόλι είναι διατεθειμένη να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να υιοθετήσει ένα παιδί αλλά ο σύζυγός της, Αλεξ, έχει τις αμφιβολίες του. Και οι Ρόζι και Μάρκο καλούνται να αντιμετωπίσουν μια εγκυμοσύνη προτού καλά-καλά κάνουν σχέση.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 5.3/10 (από 3.726 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 4.4/10 (κριτικοί), 3.3/5 (από 85.192 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 1/10 
ΕΘΝΟΣ: 2/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 1/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 1/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1/5
myfilm.gr: 3/10


Δικός σου για πάντα - The Lucky One (αισθηματικό δράμα, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Scott Hicks/ Πρωταγωνιστούν: Zac Efron, Taylor Schilling
Υπόθεση: Ο αμερικανός λοχίας Λόγκαν Τάιμπολτ επιστρέφει από την τρίτη θητεία του στο Ιράκ, έχοντας στα χέρια του το αντικείμενο στο οποίο χρωστά τη ζωή του -την φωτογραφία μιας γυναίκας που βρήκε και που δεν γνωρίζει ποια είναι. Ανακαλύπτει το όνομά της, βρίσκει το μέρος που ζει, εμφανίζεται στην πόρτα της, και καταλήγει, να δουλεύει στην οικογενειακή της επιχείρηση... Παρά την αρχική δυσπιστία της και τις επιπλοκές στη ζωή της, ένα ειδύλλιο αναπτύσσεται μεταξύ τους, δίνοντας ελπίδα στον Λόγκαν ότι η Μπεθ θα μπορούσε να αποτελέσει στη ζωή του, κάτι πολύ περισσότερο από το γούρι του. 
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 5.9/10 (από 6.805 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 4.2/10 (κριτικοί), 3.8/5 (από 157.141 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 3/10 
ΕΘΝΟΣ: 3/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 1/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 1/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1/5
myfilm.gr: 4/10


Ένας μεγάλος έρωτας - An Affair To Remember (δράμα, ΗΠΑ 1957)
Σκηνοθεσία: Leo McCarez/ Πρωταγωνιστούν: Cary Grant, Deborah Kerr
Υπόθεση: Ο Νίκι Φεράντε, γνωστός playboy κι ερασιτέχνης των τεχνών, συναντά την Τέρι ΜακΚέι στο υπερατλαντικό ταξίδι από την Ευρώπη στη Νέα Υόρκη. Και οι δύο σχετίζονται με κάποιον άλλο. Μετά από μια σειρά τυχαίων συναντήσεων επάνω στο πλοίο, γνωρίζονται καλύτερα. Όταν η Τέρι συνοδεύει το Νίκι, στην επίσκεψη του στη γιαγιά του, που τυχαίνει να βρίσκεται κοντά στο σπίτ της, αλλάζει ο τρόπος που τον κοιτάζει. Συμφωνούνε να συναντηθούν σε έξι μήνες στην κορυφή του Empire State Building, αν έχουν καταφέρει και οι δύο να έχουν τελειώσει τις σχέσεις τους.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.3/10 (από 12.592 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.4/10 (κριτικοί), 4/5 (από 35.762 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 8/10 
ΕΘΝΟΣ: 6/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 3.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5
myfilm.gr: 6/10

La Antena (δράμα, Αργεντινή 2007)
Σκηνοθεσία: Esteban Sapir/ Πρωταγωνιστούν: Alejandro Urdapilleta, Florencia Raggi
Υπόθεση: Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια πολιτεία μακρινή, οι άνθρωποι έχουν χάσει τη φωνή τους. Ο κος TV, ο καναλάρχης της περιοχής είναι αυτός που έχει αναλάβει την εξουσία: έχει κλείσει τους ανταγωνιστικούς σταθμούς και έχει κατακλύσει την αγορά με τη μόνη διαθέσιμη τροφή, κουτιά με μπισκότα “ΤV Food”! Όσο για τις φωνές εναντίωσης; Ο κος TV δεν έχει κανένα πρόβλημα, αφού βρήκε τη δραστική λύση: Απλώς τις έκλεψε όλες! Η μόνη γυναίκα που έχει ανακτήσει το δικαίωμά της να μιλά, δεν είναι άλλη από τη «Φωνή». Κι όμως αυτή εξαργυρώνει το δικαίωμά της δίνοντας παραστάσεις σε φτηνά μαγαζιά τη νύχτα, κρύβοντας το πρόσωπο της με μια κουκούλα, εξυπηρετώντας τις ορέξεις του αδίστακτου άνδρα. Ο τελευταίος φαίνεται να μην σταματά εκεί και οργανώνει ένα δόλιο σχέδιο για να κρατήσει την εξουσία του για πάντα, γι’ αυτό και απάγει τη «Φωνή» -χωρίς όμως να ξέρει πως και ο μικρός της γιος έχει αυτό το «χάρισμα». Ένα μικρό κοριτσάκι που θα τον γνωρίσει θα καλέσει την, κατά τ’ άλλα διαλυμένη, οικογένειά της, για να τον βοηθήσουν, και τους παρασέρνει σε ένα ταξίδι προς μια αντένα που εκπέμπει άλλα μηνύματα, προς το άγνωστο, τον κίνδυνο, τον ουρανό!
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.4/10 (από 2.016 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 5.8/10 (κριτικοί), 4/5 (από 1.871 χρήστες)
ΕΘΝΟΣ: 6/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 2.5/5
myfilm.gr: 4/10


Εντελώς μεταξύ μας - Neka ostane medju nama (κωμωδία-δράμα, Κροατία/Σερβία/Σλοβενία)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Rajko Grlic/ Πρωταγωνιστούν: Miki Manojlovic
Υπόθεση:Ο Νίκολα είναι οικονομικά ευκατάστατος, μπον βιβέρ και γυναικάς. Ο Μπράκο είναι χωρισμένος, απένταρος κι εξαρτημένος από τον αδερφό του. Συναισθηματικά αναποφάσιστοι, θα περιπλέξουν ακόμη περισσότερο τις μεταξύ τους σχέσεις όταν η γυναίκα του Νίκολα μείνει επιτέλους έγκυος.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.4/10 (από 350 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 5/10 
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2.5/5


Πιράνχας 3D: Η επιστροφή (τρόμου, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: John Gulager/ Πρωταγωνιστούν: Danielle Panabaker, Matt Bush
Υπόθεση: Έχοντας ξυπνήσει κι έχοντας σκορπίσει τον τρόμο κατά τη διάρκεια του spring break στη λίμνη Victoria, το σμήνος των πεινασμένων πιράνχα κινείται αντίθετα στο ρεύμα και κατευθύνεται προς το γεμάτο κόσμο “Big Wet” water park.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 4.3/10 (από 5.337 χρήστες)
ΕΘΝΟΣ: 1/10
myfilm.gr: 0.5/10



Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου