30 Δεκεμβρίου 2012

Σαν σήμερα: 30 Δεκεμβρίου


Σήμερα είναι Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012.


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - γενέθλια: 
Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Τάιγκερ Γουντς, ο καλύτερος σύγχρονος αθλητής του γκολφ κι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές συνολικά, ο οποίος κλείνει τα 37. Επίσης, σαν σήμερα γεννήθηκε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Πάτι Σμιθ, 66 ετών, αλλά και ο "απαγορευμένος" Ρώσος συγγραφέας Βλαντιμίρ Μπουκόφσκι, 70 ετών. Το ημερολόγιο έγραφε 30 Δεκεμβρίου όταν γεννήθηκε και ο - ινδικής καταγωγής - Βρετανός συγγραφέας Ράγιαρντ Κίπλινγκ (1865-1936).

ΕΘΝΙΚΕΣ κ ΑΛΛΕΣ ΕΟΡΤΕΣ:
Στις Φιλιππίνες γιορτάζεται η μνήμη του José Rizal, ο οποίος θεωρείται εθνικός ήρωας των Φιλιππινέζων, καθώς έθεσε τις βάσεις για το ξέσπασμα της Επανάστασης του 1896, που έθεσε τέλος στην ισπανική αποικιοκρατία. Εκτελέστηκε από τους Ισπανούς στις 30 Δεκεμβρίου 1896 σε ηλικία 35 ετών. Θρυλείται ότι τα τελευταία λόγια του Rizal ήταν "consummatum est", δηλαδή "τετέλεσται".

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - info:
Στις 30 Δεκεμβρίου 2006, ο πρώην Ιρακινός ηγέτης Σαντάμ Χουσεΐν κρεμάστηκε, σχεδόν δυο μήνες μετά την απόφαση ειδικού ιρακινού δικαστηρίου, που τον έκρινε ένοχο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αδικαιολόγητη παραφωνία αποτέλεσε η βιντεοσκόπηση της εκτέλεσης και το ανέβασμα του βίντεο στο youtube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου