27 Μαΐου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 27 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή, 27 Μαΐου 2012. Σήμερα έχει γενέθλια ο διάσημος σε όλον τον κόσμο Άγγλος τηλεμάγειρας Τζέιμι Όλιβερ (γενν. το 1975), ο οποίος έγινε περισσότερο γνωστός από την καμπάνια του για τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών στα σχολεία της Μ. Βρετανίας. Σαράντα δύο χρονών γίνεται σήμερα ο ηθοποιός Τζόζεφ Φάινς, γνωστός από τη συμμετοχή του σε ταινίες όπως "Ερωτευμένος Σαίξπηρ", "Εχθρός προ των πυλών", αλλά και από τη συμμετοχή του στη μίνι σειρά "Κάμελοτ" στο ρόλο του μάγου Μέρλιν. Επίσης, γενέθλια έχει ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος γίνεται 63 ετών, αλλά και ο ηθοποιός Κρίστοφερ Λι, σύμβολο των ταινιών τρόμου των δεκαετιών '60 και '70, κυρίως στο ρόλο του Κόμη Δράκουλα, ο οποίος κλείνει αισίως εννέα δεκαετίες ζωής.
Στις δυτικές χριστιανικές εκκλησίες σήμερα γιορτάζεται η ημέρα της Πεντηκοστής. Το χρώμα που συμβολίζει τη σημερινή ημέρα είναι το κόκκινο, το οποίο συμβολίζει τη χαρά και τη φλόγα του Αγίου Πνεύματος. 
Στη Βολιβία σήμερα είναι η Γιορτή της Μητέρας και πιο συγκεκριμένα είναι η Γιορτή της Βολιβιανή Μάνας (Dia de la Madre Boliviana). Η επιλογή της ημερομηνίας δεν έγινε τυχαία, αλλά συμπίπτει με την επέτειο από τη μάχη της Κοτσαμπάμπα στις 27 Μαΐου 1812 (κατά τη διάρκεια του βολιβιανού πολέμου για την ανεξαρτησία), όταν γυναίκες σφαγιάστηκαν από το ισπανικό στρατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου