28 Μαΐου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: CARLY RAE JEPSEN - CALL ME MAYBE


Ένα από τα ταχύτατα ανερχόμενα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής είναι η Καναδέζα Carly Rae Jepsen, η οποία κατάφερε να φτάσει στην κορυφή των τσαρτ στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, καθώς και στη δεύτερη - μέχρι στιγμής - θέση του αμερικάνικου Billboard με το χαριτωμένο ποπ τραγούδι "Call Me Maybe". Η Carly Rae Jepsen συμμετείχε το 2007 στην πέμπτεη σαιζόν του τάλεντ σόου Canadian Idol, όπου τερμάτισε στην τρίτη θέση. Tο "Call Me Maybe" κυκλοφόρησε ως σινγκλ τον Σεπτέμβριο του 2011 στον Καναδά, όμως τη μεγάλη του επιτυχία την οφείλει σε έναν άλλο Καναδό, τον Τζάστιν Μπίμπερ, αλλά και στη δύναμη του τουίτερ.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Τζάστιν, που δεν είχε ακόμα κλείσει τα 18, έπλυνε σαν καλό και υπάκουο παιδί τα πιάτα στο πατρικό του στον Καναδά, ενώ παράλληλα άκουγε ραδιόφωνο. Εκεί, λοιπόν, που ο Τζάστιν έκανε τη σπιτική λάντζα της ημέρας, άκουσε τυχαία το τραγούδι της Jepsen. Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει στην αμερικανική τηλεόραση, του άρεσε πολύ, έψαξε να μάθει ποια ήταν η ερμηνεύτρια, τι άλλο έχει κάνει στην καριέρα της μέχρι τότε (προφανώς το 2007 ο 13χρονος Μπίμπερ δεν παρακολουθούσε τάλεντ σόου στην τηλεόραση της πατρίδας του) και ανέβασε το τραγούδι στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ. Δεν ήθελε και πολύ για να γίνει επιτυχία, κυριολεκτικά από τη μια στιγμή στην άλλη, καθώς το μόνο που έλειπε για να γίνει επιτυχία το "Call Me Maybe" ήταν ένα  καλή πρόμο. Μεταξύ των θαυμαστριών του Μπίμπερ που τον ακολουθούν στο τουίτερ ήταν και η αδερφή της Jepsen, η Κέιτι, η οποία άρχισε να κάνει σαν υστερική. Όπως ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή της η ίδια η Carly Rae, έτρεξε στο δωμάτιο της αδερφής της να μάθει τι ακριβώς είχε συμβεί και πληροφορήθηκε ότι ο Τζάστιν Μπίμπερ είχε μόλις ανεβάσει το βίντεο κλιπ του τραγουδιού της στο τουίτερ. Μέσα σε 24 ώρες, το βίντεο είχε πάνω από 1.000.000 views, ενώ δύο μέρες αργότερα η Carly Rae Jepsen συναντήθηκε με τον Μπίμπερ σ' ένα στούντιο ηχογράφησης στο Λος Άντζελες, όπου μάλιστα έκανε και τα φωνητικά σε ορισμένα τραγούδια του καινούριου του άλμπουμ. 
Από εκεί και μετά ο δρόμος της επιτυχίας ήταν ανοιχτός. Η Jepsen υπέγραψε συμβόλαιο με την αμερικάνικη δισκογραφική εταιρία Schoolboy Records, στο δυναμικό της οποίας ανήκει και ο Τζάστιν, το τραγούδι της έγινε παγκόσμια επιτυχία (στην Αυστραλία μάλιστα το σινγκλ έγινε 4 φορές πλατινένιο), ενώ η Καναδέζα τραγουδίστρια βλέπει στα 27 της χρόνια ένα όνειρο ζωής να γίνεται πραγματικότητα, υπογραμμίζοντας πάντως ότι το πιο απολαυστικό κομμάτι της επιτυχίας της είναι τα ταξίδια στην Ευρώπη, κάτι που επιθυμούσε από μικρό κοριτσάκι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου