9 Ιουνίου 2013

Το μπότοξ και άλλοι 3 τρόποι για να καταπολεμήσετε τις ημικρανίες


Ο πονοκέφαλος δεν είναι η χειρότερη μορφή πόνου που μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος, όμως είναι απίστευτα εκνευριστικός, ειδικά όταν είναι επίμονος και μας επισκέπτεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Γνωρίζατε ότι υπάρχουν και κάποιοι εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης του εκτός από την ασπιρίνη;


1. Μπότοξ
Πολλοί ασθενείς, που είχαν καταφύγει σε κάποιον πλαστικό χειρουργό για να σβήσουν τα σημάδια του χρόνου από τα πρόσωπα τους, δήλωσαν ότι οι ημικρανίες σταμάτησαν τελείως και τελικά ο αμερικανικός ΕΟΦ αναγνώρισε το μπότοξ ως μέσο πρόληψης των χρόνιων ημικρανιών. Αν και οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμα πώς ακριβώς λειτουργεί η θεραπευτική του ιδιότητα, το μπότοξ συνιστάται για όσους πάσχουν από περισσότερες από 15 ημικρανίες το μήνα -στις ΗΠΑ τουλάχιστον.

2. Αδυνάτισμα
Έρευνα του 2009 από το Πανεπιστήμιο Ντρέξελ έδειξε ότι οι γυναίκες με περιττά κιλά, για την ακρίβεια όσες είχαν περισσότερο λίπος στην κοιλιά, εμφάνιζαν κατά 37% αυξημένες πιθανότητες να υποφέρουν από ημικρανίες σε σχέση με τις πιο αδύνατες. Τεσσεράμισι κιλά λιγότερα φαίνεται ότι είναι αρκετά για να κάνουν τη διαφορά. 

3. Χαλιναγωγήστε τις αλλεργίες σας
Έρευνα της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι έδειξε ότι το ένα τρίτο των πασχόντων από αλλεργίες υποφέρουν και από ημικρανίες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ο οργανισμός απελευθερώνει χημικές ουσίες, όπως ισταμίνη κ.ά., που προκαλούν πονοκεφάλους. Αντίθετα, η αντιμετώπιση των αλλεργιών με θεραπευτική αγωγή μειώνει τους πονοκεφάλους κατά 50%, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

4. Ελέγξτε τη θερμοκρασία
Κάθε αύξηση της θερμοκρασίας κατά 5 βαθμούς Κελσίου συνοδεύεται από αύξηση των ισχυρών ημικρανιών κατά 7.5%, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι, η οποία δημοσιεύτηκε στο Harvard Gazette. Επίσης, οι πιθανότητες αυξάνονται κατά 33% και κατά τη διάρκεια αστραπών, εφόσον απέχουν λιγότερο από 40 χιλιόμετρα από το σπίτι μας -ή από το μέρος, όπου βρισκόμαστε. Σε κάθε περίπτωση, όταν έξω επικρατεί καύσωνας, καλό είναι να έχουμε αναμμένο το κλιματιστικό, ώστε να περιορίσουμε το πρόβλημα.


Πηγή: Health.com


Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου