15 Ιουνίου 2013

Η 45χρονη βουλευτής που θέλει ν' αναδειχτεί Βασίλισσα της Ομορφιάς


Τι κι αν στις 29 Μαΐου έκλεισε τα 45. Η Σινγκρίντουρ Ίνγκιμπγιορκ Ίνγκαντοτιρ (Sigríður Ingibjörg Ingadóttir), βουλευτής του κεντροαριστερού ισλανδικού κόμματος Σοσιαλδημοκρατική Συμμαχία, υπέβαλε αίτηση συμμετοχής για την ανάδειξη της Σταρ Ισλανδία, στο διαγωνισμό ομορφιάς που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2013. Είναι τόσο εντυπωσιακή η 45αρα βουλετίνα ή έχει τόσο μεγάλη ιδέα για την εξωτερική της εμφάνισης Ούτε το ένα ούτε το άλλο, καθώς η Σινγκρίντουρ αποβλέπει στην καταγγελία του θεσμού.
Ας τα πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η τελευταία φορά που διεξήχθη διαγωνισμός ομορφιάς στη χρεοκοπημένη Ισλανδία ήταν το 2011. Ύστερα από ένα διάλειμμα μιας χρονιάς, οι διοργανωτές των ισλανδικών καλλιστείων επέστρεψαν δριμύτεροι με μια πρωτοποριακή ιδέα, σε μια χώρα που ούτως ή άλλως είναι γνωστή για περίεργες αποφάσεις, όπως η απαγόρευση του διαδικτυακού πορνό. Για πρώτη φορά ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλες τις γυναίκες, που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, ανεξαρτήτως ηλικίας, ενώ δεν θα πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένα στάνταρντ ομορφιάς. 
Την καινοτομία αυτή εκμεταλλεύτηκαν αρκετές φεμινίστριες της Ισλανδίας, οι οποίες έσπευσαν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής και ανάμεσα τους περιλαμβάνεται και η 45χρονη Σινγκρίντουρ - στην Ισλανδία τα άτομα δεν προσδιορίζονται από το επώνυμο, αλλά από το βαφτιστικό τους όνομα. Όπως έχει δηλώσει στην κρατική τηλεόραση της χώρας, η πρόθεση της είναι να διαμαρτυρηθεί για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου θεσμού, όπου οι γυναίκες κρίνονται βάσει της εξωτερικής τους ομορφιάς, εν έτει 2013. 
Υπάρχει περίπτωση να τη φορέσει την κορδέλα; 



Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου