9 Ιουνίου 2013

Ωραίο το φουστάνι σου Μάρτιν μου! Γιατί κάποιοι άνδρες στη Σουηδία φορούν φούστες το καλοκαίρι;

Πηγή: Freerepublic.com

Η Σουηδία δεν φημίζεται για τα καυτά καλοκαίρια της, αφού οι θερμοκρασίες κυμαίνονται σε πολύ ηπιότερα επίπεδα σε σχέση με την Ελλάδα. Ωστόσο, οι άντρες εργαζόμενοι στα τραίνα της χώρας παραπονιούνται για τις υψηλές θερμοκρασίες στο χώρο εργασία τους, δηλαδή στην καμπίνα του οδηγού, όπου το θερμόμετρο δείχνει ακόμη και... 35 βαθμούς Κελσίου -δηλαδή όσο δείχνει υπό σκιά το θερμόμετρο μια τυπική καλοκαιρινή μέρα στη χώρα μας. Έτσι, αποφάσισαν να επαναστατήσουν και να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίες τους φορώντας φούστες. 

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν η εταιρία Arriva, δηλ. ο σουηδικός ΟΣΕ, απαγόρευσε στους άντρες οδηγούς να φορούν βερμούδες -γενικά, σορτσάκια.. Πατώντας στο γράμμα της απόφασης, η οποία ήταν αρκετά σαφής στην απαγόρευσή που έθετε, αποφάσισαν κι αυτοί με τη σειρά τους να βάλουν φούστες, ώστε να εξακολουθούν δροσίζονται τις καυτές, μέρες του καλοκαιριού. Μάλιστα, παρόλο που στη βόρειο Ευρώπη οι θερμοκρασίες είναι ασυνήθιστα χαμηλές για την εποχή,  οι εργαζόμενοι, μια ομάδα 13 ανδρών, άρχισαν ήδη να ντύνονται με τα νέα τους ρούχα προκαλώντας ανάμικτες αντιδράσεις από τους επιβάτες. 
"Φυσικά και οι άνθρωποι μας κοιτάνε, αλλά απλά πρέπει να κάνουμε υπομονή", δήλωσε σε εφημερίδα ένας οδηγός. Η εταιρία, πάντως, όχι απλά δεν έχει κανένα πρόβλημα με το νέο dress code, αλλά το ενθαρρύνει. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου, "κάθε άλλη συμπεριφορά θα συνιστούσε διακριτική μεταχείριση". Αν αναρωτιέστε, τώρα, γιατί οι υπεύθυνοι της εταιρίας Arriva είχαν τόσο μεγάλο πρόβλημα με τα σορτσάκια, ώστε να τα απαγορεύσουν, ο εκπρόσωπος της ήταν σαφής: "Οι εργαζόμενοι πρέπει να δείχνουν καθαροί και ταχτοποιημένοι". Εξάλλου, φορώντας σορτς οι άνδρες έδειχναν "πιο χαλαροί" απ' ό,τι δείχνουν τώρα, που φορούν φούστες. 
Πάντως, το ζήτημα θα ξανατεθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οπότε είναι προγραμματισμένη η ετήσια συνάντηση των μετόχων, όπου και θα τεθεί ενδεχομένως εκ νέου το ζήτημα των κανονισμών. Επομένως, για καλό και για κακό, σπεύστε να προγραμματίσετε ένα ταξιδάκι προς... πολύ Βορρά το φετινό καλοκαίρι, προτού τυχόν αλλάξει και πάλι το dress code. 
Πώς θα σας φαινόταν αν κάτι αντίστοιχο εφαρμοζόταν και στην Ελλάδα, όπου ομολογουμένως το καλοκαίρι είναι πολύ πιο καυτό απ' ό,τι στη Σουηδία; Γιατί ο οδηγός του λεωφορείου να ασφυκτιά στα ιδρωμένα, μακριά τζιν και να μην βάλει μια φούστα, να δροσιστεί λίγο ο άνθρωπος και να κάνει και οικονομία στο κλιματιστικό -μέρες που είναι....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου