13 Μαρτίου 2014

Οι πλουσιότεροι youtubers


Πέρα από τον ψυχαγωγικό του ρόλο ως υποκατάστατο του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, το Youtube μπορεί να σε κάνει διάσημο, αν διαθέτεις κάποιο ταλέντο στο τραγούδι, τη μουσική ή το χορό, όμως μπορεί να σε κάνει και πλούσιο, αρκεί ν' ανεβάζεις πετυχημένα βίντεο, με πολλές θεάσεις και φυσικά... διαφημίσεις - αυτή η μάστιγα που εμφανίστηκε τελευταία και στην ιστοσελίδα αυτή "σπάζοντας" τα νεύρα πολλών οπαδών.  

Ποια είναι η προϋπόθεση; Πρώτα, να διαθέτει κάποιος λογαριασμό στο Youtube, που να είναι ενεργός, δηλαδή ν' ανεβάζει βίντεο, αρκεί να έχει ενεργοποιήσει και το Google AdSense. Από κει και πέρα, για να αρχίσει κάποιος να κερδίζει χρήματα, θα πρέπει το βίντεο του, που δέχεται διαφημίσεις, να έχει τουλάχιστον 1000 views. Όμως περισσότερα views δεν σημαίνει απαραίτητα και περισσότερα κέρδη, αλλά αυτά εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως το είδος των διαφημίσεων, τα subscribes κλπ. 
Ο πλουσιότερος youtuber ονομάζεται Felix Kjellberg,γνωστός και ως PewDiePie, όπως είναι το διαδικτυακό ψευδώνυμό του. Τι κάνει ο τύπος αυτός και γνωρίζει εξαιρετική επιτυχία; Ανεβάζει βίντεο, στα οποία σχολιάζει διάφορα video games, την ώρα που τα παίζει. Τα κέρδη της σελίδας του εκτιμώνται στα 1.4 εκατομμύρια δολάρια το μήνα, δηλαδή 17.7 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. 
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η τραγουδίστρια Κέιτι Πέρι - η μόνη διάσημη που βρίσκεται στο τοπ5 - με τη σελίδα της KatyPerryVEVO και κέρδη που υπολογίζονται σε 14.8 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο (ή 1.4 εκατομμύρια το μήνα). 
Τρίτος πλουσιότερος youtuber είναι ο Τζόζεφ Γκάρετ, ένας πρώην μπάρμαν, που παραιτήθηκε από τη δουλειά, όταν ανακάλυψε την κότα με τα χρυσά αβγά. Με το  ψευδώνυμο Stampylonghead, καθημερινά ανεβάζει βιντεάκια με απλοϊκά video games, που δημιουργεί ο ίδιος από το υπνοδωμάτιό του. Τι κερδίζει από αυτά; 1.1 εκατομμύρια δολάρια το μήνα ή 11.2 εκατομμύρια το χρόνο.
Τέταρτη πλουσιότερη είναι η DisneyCollectorBR, η οποία κάνει κάτι το εξαιρετικά απλό, αλλά και παιδικό - η ίδια είναι ενήλικας. Σχολιάζει όλα τα παιχνίδια της Ντίσνεϊ! Τα κέρδη της υπολογίζονται σε 11 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Όχι κι άσχημα!
Με πιο αγορίστικα παιχνίδια ασχολείται ο πέμπτος πλουσιότερος youtuber, ο blucollection, τα κέρδη του οποίου προσεγγίζουν τα 7.5 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο!
Τα στοιχεία προέρχονται από την ιστοσελίδα της εταιρίας στατιστικών στοιχείων socialblade.com/


Διαβάστε επίσης:
Τραγουδιστές που έγιναν διάσημοι μέσω ίντερνετ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου