21 Ιανουαρίου 2012

Ο ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΕΚΑΜ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ, ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ!


Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μπορεί να μην έπεισε τους Αμερικανούς να αγαπήσουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ωστόσο του άρεσε η ζωή στην Καλιφόρνια κι έτσι υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο με τους Los Angeles Galaxy. Χτες το βράδυ ο ποδοσφαιριστής έδωσε συνέντευξη τύπου και είχε διάθεση του να αστειευτεί με τους δημοσιογράφους για θέματα της οικογενειακής του ζωής.  Στο στόχαστρο του Μπέκαμ βρέθηκε η γκαρνταρόμπα της μόλις έξι μηνών κορούλας του Χάρπερ, την οποία χαρακτήρισε
"ridiculous already" (που σε ελληνική μετάφραση σημαίνει "γελοία"), αφού η μαμά Βικτόρια έχει φροντίσει να "σηκώσει" όλα τα μαγαζιά παιδικών ρούχων του Λος Άντζελες για χάρη της πολυπόθητης κόρης που ήρθε ύστερα από τρία αγόρια. Τώρα πού θα βάλει το κοριτσάκι όλα αυτά τα ρούχα σε τόσο μικρή ηλικία αυτό είναι άλλο ερώτημα, που προφανώς μόνο η Βικτώρια μπορεί να απαντήσει. Το λυπάμαι το κοριτσάκι το καημένο, που δεν ξέρει ακόμα με τι μαμά έχει μπλέξει. Κι αν κρίνουμε από το γούστο της μαμάς .... "Χαίρομαι που υπέγραψα διετές συμβόλαιο" πρόσθεσε πάντως ο Ντέιβιντ, που ξέρει ήδη ότι τα χρήματα του συμβολαίου θα ξοδευτούν μέχρι τελευταίου σεντ στο ρουχισμό και τη "μεγάλη ζωή" της οικογένειας.
Όμως το μεγάλο "πρόβλημα" του ποδοσφαιριστή με τη ζωή στο Λος Άντζελες είναι οι μικροδιαφορές στη σημασία ορισμένων λέξεων της αγγλικής γλώσσας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την πατρίδα του, τη Μεγάλη Βρετανία. Διηγήθηκε μάλιστα ένα αστείο περιστατικό με τον μεγαλύτερο γιο του, Μπρούκλιν, ο οποίος είναι σήμερα δώδεκα ετών. Εκεί που οι Μπέκαμ είχαν καλεσμένους στο σπίτι του στην πόλη των Αγγέλων, ο γιος του ζήτησε από τον Ντέιβιντ να του αγοράσει "rubbers". Όπως ξέρουμε όσοι μάθαμε αγγλικά στο φροντιστήριο, η λέξη αυτή είναι η αντίστοιχη της ελληνικής "σβύστρες", μόνο που στις ΗΠΑ η "σβύστρα" λέγεται "eraser", ενώ το "rubbers" σημαίνει "προφυλακτικά". Οι καλεσμένοι ως γνήσιοι πουριτανοί Αμερικάνοι - κι ας είναι κάτοικοι Καλιφόρνιας - σοκαρίστηκαν, το παιδί κοκκίνισε από την ντροπή του και σήμερα μάλλον δε θα ξέρει πού να κρυφτεί, μιας και ο μπαμπάς του έκανε διεθνώς βούκινο αυτήν την ντροπιαστική στιγμή, που το αγόρι θα ήθελε να ξεχάσει. Έχει να πέσει πολύ δούλεμα από τους συμμαθητές του στο σχολείο τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου