15 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΤΑ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Ο David Zinczenko, συγγραφέας του βιβλίου "Eat This, Not That" συστήνει επτά τροφές που πρέπει να προσθέσουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο για να προστατέψουμε ακόμα καλύτερα την υγεία μας. Μην αρκεστείτε όμως μόνο σε αυτές τις επτά τροφές, αλλά συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από όλους τι χρειάζεται περισσότερο ο δικός σας οργανισμός.

1. Γιαούρτι. Είτε το φάτε σκέτο είτε με μέλι ή κάποιο φρούτο, το γιαούρτι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από τον καρκίνο. Τα γιαούρτια δε που περιέχουν προβιοτικά καταπολεμούν τα βλαβερά βακτήρια του σώματος.

2. Τομάτες. Μπορείτε να τις φάτε είτε ωμές σε σαλάτα, είτε σε σάλτσα είτε ακόμα και ως κέτσαπ. Περιέχουν λυκοπένια, τα οποία είναι δυνατά αντιοξειδωτικά και μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στους πνεύμονες, στο δέρμα, στο στομάχι και στον προστάτη. Εξίσου ευεργετικά υποκατάστατα είναι το καρπούζι, το κόκκινο γκρέιπφρουτ και η παπάγια.

3. Καρύδια. Είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και αντιφλεγμονώδεις πολυφαινόλες. Εξίσου αποτελεσματικοί είναι και άλλοι ξηροί καρποί, όπως τα αμύγδαλα και τα φιστίκια.

4. Σπανάκι. Είναι πλούσιο σε λιπαρά ωμέγα-3 και σε φυλλικό οξύ, που συμβάλει στη μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων, των εγκεφαλικών επεισοδίων και της οστεοπόρωσης. Επίσης, αυξάνει τη ροή του αίματος προς το ανδρικό πέος βοηθώντας στη βελτίωση της σεξουαλικής σας ζωής από κάποια ηλικία και μετά.

5. Βρώμη. Περιέχει διαλυτές φυσικές ίνες, οι οποίες μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

6. Καρότα. Εκτός των πλούσιων βιταμινών που περιέχουν, τα καρότα συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου για καρκίνο, ενώ βοηθούν σε χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις, όπως το άσθμα και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Εξίσου αποτελεσματικά υποκατάστατα του καρότου είναι οι γλυκοπατάτες, αλλά και το μάγκο.

7. Βατόμουρα. Είναι αποτελεσματικά πολεμοφόδια στον αγώνα κατά του καρκίνου, του διαβήτη και της απώλειας μνήμης που προκαλείται από το πέρασμα του χρόνου, ενώ περιέχει βιταμίνες A και C, οι οποίες προστατεύουν την υγεία της καρδιάς σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου