17 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ ΚΑΥΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ RICKY GERVAIS ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ


Στην περσινή απονομή των Χρυσών Σφαιρών είχε κλέψει τις εντυπώσεις με το καυστικό χιούμορ του που "τσάκιζε κόκαλα" αφήνοντας το πουριτανικό Χόλιγουντ με ανοιχτό το στόμα από ντροπή αλλά και μια ένοχη απόλαυση. Ο λόγος για τον Ricky Gervais τον παρουσιαστή της περσινής διοργάνωσης απονομής των Χρυσών Σφαιρών, τον οποίο οι διοργανωτές επέλεξαν και φέτος προσδοκώντας αντίστοιχη επιτυχία. Είτε όμως το κοινό ήταν προετοιμασμένο ύστερα από την περσινή εμπειρία ανεβάζοντας τις απαιτήσεις του από τον Βρετανό κωμικό είτε πολύ απλά ο Gervais προσπάθησε να συμμορφωθεί λίγο περισσότερο σε υποδείξεις των υπευθύνων ώστε το καυστικό του χιούμορ να είναι λίγο πιο ανώδυνο σε σχέση με πέρυσι, η ουσία είναι ότι
αυτό που συζητείται περισσότερο σήμερα στις ΗΠΑ είναι το εάν οι ατάκες της χτεσινής βραδιάς ήταν λιγότερο αστείες σε σχέση με τις περσινές. Σίγουρα πάντως ήταν λιγότερο οδυνηρές, αν και όχι για όλους. Ο ίδιος πάντως φάνηκε πολύ ευχαριστημένος από το ακροατήριο: "Είστε πολύ καλύτεροι από το περσινό κοινό". Στο στόχαστρο του βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Μελ Γκίμπσον, η Τζόντι Φόστερ, η Κιμ Καρντάσιαν, ο Τζάστιν Μπίμπερ, το δίκτυο NBC που μετέδιδε το διαγωνισμό, ακόμα και η ίδια η διοργάνωση, ενώ ο Gervais μάλλον βρήκε τον μάστορά του από τη Μαντόνα.
Με το που ξεκίνησε η βραδιά, ο Gervais έδειξε τις σατιρικές διαθέσεις του βάζοντας στο στόχαστρο του το NBC: "Απόψε έχετε το μεγαλύτερο κωμικό της Βρετανίας να παρουσιάζει τη δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση βραβείων στον κόσμο στο τρίτο μεγαλύτερο δίκτυο της Αμερικής ... με συγχωρείτε, στο τέταρτο" καυτηριάζοντας τις χαμηλές θεαματικότητες του άλλοτε κραταιού τηλεοπτικού δικτύου, που όμως τα τελευταία χρόνια έχει χάσει την αίγλη του. Και βέβαια, σειρά είχε η ίδια η διοργάνωση: "Οι Χρυσές Σφαίρες είναι σαν τα Όσκαρ, μόνο που τους λείπει η εκτίμηση". Το χτύπημα όμως ήταν διπλό: "Οι Χρυσές Σφαίρες σε σχέση με τα Όσκαρ είναι ότι η Κιμ Καρντάσιαν σε σχέση με την Κέιτ Γουίνσλετ: λίγο πιο πομπώδη, λίγο πιο σκουπίδια, λίγο πιο μεθυσμένα. Και αγοράζονται πιο εύκολα". Άουτς! αυτό πρέπει να πόνεσε τους διοργανωτές - αν και μάλλον χαροποίησε την ανούσια τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν, η οποία δημοσιότητα θέλει κι ας είναι και δυσφημιστική. Η αναφορά στην Καρντάσιαν όμως δεν μπορούσε να μην επεκταθεί και στον σύντομο γάμο της "με κάποιον που κανείς δε θυμάται, αφού δεν κράτησε και πολύ", αν και συγκριτικά με τους ευχαριστήριους λόγους του σκηνοθέτη του Avatar, James Cameron, κράτησε περισσότερο.
Στο στόχαστρο του Gervais μπήκε και το μαύρο πρόβατο του Χόλιγουντ, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μελ Γκίμπσον, μόνο που η μπάλα πήρε μαζί και την Τζόντι Φόστερ, οι αντιδράσεις της οποίας καταγράφηκαν από την τηλεοπτική κάμερα και ήταν όλα τα λεφτά: "Μου είπαν (οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης) ότι δεν πρέπει φέτος να αναφέρω τον Mel Gibson. Beaver" Ούτε την ιδιωτική του ζωή, ούτε τις πολιτικές του απόψεις, ούτε τις πρόσφατες ταινίες του, και κυρίως ούτε την ταινία Beaver της Τζόντι Φόστερ. Δεν την είδα ο ίδιος". Η Φόστερ στην αρχή πήγε να το παίξει κουλ και άνετη σηκώνοντας τον αντίχειρα και να δείξει ότι δεν ενοχλήθηκε, όμως το πολυβόλο Gervais έριξε αμέσως την επόμενη βόμβα: "Έχω μιλήσει με πολλούς τύπους εδώ και δεν την έχουν δει ούτε αυτοί. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καθόλου καλή". Ο αιφνιδιασμός και η ενόχληση της Φόστερ ήταν παραπάνω από προφανής και δεν ξέφυγε από την τηλεοπτική κάμερα. 
Εξίσου καυστικός και απολαυστικός όμως ήταν ο κωμικός και για τον Τζάστιν Μπίμπερ κάνοντας αναφορά στην πρόσφατη περιπέτεια του ποπ ειδώλου, όταν μια κοπέλα ισχυριζόταν ότι ο Μπίμπερ ήταν ο πατέρας του παιδιού της: "Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να αφήσει μια κοπέλα έγκυο θα ήταν αν δανειζόταν ένα από τα μαγειρικά λιπαντικά της Μάρθα Στιούαρτ" (δημοφιλούς τηλεοπτικής μαγείρισσας στις ΗΠΑ). Ελαφρά άστοχο όμως ήταν το σχόλιο που έκανε παρουσιάζοντας τον Αντόνιο Μπαντέρας και την Σάλμα Χάγεκ, στοχοποιώντας την κακή προφορά τους: "δεν μπορώ να καταλάβω ούτε μια γαμημένη λέξη (a fucking word) που λένε".
Ο Garvais  πάντως σίγουρα βρήκε τον μάστορα του από τη Μαντόνα, η οποία ακόμα μία φορά απέδειξε ότι είναι αυθεντική σταρ σε όλα τα επίπεδα - και πάνω από όλα ετοιμόλογη.  Παρουσιάζοντάς την στο κοινό, ο Garvais χρησιμοποίησε τίτλους τραγουδιών της Μαντόνα και μεταξύ αυτών το "Like A Virgin" (που σημαίνει "σαν παρθένα") για να πάρει σχεδόν πληρωμένη την απάντηση, "αν είμαι σαν παρθένα Ρίκυ, γιατί δεν έρχεσαι εδώ να κάνουμε κάτι για αυτό;" για να διευκρινίσει: "Έχω να φιλήσω πολύ καιρό ένα κορίτσι στην τηλεόραση". 
Παρακολουθείστε τον απολαυστικό, εναρκτήριο μονόλογο του Ricky Gervais στο παρακάτω βίντεο από το youtube:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου