9 Ιουλίου 2012

ΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Ο Ρικ Στιβς είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς ταξιδιωτικών βιβλίων και παρουσιαστές τηλεοπτικών τουριστικών εκπομπών της αμερικάνικης τηλεόρασης, ειδικός σε ό,τι έχει σχέση με την ευρωπαϊκή ήπειρο και τα αξιοθέατά της. Κι επειδή το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, ο Στιβς αποκάλυψε στην εφημερίδα  USA TODAY τα 10 καλύτερα παραθαλάσσια στέκια της Ευρώπης, ανάμεσα στα οποία και μια ελληνική ταβέρνα.
Η εκλεκτή ελληνική ταβέρνα που επελέγη μεταξύ των 10 ομορφότερων παραθαλάσσιων σημείων της ηπείρου μας είναι η "Κονδυλένια" και βρίσκεται στην Ύδρα. Σύμφωνα με τον Ριβς, το σημείο όπου βρίσκεται η "Κονδυλένια" παντρεύει τη γοητεία του λιμανιού Καμίνια με την κίνηση των ιπτάμενων δελφινιών και των παλιών φορτηγών πλοίων, τα οποία αποκαλεί χαρακτηριστικά "κάστρα της σκουριάς", και όλα αυτά σε συνδυασμό με την όμορφη θέα που προσφέρει η απόδραση σ' ένα ελληνικό νησί. Στους επισκέπτες συστήνει να προτιμήσουν τα μπροστινά καθίσματα της βεράντας για ένα ποτήρι ούζο και τη σκεπαστή βεράντα στην πάνω πλευρά του λιμανιού για γεύματα με φρέσκα ψάρια, τα οποία εξασφαλίζει καθημερινά ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας.
Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε τα άλλα εννιά προτεινόμενα, ευρωπαϊκά παραθαλάσσια στέκια που προτείνει ο Ριβς, αυτά περιλαμβάνουν: το καφέ μπαρ "Buža" στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, το εστιατόριο "Belforte" στην πόλη Βερνάτσα της Ιταλίας, το εστιατόριο "Le Cosmo" στη Βιλφράνς-συρ-Μερ, την παμπ "Cod and Lobster" στο Στάηθς της Αγγλίας, το εστιατόριο "Atlântico" στη Σαλέμα της Πορτογαλίας, το "Ayo's" στην παραλία Μπουριάνα της Ισπανίας για τους φαν της παέλιας, το "Walaker Hotell" στο Σόλβορν της Νορβηγίας, την παμπ "Liverpool Arms" στο Conwy της Ουαλίας και το "Valentino Cocktail & Champagne Bar" στο Rovinj της Κροατίας. Σαν την Ελλάδα πάντως, δύσκολα να βρεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου