2 Ιουλίου 2012

ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΑΛΟΣ ΓΙΝΕ ΚΥΝΗΓΟΣ ΜΕ 4 ΚΙΝΗΣΕΙΣ


Είσαι από τους τύπους που διστάζουν να κάνουν την πρώτη κίνηση; Φοβάσαι τη χυλόπιτα; Σου απευθύνει το λόγο η γυναίκα των ονείρων σου, αλλά "δένεται" η γλώσσα σου κόμπος; Ο Τζόρνταν Χάρμπιγκερ, ιδρυτής του Art of Charme, μιας "σχολής σχέσεων για άνδρες" και υποστηρίζει ότι ξέρει τον τρόπο για να μετατραπείς από Ραζ (τον ντροπαλό ήρωα του "Big Bang Theory") σε... Μπάρνεϊ του "How I Met Your Mother", αν ακολουθήσεις τις 4 συμβουλές του.

1. Ρύθμισε τη γλώσσα του σώματος σου.
Αρχή του Χάρμπιγκερ είναι η φράση "Το σώμα ακολουθεί το μυαλό και το μυαλό ακολουθεί το σώμα", που σημαίνει πως οτιδήποτε κάνουμε με το σώμα μας έχει επίπτωση και στο πνεύμα μας και αντίστροφα. Έτσι, λοιπόν, ένας καλός τρόπος για ν' αποβάλεις τη συστολή που σε σπρώχνει προς τα πίσω, είναι με το να ξεκινήσεις διορθώνοντας τη γλώσσα του σώματος σου. Τι πρέπει να κάνεις; Ψήλωσε: μπροστά το στήθος, πίσω οι ώμοι και φυσικά σχημάτισε ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο σου. Στάσου μπροστά σ' έναν καθρέφτη πριν βγεις έξω το βράδυ και εξασκήσου. Θα αρχίσεις να αισθάνεσαι πιο σίγουρος για τον εαυτό σου και θα σου είναι πιο εύκολο να χαλαρώσεις σε μια κοινωνική περίσταση.

2. Βγες απ΄ το καβούκι σου.
Βγες έξω και γνώρισε νέους ανθρώπους. Όταν αποφεύγουμε να μιλάμε σε ξένους από συστολή, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα φαύλο κύκλο, που μας κάνει ακόμα πιο ντροπαλούς. Σήκω από τον καναπέ και κάνε μια βόλτα, όπου εσύ προτιμάς (στο πάρκο με το σκύλο σου, στο μανάβικο, σε καφέ, οπουδήποτε) και προσπάθησε να πιάσεις κουβέντα τουλάχιστον μ' ένα πρόσωπο. Δε χρειάζεται να σου μιλήσει πρώτα ο άλλος/η άλλη, κάνε εσύ την αρχή.

3. Πάρ' το σαν παιχνίδι.
Πήγαινε μ' ένα φίλο σου σ' ένα εμπορικό κέντρο και κάντε βόλτες για κάνα μισάωρο εντοπίζοντας τους "στόχους" σας, τις γυναίκες που θέλετε να προσεγγίσετε. Σαν συνθηματικό μπορείτε να λέτε π.χ. "ξανθιά, ψηλή με μπότες", ανάλογα με τον τύπο της άγνωστης που βάλατε στο μάτι. Την πλησιάζετε, ο ένας από σας εννοείται, ο καθένας με τη σειρά του, και της πιάνετε κουβέντα. Δε χρειάζεται να πείτε πολλά, ούτε να της πάρετε τον αριθμό τηλεφώνου, αρκεί να πείτε δυο κουβέντες. Δες το σαν ένα είδος προθέρμανσης για το βράδυ στο κλαμπ

4. Απέκτησε κοινό. 
Χμ.. αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο νομίζω, αλλά όχι ακατόρθωτο, αρκεί να είσαι αποφασισμένος. Εκμεταλλεύσου ένα μικρόφωνο με κοινό από κάτω και απλά μίλα. Το δύσκολο είναι να βρεις το σωστό μαγαζί που να σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία, π.χ. σ΄ ένα καραόκε. Πες μια ιστορία ή κάτι αστείο, φρόντισε απλά να ξέρεις προηγουμένως ότι είναι όντως πετυχημένο - τέσταρε το με τους φίλους σου. Ακούγοντας το κοινό να γελάει με το αστείο - με την καλή έννοια - θα σου δώσει ακόμα μεγαλύτερο θάρρος. Βέβαια, υπάρχει ο κίνδυνος να παρασυρθείς, επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζεις πότε πρέπει να βάλεις τελεία. Εκτός από το χειροκρότημα, είναι πολύ πιθανό ν' αποσπάσεις και μια γυναικεία συντροφιά για το υπόλοιπο της βραδιάς. 

[Πηγή: MadeMan.com]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου