18 Αυγούστου 2012

ΟΙ "ΚΑΤΑΡΕΣ" ΤΩΝ ΣΤΑΡ. ΟΙ ΓΚΑΝΤΕΜΗΔΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ


Συνήθως, τα έντυπα κοινωνικού σχολιασμού αρέσκονται να κάνουν λόγο για τις "κατάρες" που συνοδεύουν διάσημους σταρ, κυρίως ύστερα από μια μεγάλη επιτυχία που δεν επαναλαμβάνεται. Υπάρχουν, όμως, και οι περιπτώσεις εκείνες, κατά τις οποίες οι σταρ είναι εκείνοι που ευθύνονται για τις... "κατάρες" που πλήττουν άλλους. Είτε πιστεύετε σε κατάρες είτε όχι, έχει ενδιαφέρον να δούμε ορισμένες από αυτές.

Η κατάρα της Ριάνα.
Το Μάιο του 2007 ο καιρός στη Μ. Βρετανία ήταν ηλιόλουστος και το Λονδίνο ήταν η πιο ζεστή πρωτεύουσα της ευρωπαϊκής ηπείρου μαζί με την Αθήνα με θερμοκρασίες κοντά στου 20 βαθμούς Κελσίου. Για την ακρίβεια, αυτό ίσχυε μέχρι τις 14 Μαΐου 2007, την ημέρα που κυκλοφόρησε στη Μ. Βρετανία το σινγκλ του τραγουδιού "Umbrella" της Ριάνα. Οι στίχοι του τραγουδιού ήταν σαφείς: "Τώρα που βρέχει περισσότερο από ποτέ/ ξέρω ότι έχουμε ο ένας τον άλλο/  μπορείς να σταθείς κάτω από την ομπρέλα μου". Ήταν μια προειδοποίηση για τους Βρετανούς να βγάλουν τις ομπρέλες από τις ντουλάπες; Σύμπτωση ή όχι, την επόμενη μέρα από την κυκλοφορία του σινγκλ, ο καιρός επδεινώθηκε δραματικά. Πόλεις και χωριά της βρετανικής υπαίθρου πλημμύρισαν, ενώ ο Ιούνιος του 2007 ήταν ο πιο βροχερός Ιούνιος στην ιστορία της χώρας. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι βρετανικές ταμπλόιντ ανακάλυψαν ότι τα γυρίσματα του βιντεοκλίπ του τραγουδιού είχαν γίνει Παρασκευή και 13. Η ετυμηγορία ήταν αδιαμφισβήτητη: το τραγούδι ήταν καταραμένο κι έτσι για τους Βρετανούς προέκυψε η "κατάρα της Ριάνα".


Η κατάρα των Καρντάσιαν
Η συγκεκριμένη κατάρα πλήττει όσους αθλητές ερωτεύονται μία από τις αδερφές Καρντάσιαν. Η αρχή έγινε με τον Ρέγκι Μπους, αθλητή του αμερικάνικου φούτμπολ. Το καλοκαίρι του 2007 άρχισε να βγαίνει με την Κιμ Καρντάσιαν. Στην αρχή σημείωνε μεγάλες επιδόσεις, οι οποίες όμως έπιασαν πάτο την περίοδο του μεγάλου χωρισμού, το 2009. Την επόμενη σαιζόν, όμως, ο ελεύθερος κι ωραίος Μπους σημείωσε νέο ρεκόρ πόντων.
Ακολούθησε ο παίκτης του ΝΒΑ Λαμάρ Όντομ, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2009 παντρεύτηκε την Κλόη. Τα πρώτα χρόνια του έγγαμου βίου, ο αθλητής βρισκόταν στην πιο φορμαρισμένη περίοδο της καριέρας του σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ πόντων και ριμπάουντ. Όταν, όμως, το ζευγάρι απέκτησε το δικό του ριάλι σόου με τίτλο "Khloe & Lamar", τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν μια αξιοσημείωτη κάμψη.
Τελευταίος στη λίστα είναι ο επίσης μπασκετμπολίστας Κρις Χάμφρις, ο οποίος ξεκίνησε να βγαίνει με την Κιμ το φθινόπωρο του 2010, ενώ οι δυο τους παντρεύτηκαν το καλοκαίρι του 2011 για να χωρίσουν ύστερα από 72 ημέρες έγγαμου βίου. Τη σαιζόν που ο αθλητής των Νιου Τζέρσεϊ Νετ έβγαινε με την Κιμ είχε μέσο όρο 10 πόντων και 10.4 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ μετά το διαζύγιο οι επιδόσεις ανέβηκαν σε 14 πόντους και 11 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε κάθε αγώνα του πρωταθλήματος του ΝΒΑ.


Η κατάρα της Κιμ Καρντάσιαν.
Η διασημότερη των αδερφών Καρντάσιαν, όμως, έχει κατηγορηθεί και ατομικά ως... όχι και πολύ γούρικη. Στις 20 Αυγούστου 2011, η Κιμ Καρντάσιαν παντρέυτηκε τον Κρις Χάμφρις σε μια ισπανική έπαυλη του 1926 στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια. Η κατοικία είναι ιδιοκτησίας του γενικού διευθυντή της Google Κρις Σμιντ, ενώ πολλοί ήταν οι διάσημοι που επέλεγαν τη συγκεκριμένη έπαυλη για την τέλεση των γάμων τους. Ωστόσο, μετά τον διάρκειας 72 μόλις ημερών γάμο της Κιμ, η περιζήτητη έπαυλη έμεινε στα αζήτητα, με τον ιδιοκτήτη της να κάνει λόγο για την "κατάρα της Κιμ Καρντάσιαν".

 Η κατάρα του Τομ Κρουζ.
Τρεις γάμους έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα ο 50χρονος ηθοποιός Στις 9 Μαΐου 1987 παντρεύτηκε την επίσης ηθοποιό Μίμι Ρόντζερς, η οποία μύησε τον Κρους στη Σαϊεντολογία, ενώ ύστερα από 3 χρόνια γάμου το ζευγάρια αποφάσισε να πάρει χωριστούς δρόμους στη ζωή. Λίγους μήνες μετά το διαζύγιο του με τη Ρότζερς, στις 24 Δεκεμβρίου 1990, ο Τομ Κρουζ παντρεύτηκε την Αυστραλέζα ηθοποιό Νικόλ Κίντμαν. Ο συγκεκριμένος γάμος άντεξε κάτι παραπάνω από 10 χρόνια, μέχρι το Φεβρουάριο του 2001, όταν ο πρωταγωνιστής της ταινίας "Επικίνδυνη Αποστολή" υπέβαλλε αίτηση διαζυγίου. Ο τρίτος γάμος ήρθε στις 18 Νοεμβρίου 2006, ενώ η νύφη ήταν 27χρονη Κέιτι Χολμς, η οποία υπέβαλε αίτηση διαζυγίου στις 29 Ιουνίου. Πού βρίσκεται η κατάρα; Στο ότι και οι τρεις γυναίκες ήταν 33 ετών, όταν χώρισαν από τον ηθοποιό. Απλή σύμπτωση ή κάτι περίεργο παίζει με το συγκεκριμένο αριθμό και τον ηθοποιό; Πάντως, όταν ο Κρουζ ήταν 33 ετών, το 1995, απείχε κινηματογραφικά, ενώ ένα χρόνο αργότερα προβλήθηκαν δύο από τις πιο πετυχημένες ταινίες του: "Επικίνδυνη Αποστολή" και "Τζέρι Μαγκουάιρ".

Η κατάρα της Μαντόνα.
Η βασίλισσα της ποπ δε στάθηκε ιδιαίτερα γούρικη για τους άνδρες που έκαναν σχέση μαζί της.
Ο πρώτος σύζυγος της Μαντόνα ήταν ο καταξιωμένος σήμερα ηθοποιός και σκηνοθέτης Σον Πεν/ Ωστόσο, την περίοδο 1985 - 1989, όταν δηλαδή ο Πεν ήταν παντρεμένος μαζί της, η καριέρα του ήταν τόσο ασήμαντη, ώστε στις αρχές της δεκαετίας του '90 ο Πεν αποφάφισε να αποσυρθεί από την υποκριτική για λίγα χρόνια. Αφιερώθηκε στη σκηνοθεσία και σύντομα, το 1991, κέρδισε την πρώτη του υποψηφιότητα ως σκηνοθέτης στο διεθνές φεστιβάλ του Λοκάρνο. Η καταξίωση ως ηθοποιός άργησε λίγα χρόνια ακόμη, μέχρι το 1993, όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία "Carlito's Way", σ' ένα ρόλο που του χάρισε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.
O Ντένις Ρόντμαν ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες του ΝΒΑ (δύο φορές πρωταθλητής Ντιτρόιτ Πίστονς και βραβευθείς ως "ο καλύτερος αμυντικός για το 1991") μέχρι που γνώρισε και έκανε σχέση με τη Μαντόνα το 1994. Η απόδοση του έπεσε κατακόρυφα, ενώ τη σαιζόν εκείνη την πέρασε κυρίως στον.. πάγκο της ομάδας του. Ακολούθησε μια αποτυχημένη απόπειρα για κινηματογραφική καριέρα και μια σειρά εκκεντρικών κουρεμάτων που παρέσυραν τον Ρόντμαν σε εξωαγωνιστικές ατραπούς.
Όταν το 2000 ο Γκάι Ρίτσι παντρευόταν τη Μαντόνα ήταν ένας πολλά υποσχόμενος σκηνοθέτης με τις δυο πρώτες του ταινίες ("Καπνισμένες κάννες" και Snatch") να σημειώνουν καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Ωστόσο, οι τρεις ταινίες που σκηνοθέτησε κατά τη διάρκεια του οκταετούς γάμου του με τη Μαντόνα, η οποία μάλιστα πρωταγωνίστησε στη μία εξ αυτών, ήταν κάτι περισσότερο από αποτυχίες. Ως εκ του θαύματος, όμως, οι δύο ταινίες Σέρλοκ Χολμς που γύρισε μετά το διαζύγιο αποτέλεσαν τις πιο πετυχημένες ταινίες της σκηνοθετικής του καριέρας.

Η κατάρα των 27 ετών.
Δεν πρόκειται για την κατάρα που προκαλεί ένας συγκεκριμένος σελέμπριτι στους γύρω του, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Η "κατάρα των 27 ετών" χτυπάει κυρίως τραγουδιστές ή μουσικούς, σπουδαία ταλέντα της μουσικής βιομηχανίας που χάνονται πρόωρα κάτω από το βάρος του εθισμούς τους σε κάποια ουσία. Ο Μπράιαν Τζόουνς, ο Τζίμι Χέντριξ, η Τζάνις Τζόπλιν, ο Τζιμ Μόρισον, ο Ντέιβ Αλεξάντερ, ο Κερτ Κομπέιν, ο Ρίτσι Έντουαρντς και, πιο πρόσφατα, η Έιμι Γουάινχάουζ είναι μερικά μόνο από τα ονόματα του "κλαμπ των 27".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου