26 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΑΓΗΤΑ ΦΑΣΤ-ΦΟΥΝΤ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Τα φαστφουντάδικα αποτελούν παγκόσμιο τρεντ, που δύσκολα θα υποχωρήσει όσο οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας γίνονται ολοένα και πιο ασφυκτικοί. Ωστόσο, ποιος είπε ότι από το συγκεκριμένο είδος λείπει η φαντασία; Μερικές φορές, μάλιστα, ξεχειλίζει σε επικίνδυνα υπερβολικό βαθμό. Ας πάρουμε μια ιδέα με 10 από τα πιο παράξενα φαστ-φουντ απ' όλον τον κόσμο.

1. Τι θα λέγατε για ένα Κιτ-Κατ μέσα σε ζυμάρι; Τα καταστήματα της αλυσίδας Pizza Hat στις αραβικές χώρες, δίνουν στους Άραβες καταναλωτές τη δυνατότητα να γευτούν μια διαφορετική λιχουδιά.


2. Αυτό το μπέργκερ πόσοι θα θέλατε να το δοκιμάσετε; Το ψωμάκι του είναι φτιαγμένο από ψημένο μπαμπού και αντί για κέτσαπ έχει μελάνι σουπιάς. Πού μπορείτε να το βρείτε; Στα ιαπωνικά Burger King.


3. Ποιος είπε ότι οι τηγανητές πατάτες πρέπει να είναι σε σχήμα βέργας ή στρόγγυλες; Τα McDonald's στις Φιλιππίνες σέρβιραν για ορισμένο διάστημα κατσαρές πατάτες στους πελάτες τους. Να σταμάτησαν άραγε, επειδή εκείνοι προτιμούσαν τις πιο κλασικές; Από το σχήμα, πάντως, θα μπορούσε κάποιος να τις περάσει και σαν καλαμαράκια.


4. Είναι δυνατό να σερβίρονται σε φαστφουντάδικο χαβιάρι και αστακός; Κι όμως, γίνεται ή, μάλλον, έγινε για ορισμένο διάστημα στο ιαπωνικό Wendy's, όπου σέρβιραν σάντουιτς με τα προαναφερθέντα πολυτελή θαλασσινά. 


5. Στα Wendy's της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου φαίνεται ότι έχουν βαλθεί να παντρέψουν το φαστ φουντ με την υψηλή - και άκρως παχυντική - γαστρονομία. Έτσι, στο μενού τους περιέχουν και σάντουιτς με φουά γκρα (δηλαδή συκώτι πάπιας ή χήνας) και τρούφα.


6. Ο παράδεισος της χοληστερίνης είναι η παρακάτω πίτσα που σερβίρεται στη βρετανική Pizza Hat. Η ονομασία "Hot Dog Stuffed Crust" τα λέει όλα. Γύρω-γύρω, στην κρούστα της πίτσας κρύβονται λουκάνικα, για όποιον έχει στομάχι με μεγάλες αντοχές.


7. Η Pizza Hat έχει γενικότερα μια εμμονή στην κρούστα. Έτσι, το εστιατόριο του Ντουμπάι περιλαμβάνει εκτός των άλλων και την Pizza Hut Crown Crust Burger, η κρούστα της οποίας αποτελείται από μίνι τσισμπεργκεράκια. Και μετά πόσες μέρες είπαμε ότι πρέπει να απέχουμε από το φαγητό, για να εξισορροπήσουμε τις θερμίδες που θα καταναλώσουμε τρώγοντας την;


8. Όταν πλησιάζει η γιορτή του αγίου Πατρικίου (17 Μαρτίου), τα αμερικανικά - προφανώς και τα ιρλανδικά - McDonald's προσφέρουν ένα διαφορετικό, πράσινο μιλκσέικ από τριφύλλι, το εθνικό σύμβολο της Ιρλανδίας προς τιμήν του προστάτη του "σμαραγδένιου νησιού".


9. Για τους οπαδούς των πιο hardcore μιλκσέικ, η αμερικάνικη αλυσίδα φαστ φουντ Jack in the Box περιλαμβάνει στο μενού της κι ένα σέικ από... μπέικον.


10. Αν πάλι είστε hardcore οπαδοί του μπέικον, το επίσης αμερικάνικο Burger's King προσφέρει γρανίτα από μπέικον - κι όποιο στομάχι αντέξει.


Αν πάλι ενδιαφέρεστε για ακόμη πιο περίεργα φαγητά (όχι φαστ φουντ) απ' όλον τον κόσμο, απλά κάντε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου