28 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΚΗΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ!


Με τόσα τουρκικά σίριαλ που έχουν κατακλύσει την ελληνική τηλεόραση, μήπως να ρίξουμε μια ματιά και στον τούρκικο κινηματογράφο; Αν οι τουρκικές ταινίες έχουν σκηνές σαν αυτή που θα δείτε στη συνέχεια, καλύτερα να το ξεχάσουμε. Πρόκειται για την τελευταία σκηνή από μια ταινία του 1974 με τίτλο Kareteci Kiz, που έχει κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα με τον τίτλο "Το χρυσό κορίτσι του καράτε" σε βιντεοκασέτα. Η σκηνή αυτή ανέβηκε μόλις χτες στο youtube από τον χρήστη plantyzombie και μέσα σε μία ημέρα έχει δεχτεί πάνω από ενάμισι εκατομμύριο views, ενώ έχει αναγορευτεί ως η χειρότερη σκηνή θανάτου στον παγκόσμιο κινηματογράφο.
Σύμφωνα με την υπόθεση της συγκεκριμένης τουρκικής ταινίας, η όμορφη, πλην όμως κωφάλαλη Ζεϊνέπ έπεσε θύμα βιασμού από πέντε δραπέτες, που εισέβαλαν στο σπίτι όπου ζούσε με τον γέρο πατέρας της, τον οποίο μάλιστα και σκότωσαν. Εξ αιτίας του ισχυρού σοκ που υπέστη από το βιασμό, η Ζεϊνέπ ξαφνικά άρχισε να... μιλάει και ορκίστηκε εκδίκηση. Εκπαιδεύεται στο καράτε (εξ ου και ο τίτλος της ταινίας) και στη σκοποβολή, ενώ στο τέλος εκδικείται τους βιαστές της και δολοφόνους του πατέρα της. 
Μια ταινία μ' ένα τόσο καλτ σενάριο, δε θα μπορούσε να μη συνοδεύεται και από μια εξίσου καλτ σκηνοθεσία, όπως στην πιο κάτω σκηνή, όταν η Ζεϊνέπ ολοκληρώνει την εκδίκηση της σκοτώνοντας και τον τελευταίο ένοχο. Η σκηνή είναι τόσο καλτ που τα λόγια μοιάζουν φτωχά για να την περιγράψουν. Ο τύπος που γίνεται σουρωτήρι από τους πυροβολισμούς δίνει "ρεσιτάλ" ερμηνείας. Αναμφίβολα πρόκειται για μια από τις χειρότερες, αν όχι η χειρότερη, σκηνή θανάτου σε κινηματογραφική ταινία στον κόσμο. Είναι τόσο κακή, που θέλεις να την ξαναδείς!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου