28 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΔΕΛΦΙΝΙΟΥ


Ένα δελφίνι γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 5.10' το απόγευμα (τοπική ώρα) στο θαλάσσιο πάρκο Dolphin Quest της Χαβάης. Ο Mike Peterson που εργάζεται στο συγκεκριμένο πάρκο, αποτύπωσε με την κάμερα του ζωντανά τη στιγμή αυτή σ' ένα υπέροχο βίντεο, που στη συνέχεια το ανέβασε στο youtube.
Η μητέρα ονομάζεται Keo και είναι 12 χρονών, ενώ παρούσες στη γέννα ήταν η γιαγιά (Pele) και η θεία (Noelani) του νεογέννητου δελφινιού, καθώς και oι άνθρωποι του θαλάσσιου πάρκου, που επέβλεψαν την όλη διαδικασία και βοήθησαν τη νέα μητέρα. Η γέννα διήρκεσε συνολικά. μία ώρα, όμως το βίντεο που ανέβηκε στο youtube έχει διάρκεια μόλις 3΄.30΄΄.
Όπως διαβάζουμε στη σελίδα του βίντεο στο youtube, οι πρώτες τριάντα ημέρες είναι οι πλέον κρίσιμες στη ζωή ενός δελφινιού. Οι εκπαιδευτές του Dolphin Quest θα επιβλέπουν ανά ώρα τη μητέρα και το νεογέννητο, φροντίζοντας για τη σωστή διατροφή της Keo.Ύστερα από τις 30 αυτές ημέρες, το νεογέννητο δελφίνι, που είναι θηλυκού γένους, θα αποκτήσει όνομα και θα έρθει σε επαφή με τα άλλα εννέα δελφίνια του θαλάσσιου πάρκου. 
Δείτε το βίντεο, είναι εξαιρετικό. Ήδη από την αρχή του βίντεο φαίνεται η ουρά του μικρού δελφινιού που ετοιμάζεται σιγά σιγά να βγει, ενώ η τελική φάση της γέννας αρχίζει στο 2΄.20΄΄.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου